444 3 703

Labioplasti

Bilgi Talep Formu

Genital estetik uygulamalar; yapısal ve fonksiyonel bozuklukları gidermek veya yalnızca estetik düzeltme sağlamak adına genital bölgeye uygulanan cerrahi operasyonları ve cerrahi dışı uygulamaları kapsayan bir tedavi şeklidir. Bu uygulamalarda kişinin yaşadığı şikâyetler, kişinin yapısal özellikleri ve beklentileri bir bütün olarak değerlendirilir ve tedavi şekli buna göre seçilir. Labioplasti ise bu estetik uygulamalar arasında en çok tercih edilenidir. Peki labioplasti nedir, neden yapılır?

Labioplasti Nedir?

Genital bölgedeki dudakların fonksiyonel bozukluklar ya da estetik kaygılar nedeniyle düzeltilmesidir. Dış genital organlardan biri olan dudaklar, kalın, dolgun ve tüylerle kaplı dudaklar ile bu dudakların iç kısmında bulunan daha ince dudaklardan oluşur. Bu işlem genellikle dudakların büyük, sarkık ve asimetrik olma durumlarını düzeltmek adına uygulanır. Daha nadir olarak da dış dudakları küçültme ya da büyütme şeklinde uygulanır. Genital bölgede iç dudakların büyük olması, sarkıklığı, koyu renkli olması gibi durumlar hem genetik özelliklere bağlı olarak gelişebilir hem de kadının yaşamı boyunca ergenlik dönemindeki hormonlarının etkisi, menopoza bağlı olarak östrojen eksikliği nedeniyle doku zayıflaması, gebelik ve doğumdan kaynaklı olabilir. Bunun yanında sık yaşanan vajinal enfeksiyonlar, travmalar ve kilo alıp verme gibi durumlar da dış genital bölgede istenmeyen rahatsızlık ve bozuklukların yaşanmasına neden olabilir. Labioplasti ile bozulma yaşayan dudaklar kısaltılabilir, şekillendirilebilir ya da dolgunlaştırılabilir.

Labioplasti Neden Uygulanır?

Dış genital organın yapısı her kadın için farklıdır ve bu bölgeye uygulanan işlemler kişiye özel uygulanır. Kişi dış genital organın görünümünden rahatsızlık duyup estetik uygulama yaptırarak daha güvenli bir psikolojiye ve daha sağlıklı bir cinsel yaşama kavuşabilir. Estetik kaygılar dışında genital bölgedeki küçük dudakların normalden büyük ya da sarkık bir yapıda olması nedeniyle bu bölgede sık sık tekrar eden enfeksiyonlar, tahrişler ve diğer hijyen sorunları yaşanabilir. Ayrıca bu bölgenin normalden dolgun bir yapıda olması nedeniyle iç çamaşırı ve mayo gibi kıyafetlerde istenmeyen bir görünüm ortaya çıkabilir.  Genital bölgedeki estetik uygulama ihtiyacını doğuran nedenlerden bir diğeri de cinsel ilişkide yaşanan zorluktur. İlişki sırasında genital bölgedeki dudakların gerilmesi nedeniyle cinsel ilişki sırasında ağrı yaşanabilir. Dudaklardaki bu asimetri sorunu idrar yaparken de sorunlar yaşanmasına neden olur. Büyük ve dolgun olan dudaklar nedeniyle idrar istenmeyen bir yöne akarak iç bacakları ıslatır ve bununla birlikte vajinanın sık sık enfeksiyon kapmasına neden olur. Bütün bu nedenlerin biri ya da birkaçı genital bölgenin düzeltilmesini gerekli kılar.

Labioplasti Kimlere Uygulanabilir?

Labioplasti yaptıranlar genellikle iç dudaklarında sarkma sorunu yaşayan kişilerdir. Yaşanan bu sarkma kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemeye başlar ve cerrahi uygulamayı gerekli kılar. Bu uygulama hekimin uygun görmesi ve kişinin cerrahi işleme engel olacak başka rahatsızlığının bulunmaması durumunda her yaştan erişkin kadına uygulanır. Bu işlem ayrıca doğum sonrası görülen sarkmaların giderilmesi için de tercih edilir. Böylelikle doğumdan sonra genital bölge dudaklarında deformasyon yaşayan kadınlar da özgüvenlerini ve sağlıklarını yeniden kazanabilir.

Labioplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

“Labioplasti ameliyatı nasıl yapılır?” konu hakkında sıklıkla sorulan sorulardan biridir. Labioplasti ameliyatı anestezi altında gerçekleştirilir ve işlem sırasında kişi ağrı hissi yaşamaz. Ancak işlem öncesi uygulanan anestezi yöntemi kişinin klinik durumuna ve uygulanacak cerrahi işleme göre farklılık gösterebilir. Genel olarak uygulanan anestezi yöntemleri genel anestezi, lokal anestezi ve regional anestezi (belden yapılan anestezi) olarak sıralanabilir. Genital bölgeye uygulanan bu ameliyatta dudaklardaki fazla doku çıkarılır ve bölge yeniden şekillendirilir. Böylelikle genital bölge dudakları küçültülür ve daha simetrik bir görünüme kavuşur.

Labioplasti Sonrası

Labioplasti ameliyatı sonrası bakım oldukça önemlidir. Çünkü cerrahi işlem sonrasında enfeksiyon, kanama ve doku hasarının yaşanma ihtimali bir hayli yüksektir. Bu nedenle işlem uzman bir doktor tarafından uygulanmalı ve sonrasında bölgeye gerekli özen gösterilmelidir. İşlem sonrasında hastayı bekleyen süreç aşağıdaki gibidir:

  • İşlem sonrasında kanama genel olarak görülmez ancak nadiren de olsa yalnızca dikiş hattında sızıntı ve lekelenme şeklinde hafif kanamalar olabilir.
  • İşlemden sonraki ilk günlerde vulva olarak adlandırılan dudak bölgesi tamamen şiş durumdadır ve oldukça hassastır. Bu nedenle doktorun önerdiği şekilde soğuk kompres uygulanmalıdır.
  • Bölgeye atılan dikişler uygulanan dikişin malzemesine bağlı olarak 10-15 gün içerisinde emilir ya da düşer.
  • İşlemden sonra hastalar birkaç gün içinde işine dönebilir. Ancak bu süre hastanın durumuyla yakından ilgilidir.
  • İşlemden sonra herhangi bir komplikasyon yaşanmaması halinde tam iyileşme 30 günü bulur.
  • İşlemden sonra 4 hafta boyunca pansuman doktorun önerdiği sıklıkta yapılmalı, yoga ve pilates gibi bölgede gerilme yaratacak sporlardan uzak durulmalı, bölgeye baskı uygulayacak aktivitelerden kaçınılmalı, tuvalet sonrası temizlik ihmal edilmemeli, ayakta duş alınmalıdır.
  • İşlemden sonra 1 ay boyunca da enfeksiyon riski önlemek adına havuz, deniz, küvet ve jakuzi kullanılmamalıdır. Cinsel ilişkiden de 1 ay boyunca kaçınılmalıdır.
  • Epilasyon ve ağda gibi uygulamalar da 1 ay boyunca uygulanmamalıdır.

Labioplasti Ne Zaman İyileşir?

“Labioplasti ne zaman iyileşir?” sorusu merak edilen konu başlıkları arasındadır. Labioplasti iyileşme süresi ortalama 4 ile 6 hafta arasında değişir. Hasta işlemden sonra 6 saat gözlem altında tutulur ve tabur edilir.

Labioplasti Faydaları

Gelişen teknoloji sayesinde estetik işlemler herkes için uygulanabilir bir hale gelmiştir. Genital estetik uygulamaları da teknolojinin gelişmesi ile kolay uygulanabilir ve işlemden sonra hastalar kısa sürede rutin hayatına dönebilir. Bu nedenle her kadın için uygulanabilen labioplastinin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Kişinin özgüvenini ve yaşam kalitesini artırır.
  • Mayo, iç çamaşırı, bikini ve dar kıyafetler giyildiğinde daha estetik bir görünüm sunar.
  • Cinsel ilişki sırasında yaşanan ağrıların azalmasını sağlar.

Labioplasti Ameliyatı Fiyatları

Labioplasti öncesi sonrası değişimi ve konforu düşünen kişiler işlemle ilgili detaylı araştırma yapar. Labioplasti fiyat aralıkları da bu araştırmanın konu başlıklarından biridir. Labioplasti ameliyatı fiyatları, işlemi uygulayan kliniğe, tercih edilen anestezi şekline, kişinin iç dudak yapısına, boyutuna ve uygulanacak ek işlemlere göre farklılık gösterir. Bilgi talep formu doldurarak merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Labioplasti doğum kanalına etki eden bir işlem değildir.

İşlem sonrasında bölgede herhangi bir iz kalmaz.

İşlemden sonra fazla dokunun alındığı bölgede yeniden doku üremez ve sarkma yaşanmaz.

Bu işlem için herhangi bir yaş sınırlaması yoktur. İç dudak bölgesinde yaşanan sarkma nedeniyle olumsuz durumlar yaşayan herkes doktor muayenesinin ardından uygun bulunması halinde ameliyata alınabilir. İşlem 18 yaşını doldurmuş her kadına uygulanabilir.

İşlemden sonra genital bölgede herhangi bir his kaybı yaşanmaz. Aksine işlemle birlikte klitorisin etrafını saran fazla doku alınır ve böylelikle kişi daha sağlıklı bir cinsellik yaşayabilir.

Lösemi yaygın olarak 15 yaş altındaki çocuklarda görülür ancak 55 yaş altındaki yetişkinlerde de ortaya çıkabilir.

Çocuk Hematoloji/Onkoloji Bölümü, çocukluk çağı kanser ve kan hastalıklarını teşhis ve tedavi etmek adına multidisipliner yaklaşımla çalışan bir bilim dalıdır.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 14.02.2024 10:04Yayınlanma Tarihi: 14.04.2022 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için formu doldurun!