444 3 703

Yağ Enjeksiyonu

Bilgi Talep Formu

 

 

Yağ enjeksiyonu, geniş bir kullanım alanına sahip olan ve sık tercih edilen uygulamalardan biridir. Karın, kalça ve uyluk bölgesinden alınan yağların yanak, göz altı, elmacık kemiği, dudak ve yüze yağ enjeksiyonu edilmesinde kullanılır. Genellikle kişinin göbek bölgesinden alınan yağlar, uygulanacak işleme göre bacak ve kol bölgesinden de alınabilir. Yağlar, liposuction tedavisinde kullanılan özel vakum ile alınır. Alınan bu yağlar göz altının daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasında, dudakların dolgunlaştırılmasında, yanakların şekillendirilmesinde, memeye yağ enjeksiyonu meme büyütmede ve yüz bölgesindeki kırışıklıkların giderilmesinde kullanılır.

 

Yağ Enjeksiyonu Nedir?

 

“Yağ enjeksiyonu nedir?” sorusuna hem yüze hem de vücutta gerekli olan bölgelere uygulanan estetik bir müdahaledir şeklinde yanıt verilebilir. Bu işlemdeki nihai amaç, herhangi bir sebepten ciltte meydana gelen deformasyonları gidermek ve daha estetik bir görünüm yaratmaktır. İşlem genel ya da lokal anestezi kullanılarak uygulanır. İşlemin uygulama süresi müdahale edilecek bölgeye ve hastanın genel durumuna göre değişmekle birlikte genel olarak 1-2 saat sürer.

 

Yağ Enjeksiyonu Nasıl Uygulanır?

 

İşlem farklı tekniklerle uygulanabilir. Ancak temel olarak yağ özel liposuction enjektörleri ile alınır ve farklı bir enjektöre aktarılarak belirlenen bölgelere uygulanır. Kesi ya da dikiş gerektirmeyen bu işlem ile başarılı sonuçların elde edilmesi kullanılan aletler ve uygulama yöntemi ile yakından ilgilidir. Özellikle gelişen teknoloji ile güncellenen işlem ve araçlarla işlem sonrasında elde edilen değişimin daha kalıcı olması mümkün hale gelmiştir. Yüz bölgesine uygulanan enjeksiyon işleminde de lokal anestezi tercih edilir. Ancak bazı durumlarda genel anestezi nadir de olsa kullanılır. Genel anestezinin genel olarak kullanıldığı işlemler bir dizi müdahaleyi gerekli kılanlardır. Yüze uygulanan işlemde de aynı adımlar kullanılır. İlk olarak kişinin vücudundan yağ alınır ardından alınan bu yağ enjektör ile deri altına verilir.

 

 

Yağ Enjeksiyonu Uygulama Alanları Nelerdir?

Yağ enjeksiyonu geniş bir kullanım alanına sahiptir ancak en sık uygulandığı bölge yüz bölgesidir. Genellikle dudakları daha kalın bir hale getirmek, ağız kenarında oluşan derin kırışıklıkları doldurmak, elmacık kemiklerini belirginleştirmek ve alt çeneyi daha büyütmek amacıyla işlemler gerçekleştirilir. Enjeksiyon işlemi ayrıca daha önce yapılmış ancak çökme olmuş liposuction deformasyonlarını gidermek ve yağ enjeksiyonu ile kalça büyütme amacıyla da uygulanır. İşlem yüzün deforme olmasına sebep olan bazı kazalar nedeniyle de tercih edilir. İşlemin uygulandığı alanlar aşağıdaki gibidir:

 

  • Yüz bölgesi ve çene hattı
  • Kalça bölgesi
  • Bacaklar
  • Göğüsler
  • Eller

 

 

Yağ Enjeksiyonu Sonrası

 

Yağ enjeksiyonu sonrası vücutta birtakım değişimler yaşanır ve bazı belirtiler gözlemlenebilir. Bunun yanında bu dönemde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar da bulunur. Bu noktalara dikkat edilmesi yağ enjeksiyonu iyileşme süreci adına gereklidir. İşlemin ardından uygulama yapılmış bölgede şişlikler olabilir ve bu şişlikler birkaç gün sürer. Kişi işlemin ardından taburcu edilir ve oluşan şişliklerden rahatsız değilse iş ve rutin hayatına dönebilir. Kişinin spor gibi aktivitelere başlaması da 1 hafta sonra olmalıdır. İşlemin ardından bölgenin son şeklini alması da 2 haftayı bulur. İşlemin ardından bölgeye soğuk kompres uygulanması önerilir. Böylelikle olası şişlikler en aza indirilir. İşlem uygulanan bölge 1 gün boyunca sudan uzak tutulmalıdır. İşlemden 5 gün sonra da bölgeye hafif masaj uygulanmalıdır.

 

 

Yağ Enjeksiyonu İşlemi Kalıcı mıdır?

 

Yüze yağ enjeksiyonu kalıcılık durumu merak edilen konuların başında gelir. İşlemin kalıcılığı transfer edilen yağ hücrelerinin yaşama durumu ile yakından ilgilidir. Yani yağların ne kadarı yaşarsa kalıcılık o derece yüksek olur. Ancak son dönemde gelişen teknolojiler doğrultusunda üretilen cihazlarla alınan yağlar hava ile temasa geçmeden belirlenmiş bölgeye transfer edilir. Böylelikle herhangi bir doku kaybı yaşanmadan işlem tamamlanır ve yağlar daha kalıcı olur. Yüze yağ enjeksiyonu yaptıranların yorumları ve değerlendirmelerinde de vurgulanan bu özelliği, işlemin tercih edilmesini sağlar. Ancak bacak gibi hareketli bölgelere işlem yaptıran hastaların belirli bir sürenin ardından işlemi tekrarlatması gerekebilir. Çeneye yağ enjeksiyonu yaptıranlar da bu süre daha uzundur.

Bilgi talep formunu doldurarak yağ enjeksiyonu ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Yağ küçük miktarda alındığından bölgede herhangi bir farklılık olmaz.

Enjekte edilecek yağ, kişinin vücudundan toplanır ve bu bölge yağ birikiminin herkeste yaygın olduğu genellikle karın bölgesidir. Bununla birlikte, kalça ve bel bölgesinden de yağ alınabilir. Çok nadir durumlarda kol ve bacak bölgesi de tercih edildiğinden vücudun her bölgesinden yağ alınır.

İşlemin süresi uygulama yapılacak bölgeye ve alınan yağ miktarına göre değişir. Ancak ortalama süre 30 ile 60 dakikadır.

Yağ enjeksiyonu ile jawline işlemi en yaygın kullanılan işlemdir. Bunun yanında dudaklar, ağız çevresi, elmacık kemikleri de uygulanan bölgedir.

Yüze yağ enjekte fiyatları yapılacak işleme ve işlemin büyüklüğüne göre farklılık gösterir. Bu nedenle yüze yağ enjeksiyonu fiyatları araştırması yaparken bu detay dikkate alınmalıdır. Doktorla yapılan fiziki muayenenin ardından yağ enjeksiyonu fiyat bilgisi alınabilir.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 02.05.2024 08:59Yayınlanma Tarihi: 26.04.2022 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için lütfen formu doldurun!