444 3 703

Yüz Germe Ameliyatı (Facelift)

Bilgi Talep Formu

 

Yaşlandıkça, cilt ve dokular doğal olarak elastikiyetlerini kaybeder. Bu da sarkma ve kırışıklıklara yol açar. Tıp literatüründe ritidektomi olarak da geçen yüz germe, bu yüz dokularını kaldıran ve sıkılaştıran cerrahi bir prosedürdür. Bu işlem elastikiyet kaybı sonucu oluşan fazla derinin alınmasını, kırışıklıkların azaltılmasını ve cildin sıkılaştırılmasını içerir. Bu işlemde yüzün tamamına, boyun ve dekolteye odaklanılır.

Yüz Germe Neden Yapılır?

Yaşlanma etkilerinin net bir şekilde görüldüğü bölge yüzdür. Yaşlanma ile birlikte göz çevresinde sarkma, torbalanma ya da çizgiler, alın çizgilerinde belirginleşme, yanak, çene ve boyunda sarkmalar görülür. Bu deformasyonlara yaşlanmanın yanı sıra yer çekimi ve güneş ışığı da neden olur. Yüzü germek için yapılan uygulamalarla ortaya çıkan bu olumsuz görünüm giderilerek daha dinamik bir görüntü elde edilebilir.

Yüz Germe Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

“Yüz germe nedir, kimlere uygulanır?” sorusu konu hakkında merak edilenlerin başında gelir. Belirli nedenlerle ciltte meydana gelen değişimleri düzeltme adına uygulanan facelift işlemi için en uygun adaylar yüz ve boyun bölgesinde sarkma, kırışıklık gibi sorunlar yaşayan her kadın ve erkektir. Bu işlem genellikle 40 yaş üzerindeki kadın ve erkeklere uygulanır. Ancak bazı durumlarda daha genç kişiler için de tercih edilebilir. İşleme uygun olan kişilerde gerekli olması durumunda facelift uygulaması ile birlikte kaş kaldırma, burun estetiği, alın düzeltme işlemi ve göz kapağı estetiği uygulanabilir.

Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Gerçekleştirilir?

“Yüz germe ameliyatı nasıl yapılır?” sorusu da merak edilenler arasındadır. Ameliyat planının yapılmasından önce kişinin gençlik fotoğrafları incelenir ve yaşlanma şekli gözlemlenerek yüzün hangi kısımlarında deformasyon oluştuğu belirlenir. Ameliyat sırasında cilde endoskopik yöntemle 1-2 milimetrelik küçük kesiler atılarak cilt altında bulunan mimik kaslarına, bağ dokularına ve gevşeme yaşamış olan dokulara işlem uygulanır. Bu dokulara yapılan işlemle sarkmış ve gevşemiş dokular normalde olması gereken yere taşınır ve yaşanan deformasyon giderilir. Bu işlemle ilgili merak edilen konulardan biri de iz bırakıp bırakmadığıdır. Facelift uygulamasında atılan kesilerin boyutu oldukça küçüktür ve saç içinde kalacak şekilde atılır. Bu nedenle işlem sonrasında herhangi bir iz kalmaz.

Yüz Germe Ameliyatı Yöntemleri

Yüz germe ameliyatı farklı yöntemlerle uygulanır. Bu yöntemlerin tercih edilmesinde hastanın durumu etkilidir. Yöntemler aşağıdaki gibidir:

 

  • Klasik yüz germe (Traditional): Kulak önü, kulak memesi ya da kulak kıvrımı etrafından kulak arkasına ve saçlı deriye doğru kesi atılır ve bu kesi ile cilt altında bulunan dokulara ulaşılır. Bu işlemle yüz, boyun ve çene bölgesinde bulunan cilt gevşemesi kontrol altına alınarak gerdirilir.
  • Standart yüz germe: Klasik yüz germe yöntemindeki bir kesi ile çene ve boyun bölgesinden gevşeklik, sarkma gibi deformasyonlar giderilir. Bu yöntemde yüzün alt bölgesi hedef alınır.
  • Endoskopik yüz germe: Endoskopik yöntemde daha küçük kesiler kullanılır. Bu yöntem uzun ince aletler ve kamera ile işlem gerçekleştirme prensibine dayanır. Bu işlem sonunda daha küçük boyutlu iz kalır ya da hiç kalmaz. Bunda kişinin cilt yapısı belirleyicidir. Ancak bu yöntemde cilt fazlalığı tek bir işlemle giderilemez, bu nedenle genellikle üst yüz ve alın bölgesi germe işlemlerinde kullanılır.
  • Orta yüz germe: Yanak ve göz altı bölgelerinin düzeltilmesinde kullanılır.
  • Periostaltı yüz germe: Bu yöntemde yüz kemikleri üzerinde bulunan derin dokuların pozisyonları düzeltilerek yumuşak doku ve kemik ilişkisi yeniden sağlanır.
  • Derin plan yüz germe: Alt göz kapağı, orta yüz ve yanak bölgesindeki deformiteleri düzeltmeyi amaçlar.
  • Kompozit yüz germe: Bu yöntemde cilt, cilt altındaki yağ dokusu ve kas bir bütün halinde düzeltilir.
  • SMAS yüz germe: Orta yüz bölgesinde etkili olmayan bu yöntem cilt altında yüzün derin yapılarını saran dokuların sıkıştırılmasını gerçekleştirir.
  • Tam yüz germe: Alından itibaren göz kapakları, orta ve alt yüz, dudaklar ve boyun bölgesinin gençleştirilmesi adına uygulanır.
  • Mini yüz germe: Küçük kesilerle yalnızca cilt dokusu düzeltilir.

 

Yüz Germe Ameliyatı Öncesi

Yüz germe ameliyatı öncesi sonrası nelere dikkat edilmesi gerektiği bu işlemi yaptırmak isteyenler tarafından merak edilir. Bu işlem öncesinde ameliyata hazırlık aşağıdaki noktalara dikkat edilebilir:

 

  • Ameliyattan önce doktor kan testi ister ve genel bir değerlendirme yapar.
  • Doktor işlemden önce bazı ilaçları bırakmanızı isteyebilir ya da doz ayarlaması yapabilir.
  • Yine ameliyat öncesi dönemde sigara, kanama riskini artıran aspirin ve benzeri ilaçlar bırakılmalıdır.
  • Özellikle alkol ve sigara kullanımı işlemden en az 2 hafta önce bırakılmalıdır.

 

Yüz Germe Ameliyatı Sonrası          

Yüz germe ameliyatı sonrası ödem ve kızarıklık gibi durumların yaşanmaması ya da az miktarda olması adına birtakım önlemler alınmalıdır. Bu önlemler aşağıdaki gibidir:

 

  • İşlemden sonra doktor tarafından verilen bakım ve pansuman talimatlarına uyulması gerekir.
  • İşlemden sonra 2 hafta boyunca rutin hayatta sürdürülen aktivitelerden uzak durulmalıdır.
  • Egzersiz gibi yorucu aktivitelere 4 hafta sonra başlanmalıdır.
  • Cilt günlük nemlendirilmelidir.
  • Güneş koruyucu kullanımına önem verilmelidir.
  • Dengeli bir diyetle beslenilmelidir.
  • 6-8 saat uyku rutinine dikkat edilmelidir.
  • İşlemden sonra tam iyileşme sağlanana dek eğilme gibi hareketlerden kaçınılmalıdır.
  • İşlemden sonra en az 2 hafta boyunca alkol, sigara ve E vitamini tüketilmemelidir.
  • Ağır kaldırma ve cinsel aktiviteden de en az 2 hafta kaçınılmalıdır.
  • İşlemden sonra yıkanmak için 2 gün beklenmelidir.

 

Yüz Germe Ameliyatı Kalıcılık Süresi Ne Kadardır?

“Yüz germe ameliyatı kaç yıl sürer?” sorusuna doğru bir planlama ile yapılan yüz germe ameliyatı ile hastanın yüzünde 5 ile 10 yıl süren bir gençlik elde etmek mümkün şeklinde yanıt verilebilir. Ancak bu sürenin esas belirleyicisi kişinin yaşam koşulları. Yani aşırı alkol ve sigara tüketimi, uykusuzluk, pasif bir hayat, stres, bozuk yeme alışkanlıkları ve güneş ışınlarına karşı önlem alınmaması bu süreyi önemli ölçüde kısaltabilir. Bunun tam tersi olarak daha dingin bir ruh haline sahip, alkol ve sigaradan uzak duran, sağlıklı yeme alışkanlığını benimsemiş, güneşten korunan ve düzenli uyuyan kişilerde işlemin kalıcılık süresi uzayabilir.

Ameliyatsız Yüz Germe

Ameliyatsız yüz germe işlemleri yüz bantları ile yapılan işlemler, dolgu, botoks, hücresel tedavi ve lazer şeklinde sıralanabilir. Bu işlemlerin alanında uzman kişilerce ve hijyenik koşullarda uygulanması son derece önemlidir. Zira bu şartlara uygun olmayan koşullarda gerçekleşen işlemler alerji ve enfeksiyon gibi ciddi sorunlara neden olabilir. Ameliyatsız gerçekleşen bu işlemler 6 ay ile 1 yıl arasında bir kalıcılığa sahiptir. Bu sürenin sonunda işlemin yeniden yapılması gereklidir.

Yüz Germe Bandı Nedir?

Yüz germe işlemini ameliyatsız uygulatmak isteyenlerin tercihi yüz germe bandıdır. Kozmetik mağazalardan temin edilen bantlarla uygulanan bu işlem geçici bir çözüm sunar.

Yüz Germe Ameliyatı Fiyatları

Ameliyatsız yüz germe fiyatları durumundan hoşnut olmayan ve daha dinamik bir yüze sahip olmak isteyen kişiler tarafından merak edilen bir detaydır. Öncelikle yüz gerdirme fiyat aralıklarının belirli kriterlere göre farklılık gösterdiğini belirtmek gerekir. Yüz gerdirme fiyatları kullanılan anestezi yöntemine, hastanın durumuna, işlem yapılacak alana ve boyutuna, hastaneye, doktorun uzmanlığına göre farklılık gösterir.

Bilgi talep formunu doldurarak yüz germe ameliyatı ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 02.05.2024 08:55Yayınlanma Tarihi: 15.04.2022 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için lütfen formu doldurun!