444 3 703

Karın Germe (Abdominoplasti) Ameliyat ve Tedavisi

1 Yorum Bilgi Talep Formu

 

Karın bölgesi çeşitli nedenlerle yağlanabilir ve zamanla kilo alıp verme sonucunda da deri sarkması görülebilir. En zayıf kişilerde bile yaşanabilen bu durum, kişinin özgüvenini büyük oranda etkiler. Ancak karın germe ameliyatı ile istenmeyen yağlardan ve deri fazlalıklarından kurtulmak mümkündür.

Son yıllarda teknoloji ve tıpta yaşanan gelişmelerle uygulanmaya başlanan tedavi yöntemlerinden biri olan karın germe işlemi hem erkek hem de kadınlarda uygulanabilir. İşlem karın ve göbek altı bölgesinde meydana gelen deri sarkmalarının diyet ve egzersizle giderilemediği durumlarda kullanılır.

Karın Germe Ameliyatı Nedir?

Tıp literatüründe Abdominoplasti olarak geçen karın gerdirme ameliyatı, bir tür estetik cerrahi işlemidir. Karın ve göbek bölgesi için uygulanan ameliyat türleri içinde en sık tercih edilen ve en etkili sonuçların elde edilmesini sağlayan uygulama, kişinin daha formda görünmesine yardımcı olur. Özellikle kadınlarda hamilelik dönemi sonrasında yaşanan karın bölgesi deformasyonları, en sıkı diyet ve egzersiz programı ile tam anlamıyla giderilmez. Bu durum kişinin hayatını kısıtlayabilir.

Kadınlarda hamilelik sonrası karın duvarındaki bağ dokusunun gevşemesi olarak görülen bu durum karın duvarının öne doğru çıkık hale gelmesine ve karın bölgesinin şiş görünmesine neden olabilir. Ameliyat ile bu durum tek bir işlemle giderilerek gevşemiş deri toparlanarak bölgede bulunan fazla yağlar alınır.

Karın Germe Ameliyatının Amacı

Abdominoplasti olarak da adlandırılan bu uygulama ile düz bir karın ve daha fit bir görünüm hedeflenir. Bu işlem göbek ve bel bölgesinde bulunan yağlanmayı giderirken basen ve bel bölgesinde bulunan yağlanmalar için uygulanan liposuction ile birlikte yapılabilir. Bunun yanında kişide yaşlanma nedeniyle görülen gevşemiş deri dokusu da bu işlemle giderilebilir. İşlem sonrasında kişide 1-2 beden daralma olması beklenir.

Abdominoplasti için Uygun Adaylar

Karın gerdirme ameliyatı özellikler diyet ve egzersize direnç gösteren yağ birikimi olan kişilerde uygulanır. Bunun yanında karın bölgesinde çatlamış sarkık deri oluşumu gözlenen, karın kasları çeşitli nedenlerle zayıflamış kadın ve erkeklere uygulanır. Bunun yanında doğum yapmayı ve kilo vermeyi düşünen kişilerin bu ameliyatı ertelemesi gereklidir.

Abdominoplasti olarak da adlandırılan bu ameliyat, herhangi bir kronik rahatsızlığı olmayan ve anestezi uygulanabilen hastalara önerilir. Zire şeker hastalığı gibi kan pıhtılaşmasına engel olan kronik rahatsızlığı bulunan hastalar, bu işlem için uygun değildir.

Karın Germe Ameliyatı Hazırlık Süreci

“Karın germe ameliyatı ağrılı mı?” gibi konuları merak eden ve bu işlemi uygulamak isteyen hastalar ameliyat olmaya karar verdikten sonra, alkol ve sigara tüketimi ve çeşitli ilaçların kullanımı gibi durumlarda doktoruna detay sunmalı ve doktorundan aldığı talimatları uygulamalıdır.

Alkol ve sigara tüketen hastaların ameliyattan 2 hafta önce bu alışkanları bırakması tavsiye edilen hazırlıklar arasındadır. Bunun yanında ameliyat gününü bekleme süresinde grip, nezle ya da herhangi bir hastalık durumu yaşayanların da ameliyatı ertelemesi gereklidir. Yine bu süreçte güneşlenme, düşük kalorili diyetler ve aşırı egzersizlerden uzak durması tavsiye edilir.

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Olur?

İşlem her hasta özelinde farklılık gösterebilir. Bu nedenle uygulanması gereken teknik, derinin alınacağı bölge ve diğer detaylar doktor tarafından yapılacak muayene ile belirlenir ve karar radyolojik görüntüler ışığında verilir. İşlem sonrasında kişi estetik dikiş ile dikilir ve böylelikle estetik açıdan kusur yaratacak bir iz oluşumu önlenir.

Karın Germe Ameliyatı Süresi

Geniş kapsamda uygulanan ameliyatlar normal şartlarda 2 ile 4 saat arasından tamamlanır. Bunun yanında mini karın germe uygulamaları ise 1-2 saat sürer. Ancak bu süreler hastadan hastaya ve uygulama yapılacak bölgenin yağlanma ya da deformasyon durumuna göre farklılık gösterebilir. İşlem yapılacak bölgenin yanı sıra kişinin bel ve basen bölgesinde de fazla yağlanma varsa karın germe ameliyatı liposuction işlemi ile kombinlenir ve bu durumda da işlem süresi artabilir. Uygulanacak ameliyat süresini etkileyen önemli faktörler de karın bölgesinde bulunan deri fazlalığının miktarı, uygulanması gereken dikiş tekniği, karın bölgesinin büyüklüğü, kişinin karın kaslarının genel durumu ve bölgeden yağ alınıp alınmayacağı şeklinde sıralanabilir.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası Yeni Görünüm

Karın gerdirme ameliyat izleri olup olmayacağı ve iyileşmenin ne kadar süreceği merak edilen konuların başında gelir. İşlem sonrasında hastalar genellikle 1-2 günlük bir bakımdan sonra taburcu edilir. Bunun yanında işlemden sonra hastaların özel bir korse kullanması gereklidir. 1 ay boyunca sürekli giyilmesi gereken bu korse, ameliyattan elde edilecek başarının artırılmasında ve karın bölgesinin istenen görünüme kavuşmasında etkilidir.

Hasta işlemde 3-4 saat sonra ayağa kalkabilir ve yavaş olmak şartıyla yürüyüş yapabilir. İşlemden sonra kişinin karın bölgesinde bir miktar ağrının olması son derece normal bir durumdur. Bu durum yaşandığında doktor tarafından hastaya ağrı kesici verilebilir.

Hasta işlemde 2-3 gün sonra banyo yapabilir ve rutin hayatında yaptığı gündelik işlere dönebilir. Ancak ilk 1 hafta dikişler tam olarak kaynama yapmaz ve hasta öksürür, ıkınır ya da hapşırırken ağrı hissedebilir. Bun nedenle ilk 1 hafta bu hareketlerden mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Eğer kişi ağır bir işte çalışıyorsa kendini iyi hissedip hissetmemesine ve doktorunun önerisine göre 7 ile 10 haftalık bir sürenin sonunda iş hayatına dönebilir.

Karın Germe Ameliyatından Sonra Hamilelik

Karın germe ameliyatı olmak isteyen kadınların merak ettiği konulardan biri de karın germe ameliyatı sonrası hamilelik. Karın germe uygulaması kişinin hamile kalmasına ya da hamilelik sürecinde sorun yaşamasına neden olabilecek bir uygulama değildir. İşlem sonrasında hamilelik için en uygun zaman iyileşme süreci ile bağlantılıdır ve işlemden sonra ne zaman hamile kalınabileceğine doktorun karar verilmesi en doğrusudur.

Ameliyatı henüz yaptırmamış ve bu işlemi hamilelik sonrasında uygulatmak isteyen kadınları da doğumdan sonra en az 1 yıl beklemesi gerekir. Bu 1 yıllık süreçte ameliyatı yaptırmak isteyen adayın düzenli beslenmesi, egzersiz yapması ve bebeğini emzirmesi kilo vermesinde yardımcı olur ve işlem öncesinde derideki sarkıklık ve çatlakların derecesinin belirlenmesini sağlar.

Karın Germe Ameliyatı Fiyat Aralıkları

Karın gerdirme ameliyatı fiyat aralıkları merak edilen konulardan bir diğeridir. Karın bölgesinde bulunan deri fazlalığı ya da fazla yağ dokusunda kurtulmak isteyenler bu işlemin maliyetini bilmek ister. Ancak karın gerdirme ameliyatı fiyatları uygulama yapılacak alanın büyüklüğüne, yağ alınıp alınmayacağına, kullanılacak tekniğe göre farklılık gösterir.

Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan karın gerdirme ameliyatı ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

 

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 30.12.2022 00:00Yayınlanma Tarihi: 30.12.2022 00:00
1 Yorum

04 Eylül 2023 tarihinde
Aliye ürgen

Karin germe ssk olarak fiyat ne kadar

Büyük Anadolu Hastaneleri
19 Eylül 2023 tarihinde

Merhaba. Gerekli bilgilendirme için sizi en kısa sürede arayacağız. Sağlıklı günler dileriz.

Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için formu doldurun!