BT anjiyografi, kalp hastalığının tedavisi için yol göstericidir. “Sanal anjiyo nedir?” sorusunun yanıtı olarak da verilen bu yöntem halk arasında sanal anjiyografi olarak bilinir. Koroner BT anjiyografi yöntemi ile hastanın damarlarındaki kireçlenme düzeyi ölçülür ve bu kireçlenmenin neden olduğu darlık net bir şekilde gözden geçirilir. Peki koroner BT anjiyografi nedir?
Kalp tomografisi/ Koroner BT anjiyografi, kalbin anatomik bozukluklarının yorumlanmasında ve diğer pek çok kalp rahatsızlığının tedavi edilmesinde yol göstericidir olan ve kontrast madde kullanılarak çekilen tomografik bir yöntemdir.
Bu yöntem kalp zarı hastalıkları, kapak ve protez kapak hastalıkları, koroner arter hastalığı, kalp kitleleri ve diğer kalp hastalıkları için kullanılır.
koroner BT anjiyografi ile detaylı bir görüntüleme sağlanır. Böylelikle tedavi süreci en doğru şekilde planlanır. Bu yöntem tam tıkalı durumda olan damarlardaki kalsiyumu ölçmek, tedavi sürecini planlamak ve işlem sırasında kullanılacak tellerin geçişlerini kurgulamak için de kullanılır. İşlemden elde edilen görüntü kalitesi çok yüksektir. Hem işlem anında hem de işlemden sonra ağrı yaşanmaz.
BT anjiyo işlemi öncesinde hastadan kan alınır ve kreatinin değerine bakılır. Damar yolu açılan hasta sedyeye yatırılır. Ardından hastaya nefes komutları verilir. Ardından işlem uygulanır.
“BT anjiyografi ne kadar sürer?” diye merak ediyorsanız işlemin ortalama 40 dakika sürdüğünü bilmelisiniz.
BT koroner anjiyografi sonrası hastada kalp yetersizliği tespit edilmediyse hastanın mutlaka 2-2.5 litre su içmesi istenir. Böylelikle kontrast madde vücuttan kolaylıkla atılabilir. BT anjiyo yorumları işlemden sonra hastanın aniden ayağa kalkmaması yönündedir. Kalkmak için hastanın önce bir süre oturması gerekir.
koroner BT anjiyografi fiyatları da merak edilen konulardan biri. BT anjiyografi fiyat uygulanacak işlem özelinde farklılık gösterir. Bu nedenle işlemden önce detaylı fiyat bilgisi alınmalıdır.