444 3 703

Hospitalpark Darıca Hastanesi'nden Hemoroid Sorununa Neo-Lazer'li Çözüm

 

Hospitalpark Darıca Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Turgut Çamkıran Hemoroid hastalığında etkili bir yöntem olan Neo Lazer hakkında bilgilendiriyor...

Hemoroid tedavisinde yeni bir uygulama olan “neo-lazer” teknolojisi, ağrısız ve kolay bir yöntem olmasının yanı sıra, genel anestezi ile günübirlik bir işlem olarak da dikkat çektiğini belirten Hospitalpark Darıca Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Turgut Çamkıran; hemoroid (basur), makat akıntısı hastalığı (anal fistül) ve kıl dönmesi (pilonidal sinüs) tedavilerinde uygulanan neo-lazer teknolojisi hakkında bilgiler verdi.

Ağrısız ve Kolay Bir İşlem Olması Dikkat Çekiyor

Hospitalpark Darıca Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Turgut Çamkıran, ‘’Genel anestezi ile günübirlik bir işlem olan neo-lazer teknolojisinin ağrısız ve kolay bir tedavi olduğunu belirtmek isterim. İşlem, çok fazla istirahat gerektirmiyor ve aynı gün işbaşı yapılmasına olanak sağlıyor. Geleneksel cerrahi yöntemlerinden farklı olarak kesi yapılmadığından veya dikiş atılmadığından iyilileşme süreci daha iyi sonuç vermektedir. Yüksek başarı oranı ve kişinin sosyal hayata katılma süreci de daha kısadır’’ dedi.

Hemoroid Sorununa Neo-Lazer’li Çözüm

Hospitalpark Darıca Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Turgut Çamkıran, neo-lazer tedavisinin ağrısız ve kanamasız olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

Çamkıran, “Bu yöntemde, lokal anestezi ya da hafif sedasyon ile hasta uyutulur. İnce bir telden biraz kalın lazer teliyle hemoroid şişliklerine girilerek içerisindeki genişlemiş toplardamarlar beş dakika gibi kısa sürede lazerle yakılarak işlem gerçekleştirilir” ifadelerini kullandı.

Makat akıntısı hastalığı (anal fistül) hakkında da bilgiler veren Çamkıran, ‘’Anal Fistül cerrahisinde, geleneksel cerrahi yöntemlerde başarı oranı %70 düzeyindedir. Bu tür ameliyatlarda abdest kaçırma olasılığı yüksek olup, günümüzde basit yöntem olarak neo-lazer teknolojisi %80 oranında başarı sağlamaktadır. Abdest kaçırma oranı ise sıfırdır’’ dedi.

 

 

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 29.12.2023 09:58Yayınlanma Tarihi: 20.01.2018 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER