444 3 703

Sahurda ağır yemekler yemeyin!

Büyük Anadolu Hastaneleri beslenme ve diyetetik uzmanı; mide ÅŸikayetleri gibi buna benzer saÄŸlık sorunu yaÅŸamamak için sahurda ağır yemekler tüketmeyin. Özellikle iftardan kalan pilav ve yaÄŸlı besinler gibi yemeklerden uzak durun uyarısında bulundu.

PROTEÄ°N ODAKLI BESLENME

Sahur yemeklerinde hafif ve protein odaklı beslenmenin tercih edilmesi gerektiÄŸini belirten beslenme ve diyetetik uzmanı gün boyu sizi tok tutacağından yumurta, peynir, süt ürünleri, sert kabuklu kuruyemiÅŸ ve bağışık sistemini güçlü tutacak meyveler tüketilmesi gerektiÄŸini ifade etti.

SAHURU ATLAMAYIN

Sahur öÄŸününün atlatılmamasını belirten beslenme ve diyetetik uzmanı "Oruç süresi göz önüne alındığında mutlaka sahura kalkılması önemlidir. Tok tutan, susatmayacak besinler tüketmeye özen göstermeliyiz. Kahvaltı tarzı bir seçenek olabilir. Tam buÄŸday ve çavdar gibi tahıllı ekmek çeÅŸitleri daha çok tok tuttuÄŸundan tercih edilmelidir. Gün içerisinde susamayı önlemek için tuzlu ve ÅŸekerli gıdalardan uzak durulmalı."

MÄ°DENÄ°ZÄ° YORMAYIN

Sahurda yenilen yemeÄŸin fazla ağır olmaması gerektiÄŸini belirten beslenme ve diyetetik uzmanı "Sahurda aşırı tuzlu yiyecekler, kızartmalar, ağır tatlılardan uzak durulması mide saÄŸlığı için önemlidir. Sahurda yapılan en büyük yanlış akÅŸamdan kalan yemeklerin tüketilmesidir. Burada ağır yemekler, pilav ve ana yemeklerin tüketimi saÄŸlık açısından olumsuz etki yapar." diyerek sözlerine son verdi.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 13.03.2024 21:59Yayınlanma Tarihi: 26.04.2021 00:00
Yorum Ekle


KATEGORÄ°LER