444 3 703

BBL (Brazilian Butt Lift) Ameliyatı Nedir? BBL Nasıl Yapılır?

 

Kendinizi yeniden keşfetmek ve vücudunuzda büyük bir dönüşüm yaşamak ister misiniz? O zaman BBL (Brazilian Butt Lift) ameliyatı tam da size göre! Bu estetik cerrahi prosedürü sadece poponuzu daha dolgun ve kalkık hale getirmekle kalmaz aynı zamanda vücut hatlarınızı belirginleştirir. Geleneksel kalça implantlarından farklı olarak BBL ameliyatı yağ transferi tekniğiyle gerçekleştirilir. İşte bilmeniz gerekenler:

BBL Ameliyatı Nedir?

“BBL ameliyatı nedir?” sorusu merak edenler için şu şekilde yanıtlanabilir: Popo bölgesinde doğal sonuçlar sağlamak ve aynı zamanda bölgeye daha dolgun bir görünüm kazandırmak adına uygulanan yağ transferidir. Bu işlem kişiye aynı zamanda daha ince bir bel yapısı da kazandırmaya yardımcı olur.

BBL Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Brezilya popo estetiği işlemi genellikle anestezi ile gerçekleştirilir. Ancak kişiye daha az hacimde yağ transferi yapılacaksa lokal anestezi ile uygulama yapılabilir. Anesteziye karşı yan etkiler geliştiren bireyler işlem öncesinde mutlaka doktoruna bilgi vermelidir. Bu aşamaların ardından cerrah işlemi uygulamak adına vaser liposuction yöntemi kullanarak vücudun bacak, karın veya bel bölgesinde fazla yağları alır, santrifüj sistemi ile saflaştırır. Ardından kalçaya enjekte eder. Liposuction işleminde yağları almak adına cilde kesiler atılır ve ardından da yağları almak adına tüp kullanılır. Ardından kalça bölgesi enjeksiyon işlemine hazırlanır. Belirlenen bölgelere enjeksiyon işlemi uygulanır. Yağ transferlerinin gerçekleştirilmesi adına kalça çevresine kesiler atılır ve işlemin ardından bu kesiler dikişlerle kapatılır. Ardından kanama riski minimuma indirmek adına işlemden etkilenen bölgelere kompresyon giysisi uygulanır.

BBL işlemi ile gerçekleştirilen popo büyütmede kişinin kendi öz dokularından olan kendi yağı kullanılır. Bu nedenle de kişi kilo aldığında ya da verdiğinde popo bölgesi de bu kilo değişikliğine uyum sağlar. Yani büyür veya küçülür. Bunun yanında kişinin yaşı ilerledikçe popo da vücudun diğer bölgeleri gibi yaşlanma sürecine uyum sağlar ve değişiklik yaşar. İşlem doğru uygulandığında popo bölgesinde asimetri oluşma riski düşük olur.

BBL Ameliyatının Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Popo estetiği doğru bir yöntemle uygulandığında birtakım avantajlar sağlar. Bu avantajlar aşağıdaki gibidir:

  • İşlem sonrasında doğal bir görünüm sunar.
  • Kullanılan enjeksiyon maddesi kişinin kendi öz dokusu olan vücut yağlarından kullanıldığı için vücut tarafından reddedilme veya alerjik reaksiyon yaşanma riski bulunmaz.
  • İşlem sonrasında meydana gelen izler yok denecek kadar az olur. Yalnızca liposuction işlemi nedeniyle vücudun görünmeyen bölgelerinde minimal kesikler oluşur ve geçer.
  • Uygulamanın ardından kişi çok fazla kilo almadıkça ya da vermedikçe işlemden elde edilen sonuçlar uzun ömürlü olur.
  • Popoya enjekte edilecek yağlar vücudun diğer bölgelerinden alındığından bu bölgelerdeki görünüm de düzeltilir.
  • Liposuction, VAZER-liposuction yöntemi ile uygulanırsa hastanın iyileşme süreci hızlı olur.

BBL Ameliyatının Dezavantajları Nelerdir?

Popo büyütme estetiği bazı dezavantajları içerebilir. Bunlar:

  • İşlemin ardından erken iyileşme döneminde ödem ve uygulanan yağ miktarı nedeniyle popo bölgesi olduğundan çok daha büyük görünebilir. Ancak bu geçicidir.
  • İşlemin ardından sigara tüketildiğinde verilen yağ miktarında erime olabilir.

BBL Ameliyatı Kimler İçin Uygundur?

BBL ameliyatı aşağıdaki durum ve kişiler için uygundur:

  • Kalça bölgesinde aşırı derecede sarkma olan kişiler,
  • Sağlıklı beslenme ve egzersize rağmen istenen sonucu alamayanlar,
  • Vücudundaki istenmeyen yağlardan kurtulmak ve kalça bölgesini şekillendirmek isteyenler,
  • İşlemden önce ve sonra alkol tüketmeyi bırakmaya hazır olanlar,
  • İşlemden sonra gerekli kıyafetleri giyinmeye hazır olanlar,
  • En az 1-2 ay süreyle sigara kullanımını bırakmayı kabul edenler.

BBL Ameliyatı Sonrası Neler Yaşanır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

Popo estetiği yaptıranlar işlemden hemen sonra popo kısmında aşırı büyüme ve ödem oluşur. Ancak zamanla popo boyutu küçülür. Hasta işlemden 2 hafta sonra işe dönebilir. Hastanın ilk 15 gün oturmaması ve sırt üstü yatmaması gerekir. İlk 2 hafta yan yatılabilir, uzanır vaziyette oturulabilir. 2.haftada yapılacak doktor kontrolünde doktorun uygun görmesi sonucunda simit şekline şekline sahip olan yastıklarla oturulmaya başlanabilir. 15.günden itibaren 30. güne kadar hasta yumuşak minder ya da bu ameliyata özel üretilen aparatla oturmalıdır. Kişi normal şekilde oturmaya 8.haftadan sonra başlayabilir. Doktor tarafından önerilen basınçlı giysiler en az 6 hafta sürekli giyilmelidir. İşlemden sonra ilk 3 ay içinde hayatta kalmayan yağın bir kısmı kaybolur. Bu nedenle kesin sonuçları görmek adına en az 3 ay beklenmelidir.

BBL Ameliyatı Fiyatları

BBL ameliyatı fiyatları uygulanacak işleme bağlı olarak farklılık gösterir.

BBL ameliyatının sonuçları genellikle kalıcıdır. Ancak vücut şekillendirme sonuçlarınızı korumak için sağlıklı bir kiloda kalmanız önemlidir. Kilo dalgalanmaları yağ hücrelerinin boyutunu değiştirebilir ve dolayısıyla görünümü etkileyebilir. Yani ameliyatın kalıcılığı sağlıklı bir yaşam tarzına bağlıdır. Kendinize iyi bakmanız ve düzenli egzersiz yapmanız durumunda BBL'den elde edilen sonuçların yıllarca sürebileceği söylenebilir. Herhangi bir cerrahi prosedür gibi BBL'nin sonuçları kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle beklentilerinizi doktorunuzla açıkça konuşmak önemlidir.

Brezilya Popo Estetiği (BBL) ameliyatı genellikle yaklaşık 2-3 saat sürer. Ancak bu süre hastanın ihtiyaçlarına ve doktorun uyguladığı tekniklere bağlı olarak değişebilir.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 24.07.2023 00:00Yayınlanma Tarihi: 24.07.2023 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER