444 3 703

Kurban Bayramı Sonrası Beslenme Nasıl Olmalı?

 

Sevdiklerinizle bir araya geldiğiniz ve ziyafet masaları etrafında toplanıp keyifli yemekler yediğiniz bir Kurban Bayramı geride kaldı. Bu süreci sınırsız yeme içme ile geçirdiyseniz bayram sonrası beslenme düzenine dikkat ederek durumu telafi edebilirsiniz. Peki, bayram sonrası beslenme düzeninde nelere dikkat etmelisiniz? İşte sizin için hazırladığımız Kurban Bayramı sonrası beslenme önerileri:

Tatil sonrası beslenme önerileri arasında en önemlisi öğün atlamamak. Öğünleri belirli aralıklarla ve küçük porsiyonlar halinde tüketmelisiniz. Öğünlerde tükettiğiniz yemekleri lezzetlendirmek adına yağ ve tuz oranını abartmamanız da bu süreçte önemli. Bayram sonrası beslenme rutininde tatlıdan uzak durmanız da fayda var. Bayram boyunca yeterince tükettiğiniz hamurlu ve şerbetli tatlılar yerine meyve tüketebilirsiniz ancak sınırlı bir şekilde. Tatlı ihtiyacınızı meyvelerden alırken mevsim meyvelerini tüketmeye de özen göstermelisiniz. Üstelik ara öğünde tüketeceğiniz meyveleri çeşitlendirerek vitamin ve mineral bakımından zengin bir beslenmiş olursunuz. Meyvelerin üzerine az zencefil ve toz tarçın serperek de yaşayacağınız tokluk hissinin süresini uzatabilirsiniz. Hareket etmeyi unutmamalısınız. Hareket etmeye asansör yerine merdiven kullanarak başlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez 30 dakikalık yürüyüşler yaparak da fiziksel olarak aktif kalabilir ve aldığınız kalorileri kolaylıkla yakabilirsiniz.

Su tüketimi de bayram sonrası beslenme önerileri arasında. Gün boyunca 8-10 bardak su içmeye dikkat ederek sıvı ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Suyun yanı sıra yeşil çay gibi detoks etkili bitki çayları da tüketebilirsiniz. Kurban Bayramı boyunca tüketilen kırmızı etin lif içeriği düşüktür. Bu nedenle bayram sonrası süreçte lif zengini yeşillikleri öğünlerinizden eksik etmemenizde fayda var. Kurban Bayramı sonrası beslenme programı probiyotik içermeli. Bağırsak hareketleri ve sindirime yardımcı olan probiyotikli besinlerle bağırsak sağlığınızı koruyabilirsiniz. Bunun için kefir ve yoğurt gibi besinleri ara öğünlerde mutlaka tüketmelisiniz. Bayram sonrası detoks yapmanızı sağlayan bir beslenme rutini kurmanız da önemli. Bu süreçte size örnek olacak Kurban Bayramı sonrası beslenme listesi arayışındaysanız sizin için hazırladığımız 2 günlük detoks programına göz atabilirsiniz.

Kurban Bayramı Sonrası 2 Günlük Detoks Programı

Kurban Bayramı sonrası detoks programı ile bayram boyunca tükettiğiniz hayvansal ürünlerin vücudunuzda biriktirdiği toksinleri atabilir ve vücudunuzun enerji alımını dengeleyebilirsiniz.

1.Gün

  • Kahvaltı:Ispanak, armut, elma, avokado ve sütten yeşil smoothie + yarım çay kaşığı tarçın ve küçük bir parça zencefil ( isteğe bağlı olarak keten tohumu)
  • Öğle Yemeği: Büyük kase mevsim yeşilliklerinden salata + 3 yemek kaşığı kadar haşlanmış karabuğday
  • Ara Öğün: 2 dilim ananas
  • Akşam Yemeği: Dereotu eklenmiş kabak yemeği + 1 kase yoğurt
  • Ara Öğün: 1 adet yeşil elma

2.Gün

  • Kahvaltı: 1 çay bardağı probiyotikli yoğurt + 2 yemek kaşığı kadar yulaf
  • Öğle Yemeği: Ispanak yemeği (İsteğe göre bulgurla pişirilebilir) + Mevsim yeşilliklerinden salata
  • Ara Öğün: 2 dilim ananas
  • Akşam Yemeği: Domates, avokado, marul + 1 adet limonun suyu + 1 bardak kefir / ayran
  • Ara Öğün: 1 adet armut
Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 01.07.2023 00:00Yayınlanma Tarihi: 01.07.2023 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER