444 3 703

Kalp Tomografisi-Koroner BT Anjiyografi

1 Yorum Bilgi Talep Formu

 

BT anjiyografi, kalp hastalığının tedavisi için yol göstericidir. “Sanal anjiyo nedir?” sorusunun yanıtı olarak da verilen bu yöntem halk arasında sanal anjiyografi olarak bilinir. Koroner BT anjiyografi yöntemi ile hastanın damarlarındaki kireçlenme düzeyi ölçülür ve bu kireçlenmenin neden olduğu darlık net bir şekilde gözden geçirilir. Peki koroner BT anjiyografi nedir?

Kalp Tomografisi/Koroner BT Anjiyografi Nedir?

Kalp tomografisi/ Koroner BT anjiyografi, kalbin anatomik bozukluklarının yorumlanmasında ve diğer pek çok kalp rahatsızlığının tedavi edilmesinde yol göstericidir olan ve kontrast madde kullanılarak çekilen tomografik bir yöntemdir.

Kalp Tomografisi Neden Çekilir?

Bu yöntem kalp zarı hastalıkları, kapak ve protez kapak hastalıkları, koroner arter hastalığı, kalp kitleleri ve diğer kalp hastalıkları için kullanılır.

Koroner BT Anjiyografi Özellikleri

koroner BT anjiyografi ile detaylı bir görüntüleme sağlanır. Böylelikle tedavi süreci en doğru şekilde planlanır. Bu yöntem tam tıkalı durumda olan damarlardaki kalsiyumu ölçmek, tedavi sürecini planlamak ve işlem sırasında kullanılacak tellerin geçişlerini kurgulamak için de kullanılır. İşlemden elde edilen görüntü kalitesi çok yüksektir. Hem işlem anında hem de işlemden sonra ağrı yaşanmaz.

Koroner BT Anjiyografi Nasıl Çekilir?

BT anjiyo işlemi öncesinde hastadan kan alınır ve kreatinin değerine bakılır. Damar yolu açılan hasta sedyeye yatırılır. Ardından hastaya nefes komutları verilir. Ardından işlem uygulanır.

BT Anjiyografi Ne Kadar Sürer?

“BT anjiyografi ne kadar sürer?” diye merak ediyorsanız işlemin ortalama 40 dakika sürdüğünü bilmelisiniz.

Koroner BT Anjiyografi Sonrası

BT koroner anjiyografi sonrası hastada kalp yetersizliği tespit edilmediyse hastanın mutlaka 2-2.5 litre su içmesi istenir. Böylelikle kontrast madde vücuttan kolaylıkla atılabilir. BT anjiyo yorumları işlemden sonra hastanın aniden ayağa kalkmaması yönündedir. Kalkmak için hastanın önce bir süre oturması gerekir.

Koroner BT Anjiyografi Fiyatları

koroner BT anjiyografi fiyatları da merak edilen konulardan biri. BT anjiyografi fiyat uygulanacak işlem özelinde farklılık gösterir. Bu nedenle işlemden önce detaylı fiyat bilgisi alınmalıdır.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 14.02.2024 10:20Yayınlanma Tarihi: 30.08.2022 00:00
1 Yorum

18 Ocak 2024 tarihinde
Mustaf unlu

Koroner BT fiyat alabilirmiyim

Büyük Anadolu Hastaneleri
20 Ocak 2024 tarihinde

Merhaba. Gerekli bilgilendirme için sizi en kısa sürede arayacağız. Sağlıklı günler dileriz.

Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için formu doldurun!