444 3 703

Buharlaşma Yöntemiyle Bademcik Ameliyatı

3 Yorum Bilgi Talep Formu

Teknolojinin gelişmesi ile kendini güncelleyen tıp; hastalıkların tanı ve tedavisinde yeni yöntemleri uygular. Buharlaşma yöntemiyle bademcik ameliyatı da bunlardan biridir. Halk arasında kansız ameliyat olarak da bilinir ve kulak burun boğaz alanında bademcik ve geniz eti ameliyatlarında kullanılır.

Bademcikler (Tonsilit) Neden Şişer?

Bademcikler, tıp literatüründe tonsil olarak adlandırılır. Bu lenf dokuları boğaz girişinin her iki yanında bulunur. Havada bulunan bakteri ve virüslerin ağız ile alınmasına engel olur. Bademcikler herhangi bir bakteri ve virüs tehlikesi karşısında şişer ve çocukların genel sağlığında önemli bir role sahiptir. Ancak bazı çocuklarda bademcikler işlevini yerine getiremez ve iltihap üretir. Bu durum da çocuğun sağlığı ve gelişimi üzerinde olumsuz etkiler yaratır.

Bademciklerin Şiştiği Nasıl Anlaşılır?

Bademciklerin şişmesi ve iltihaplanmasıyla bazı belirtiler ortaya çıkar. Bu belirtiler aşağıdaki gibidir:

  • Ağız kokusu,
  • Ağızdan bademciklerin şiştiğinin görülmesi,
  • Bademciklerin kırmızı renkte olması ve iltihapların beyaz renkte görülmesi,
  • Boğazda ağrı,
  • Boyunda bulunan lenf bezlerinde şişlik.

Hangi Tedavi Yöntemleri Uygulanır?

Bademciklerin iltihaplanmasında ilaçla tedavi uygulanır. Ancak kullanılan ilaçların fayda sağlamaması durumunda bademciklerin alınması gerekebilir. Bu amaçla da buharlaştırma yöntemi kullanılır ve işlem kısa sürede, ağrısız, acısız gerçekleştirilir. Buharlaştırma yöntemi aynı zamanda plazma yöntemi olarak da bilinir.

Vücudun savunma sistemi olarak işlev sunan bademcikler plazma teknolojisi ile çok daha pratik bir şekilde tedavi edilebilir. Okul döneminde çocuklarda bademcik kaynaklı enfeksiyonlar nedeniyle sık sık rahatsızlık yaşanır. Bu dönemdeki pek çok çocuk bademcik şişmesi sebebiyle hem sık hastalanır hem de okulundan uzak kalır. Plazma yöntemi ile bademcikler kanama ve ağrı olmadan tedavi edilebilir.

Plazma Teknolojisi Nedir?

Plazma teknolojisi nedir?” sorusu şu şekilde yanıtlanabilir:

Bu teknoloji dokuların alınmasını ve minimal invaziv cerrahiyi mümkün kılan ileri teknolojidir. Elektrokoter ve lazer yöntemleri ile karşılaştırıldığında 40-60 derece ısıda işlem gerçekleştirilmesini sağlar. Bu özelliği ile dokuya daha hassas davranılır.

Plazma Yöntemi Hangi Durumlarda Uygulanır?

Plazma teknolojisi nerelerde kullanılır?” diye merak ediyorsanız işte bu sorunun yanıtı:

Bademcikler virüs ya da bakterilerin neden olduğu enfeksiyon nedeniyle büyür ve hem boğaz ağrısına hem de yutma zorluğuna neden olur. Bademciklerin büyümesi de genellikle 4 kademeli olarak değerlendirilir. 1. ve 2. kademeler herhangi bir solunum sıkıntısına neden olmaz. Ancak 3. kademe bademcikler hastalık olmasa bile tıkanıklığa neden olur ve hastalık olması durumunda solunum güçlüğü yaratır. 4. kademedeki bademcikler ise hastalık olmasa bile ileri seviyede solunum güçlüğü ve nefes durmasına neden olabilir. Plazma yöntemi de bu sorunları gidermek adına uygulanır.

Plazma Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Plazma yöntemiyle geniz eti ameliyatı bademciğin tamamının alınması yerine yeterli oranda küçültülmesini sağlar. Böylelikle solunum yolunun açılmasını mümkün kılar. Bu işlemde bademciklere plazma teknolojisi ile buharlaştırma uygulanarak bademcikler alınarak 1. ya da 2. seviyeye küçültülür.

Plazma Yönteminin Avantajları Nelerdir?

Plazma yöntemi ile geniz eti ameliyatı olanlar iyileşme sürecinin neredeyse hiç ağrı olmadan gerçekleştiğini bildirmekte. Plazma yöntemi ile geniz eti ameliyatı ile büyük damar girişlerinden de uzak kalınır. Böylelikle kanama riski daha az olur. Aynı zamanda çevre dokulara herhangi bir zarar vermeden uygulanan yöntemde işlem kısa sürer.

Bademcik Sorunu Olan Çocuklar Büyüme Geriliği Yaşar mı?

Bademcik kaynaklı yaşanan sorunlar nedeniyle çocuklar geçe horlar, nefes almada güçlük çeker ya da terler. Kalitesi geçen gece uykusunu nedeniyle de çocukların sağlıklı büyüme döngüsünde sorun yaşanır. Bu nedenle çocuklardaki bademcik sorunu plazma yöntemi ile bademcik ameliyatı kullanılarak kontrol altına alınmalıdır.

Plazma Yöntemi İle Geniz Eti Ameliyatı Fiyatı

Plazma yöntemi ile geniz eti ameliyatı fiyatı yapılacak işleme göre farklılık gösterir. Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan Buharlaşma Yöntemiyle Bademcik Ameliyatı ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 13.02.2024 09:52Yayınlanma Tarihi: 05.03.2023 00:00
3 Yorum

27 Mart 2024 tarihinde
Leyla Demirdogen

Merhabalar. Plazma yontemiyle bademcik tamamen mi aliniyor? Buyuk degil ama surekli iltihaplanan bademcik icin bu yontem kullanilanilir mi? Kac yasinda yapilabiliyor ve yapan doktorlari ogrenebilir miyim?

Büyük Anadolu Hastaneleri
29 Mart 2024 tarihinde

Merhaba tüm sorularınızı BAH Alo Doktorum danışma hattına 0532 260 21 31 numaralı telefondan yalnızca WhatsApp mesajı olarak iletebilir, uzmanımızdan en doğru yorumu alabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.


17 Nisan 2023 tarihinde
Çiğdem ceylan

Merhaba ben 3 bucuk yaşındaki çocuğum içim Geniz eti ve plazma yöntemiyle bademcik küçültme operasyonun maliyetini öğrenmek istiyorum rn

Büyük Anadolu Hastaneleri
18 Nisan 2023 tarihinde

Merhaba. Büyük Anadolu Sağlık Grubu Çağrı Merkezi - 444 3 703 telefonundan iletişim kurabilir ya da bilgi talep formunu doldurarak fiyat ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.


30 Mart 2023 tarihinde
Bayram TORAMAN

Plazma yöntemi ile geniz eti ameliyatının fiyatını öğrenebilirmiyim?

Büyük Anadolu Hastaneleri
30 Mart 2023 tarihinde

Merhaba. Ekranın sağ alt köşesinde bulunan bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan Buharlaşma Yöntemiyle Bademcik Ameliyatı ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için formu doldurun!