444 3 703

Nöromonitörizasyon Nedir?

 

Nöromonitörizasyon sisteminden omurga ve beyin ameliyatlarında oluÅŸabilecek riskleri en aza indirmek adına faydalanılır. Beyin ve omurga için gerçekleÅŸtirilen ameliyatlarda yapılacak en küçük hatada bile felç yaÅŸanabilir. Nöromonitörizasyon teknolojisi de bu tür ameliyatlarda riski minimuma indirmek adına kullanılır.

Nöromonitörizasyon Nedir?

Operasyon sırasında omuriliÄŸe herhangi bir hasar verilip verilmediÄŸini gösteren ve kullanılan implantların omuriliÄŸe yaklaşımı hakkında bilgi veren bir sistemdir. Bu iÅŸlemde operasyon sırasında hastaya uyarılar verilir ve elektrotlar kayıt edilir. Operasyon sırasında hastanın baÅŸ, kol ve bacaklarına elektrotlar baÄŸlanarak sinir sisteminde oluÅŸabilecek hasar tespit edilir.

Nöromonitörizasyon Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Nöromonitörizasyon sistemi genellikle omurilik, sinir ve beyin cerrahisi bölümlerindeki operasyonlar, genel cerrahi bölümünün bazı ameliyatları ve kulak burun boÄŸaz hastalıkları için kullanılır. Kullanıldığı hastalıklar aÅŸağıdaki gibidir:

  • Anevrizmalar
  • Arteriovenöz malformasyon, hemifasyal spazm gibi beyin damar hastalıkları
  • Beyin tümörü
  • Gırtlak kanseri
  • Omurga vidaların stimülasyonu
  • Omurilik tümörleri ve omurga hastalıkları
  • Skolyoz ameliyatları
  • Tiroit ameliyatları
  • Trigeminal nevralji

Nöromonitörizasyon Sisteminin Faydaları

Beynin hassas bölgelerinde geliÅŸim gösteren tümörler ya da omurilik tümörlerinin çıkarılmasında her zaman hastanın felç olma riski bulunur. Beyin tümörü ameliyatlarının ardından hastanın yürüme, beslenme ve konuÅŸma gibi motor fonksiyonlarından sorun yaÅŸanabilir. Bu türden riskleri barındıran ameliyatlarda nöromonitörizasyon sistemi ile daha güvenli iÅŸlem gerçekleÅŸtirilir. Böylelikle operasyondan sonra yaÅŸanan komplikasyonlar en aza iner.

Nöromonitörizasyon Ä°ÅŸlemi Nasıl Uygulanır?

UyutulmuÅŸ hastanın ilk olarak kol, bacak ve kafasına elektrotlar yerleÅŸtirilir. Ameliyat sırasında nöromonitörizasyon cihazı ile alınan sinyaller cerrah tarafından takip edilir. Bu sinyallerden düÅŸme olduÄŸunda uyarı verilir ve iÅŸlem bu doÄŸrultuda gerçekleÅŸtirilir.

Nöromonitörizasyon Cihazı Fiyat

Nöromonitörizasyon cihazı fiyat aralığı belirli özelliklere göre farklılık gösterir. Bu nedenle iÅŸlem öncesinde bilgi alınmalıdır.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 24.01.2024 12:31Yayınlanma Tarihi: 22.08.2022 00:00
Yorum Ekle


KATEGORÄ°LER