444 3 703

Kurban Bayramı Sonrası Beslenme Nasıl Olmalı?

 

Sevdiklerinizle bir araya geldiÄŸiniz ve ziyafet masaları etrafında toplanıp keyifli yemekler yediÄŸiniz bir Kurban Bayramı geride kaldı. Bu süreci sınırsız yeme içme ile geçirdiyseniz bayram sonrası beslenme düzenine dikkat ederek durumu telafi edebilirsiniz. Peki, bayram sonrası beslenme düzeninde nelere dikkat etmelisiniz? Ä°ÅŸte sizin için hazırladığımız Kurban Bayramı sonrası beslenme önerileri:

Tatil sonrası beslenme önerileri arasında en önemlisi öÄŸün atlamamak. ÖÄŸünleri belirli aralıklarla ve küçük porsiyonlar halinde tüketmelisiniz. ÖÄŸünlerde tükettiÄŸiniz yemekleri lezzetlendirmek adına yaÄŸ ve tuz oranını abartmamanız da bu süreçte önemli. Bayram sonrası beslenme rutininde tatlıdan uzak durmanız da fayda var. Bayram boyunca yeterince tükettiÄŸiniz hamurlu ve ÅŸerbetli tatlılar yerine meyve tüketebilirsiniz ancak sınırlı bir ÅŸekilde. Tatlı ihtiyacınızı meyvelerden alırken mevsim meyvelerini tüketmeye de özen göstermelisiniz. Üstelik ara öÄŸünde tüketeceÄŸiniz meyveleri çeÅŸitlendirerek vitamin ve mineral bakımından zengin bir beslenmiÅŸ olursunuz. Meyvelerin üzerine az zencefil ve toz tarçın serperek de yaÅŸayacağınız tokluk hissinin süresini uzatabilirsiniz. Hareket etmeyi unutmamalısınız. Hareket etmeye asansör yerine merdiven kullanarak baÅŸlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra sabah ve akÅŸam olmak üzere günde 2 kez 30 dakikalık yürüyüÅŸler yaparak da fiziksel olarak aktif kalabilir ve aldığınız kalorileri kolaylıkla yakabilirsiniz.

Su tüketimi de bayram sonrası beslenme önerileri arasında. Gün boyunca 8-10 bardak su içmeye dikkat ederek sıvı ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Suyun yanı sıra yeÅŸil çay gibi detoks etkili bitki çayları da tüketebilirsiniz. Kurban Bayramı boyunca tüketilen kırmızı etin lif içeriÄŸi düÅŸüktür. Bu nedenle bayram sonrası süreçte lif zengini yeÅŸillikleri öÄŸünlerinizden eksik etmemenizde fayda var. Kurban Bayramı sonrası beslenme programı probiyotik içermeli. Bağırsak hareketleri ve sindirime yardımcı olan probiyotikli besinlerle bağırsak saÄŸlığınızı koruyabilirsiniz. Bunun için kefir ve yoÄŸurt gibi besinleri ara öÄŸünlerde mutlaka tüketmelisiniz. Bayram sonrası detoks yapmanızı saÄŸlayan bir beslenme rutini kurmanız da önemli. Bu süreçte size örnek olacak Kurban Bayramı sonrası beslenme listesi arayışındaysanız sizin için hazırladığımız 2 günlük detoks programına göz atabilirsiniz.

Kurban Bayramı Sonrası 2 Günlük Detoks Programı

Kurban Bayramı sonrası detoks programı ile bayram boyunca tükettiÄŸiniz hayvansal ürünlerin vücudunuzda biriktirdiÄŸi toksinleri atabilir ve vücudunuzun enerji alımını dengeleyebilirsiniz.

1.Gün

  • Kahvaltı:Ispanak, armut, elma, avokado ve sütten yeÅŸil smoothie + yarım çay kaşığı tarçın ve küçük bir parça zencefil ( isteÄŸe baÄŸlı olarak keten tohumu)
  • ÖÄŸle YemeÄŸi: Büyük kase mevsim yeÅŸilliklerinden salata + 3 yemek kaşığı kadar haÅŸlanmış karabuÄŸday
  • Ara ÖÄŸün: 2 dilim ananas
  • AkÅŸam YemeÄŸi: Dereotu eklenmiÅŸ kabak yemeÄŸi + 1 kase yoÄŸurt
  • Ara ÖÄŸün: 1 adet yeÅŸil elma

2.Gün

  • Kahvaltı: 1 çay bardağı probiyotikli yoÄŸurt + 2 yemek kaşığı kadar yulaf
  • ÖÄŸle YemeÄŸi: Ispanak yemeÄŸi (Ä°steÄŸe göre bulgurla piÅŸirilebilir) + Mevsim yeÅŸilliklerinden salata
  • Ara ÖÄŸün: 2 dilim ananas
  • AkÅŸam YemeÄŸi: Domates, avokado, marul + 1 adet limonun suyu + 1 bardak kefir / ayran
  • Ara ÖÄŸün: 1 adet armut
Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 01.07.2023 00:00Yayınlanma Tarihi: 01.07.2023 00:00
Yorum Ekle


KATEGORÄ°LER