444 3 703

Histeroskopi Nedir? Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Bilgi Talep Formu

 

Histeroskopi, yaşanan jinekolojik sorunlardan kurtulmada ya da bebek sahibi olmada öne çıkan yöntemlerden biridir. Bu işleviyle kadın sağlığını korumada önemli bir yere sahiptir.

Histeroskopi Nedir?

Histeroskopi nedir?” sorusu merak edenler için şu şekilde yanıtlanabilir: Histeroskopi, anlam olarak görüntüleme ve rahim kelimelerinden oluşur. Bu yöntem özel bir optik cihaz yardımıyla rahim ağzından girerek rahim içini ve tüplerin rahime açılan kısmını değerlendirmeyi sağlar. Bu işleviyle histeroskopi tanı ve tedavi olmak üzere iki farklı amaçla kullanılabilir.

Histeroskopi Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Bu yöntem adet düzensizliğinde, polip gibi patolojilerde, ağrı durumlarında, kanama şikayetinde, tekrarlayan gebelik kayıplarında, doğuştan anomalilerde, rahimde yapışıklık olması durumunda, ucu kaybolmuş spirallerin çıkartılmasında ve rahimde perde olması gibi durumlarda hem tanı hem de bir tedavi yöntemi olarak kullanılır.

Histeroskopi İşlemi Nasıl Yapılır?

Özel aletler yardımıyla vajinal yoldan rahim ağzı kanalına girilerek uygulanır. Bazı durumlarda işlemden önce hastaya ilaç verilerek rahim ağzının açılması sağlanabilir. Rahim ağzının açılması ile kamera ve mercek sistemine sahip olan cihaz rahim ile vajina ağzından geçer. Bu aşamada gözlemlene yapılabilmesi adına rahim içine özel sıvılar bırakılır ve ardından görüntüler incelenir.

Histeroskopi Ne Zaman Yapılır?

Bu işlem genel olarak regl döngüsü bittikten sonraki 1 hafta içinde yapılır. Bu dönem sonrasında rahim kalınlaşır ve bu bazı patolojilerin görülmesine engel olabilir.

Histeroskopi Yaptıranlar Nelere Dikkat Etmesi Gerekir?

Bu işlemden önce kişinin hamile olup olmadığından emin olması önemlidir.

Histeroskopi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Histeroskopi ameliyatı olanların işlem sonrasında dikkat etmesi gerekenler bulunur. Histeroskopi sonrası kişinin en az 1 hafta 10 gün kadar cinsel ilişki yaşamaması gerekir.

Histeroskopi Sonrası Kanama Görülür Mü?

Histeroskopi yaptıranlar işlem sonrasında kanamayı lekelenme şeklinde görebilir. Buna ek olarak hafif kasık ağrısı da yaşayabilir. Bu durum 2-3 gün içinde kendiliğinden geçer.

Histeroskopi Ne Kadar Sürer?

İşlem tanılama için yapılıyorsa birkaç dakika sürer. Ancak tedavi için gerçekleştirilecekse yapılacak işleme göre değişir ve ortalama 5-20 dakika arasında sürer.

Histeroskopi Sonrası Adet Kanamalarında Düzensizlik Olur mu?

Histeroskopi sonrası dikkat edilmesi gerekenler arasında regl döngüsüdür. Bu işlem regl düzensizliğine neden olmaz ancak beklenen ilk reglde değişiklik yaratabilir.

Histeroskopi Sonrası Ne Kadar Sürede Hamile Kalınmalıdır?

Histeroskopiden sonra hamile kalan kadınlar en süre beklemez, hemen hamile kalabilir. Operatif histereskopi sonrası da uygulanan işleme bağlı olarak en çok 3 ay beklenir.

Histeroskopi Sonrası Hamilelik Şansı Artar mı?

Histeroskopi sonrası hemen hamile kalanlar düşüncesi genel bir kanıdır. Bu düşünceden ziyade miyom ve polip gibi lezyonların alınması ya da düşük yapmaya neden olan rahim perdesinin kesilmesi ile gebelik şansı artırılır.

Histeroskopi Fiyatları

Histeroskopi fiyatı uygulama ve merkez özelinde farklılık gösterebilir. Bu nedenle işlem öncesinde fiyat hakkında detaylı bilgi alınmalıdır.

Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan histeroskopi ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 06.08.2022 00:00Yayınlanma Tarihi: 06.08.2022 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için lütfen formu doldurun!