444 3 703

Thulium Lazer/ ThuLEP Nedir?

2 Yorum Bilgi Talep Formu

 

Thulium lazer, sağlıkta kullanılan en güncel donanımlı lazerlerden biridir. Thulium laser enuclation of prostata yani ThuLEP, bu lazerle gerçekleştirilen en güncel endoskopik prostat ameliyatıdır. Erkeklerde yaygın bir şekilde görülen iyi huylu prostat büyümesi, Thulium lazer ile başarılı bir şekilde tedavi edilebilir.

Thulium Lazer Nedir?

Thulium lazer nedir?” sorusu merak edenler için şu şekilde yanıtlanabilir:

Erkeklerde idrar torbası çıkışında yer alan prostat, yaşlanmayla birlikte hormonların etkisiyle büyüyen bir organdır. Büyüme sonucunda prostattan geçen idrar kanalı sıkışır ve kişi idrarla ilgili sorunlar yaşar. Thulium lazer uygulaması da prostat tedavisinde kullanılan yöntemlerden biridir.

Thulium Lazer Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Bu yöntem iyi huylu prostat büyümesi, Üst üriner sistem ve mesane tümörlerinin evrelenmesinde kullanılır.

Thulium Lazer/ ThuLEP Avantajları Nelerdir?

Bu tedavi yöntemi sonucunda hastada hızlı bir iyileşme gözlemlenir. Bunun yanında hastanın yaşadığı kanama, cinsel fonksiyon bozukluğu ve idrar kaçırma riskleri de aza iner. Bu yöntemde enerji dokular üzerinde daha az derine ulaşır ve böylelikle daha az kanama meydana gelir. Thulium lazer sonrası kabuklanma da hızla iyileşir.

Thulium Lazer/ ThuLEP Nasıl Uygulanır?

Thulium lazer öncesi sonrası gerekli hazırlıklar yapıldığında süreç hastaya konfor sağlar. Bu yöntemde dış idrar deliğinden idrar kanalına girilir ve prostat kapsülü ile büyümüş olan doku birbirinden ayrılır. Mesane içine atılan büyümüş prostat dokuları özel bir cihaz yardımı ile parçalanarak idrar deliği ile vücuttan atılır. Tüm bu işlem prostat hacmine bağlı olarak 1 ile 3 saat arasında sürer. İşlemin ardından hastanın hastanede kalış süresi prostatın boyutuna, hastanın yaşına ve ek hastalığı olup olmadığına bağlı olarak 1-2 gündür. Hasta 1 haftalık bir dinlenmenin ardından rutin hayatına dönebilir.

HoLEP ile ThuLEP Arasındaki Fark

Lazerle prostat ameliyatı olanların yorumları incelendiğinde Thulium lazerin daha az kanamaya neden olur ve işlem sonra idrar tutmaya yardım eden kasları iyi korunur.

Thulium Lazer/ ThuLEP İşleminin Ardından Sonda Takılır mı?

Thulium lazer yaptıranlar ameliyathaneden sonda ile çıkar. Hastaya ayrıca mesane içerisine serum fizyolojik ile sürekli irrigasyon yıkama yapılır. Tüm bunlar 1-2 gün içinde de çıkarılır.

Thulium Lazer Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Thulium lazer sonrası dikkat edilmesi gerekenler arasında en dikkat edilmesi gereken işlemden 4-6 saat sonra yeme içmenin başlatılmasıdır.

Thulium Lazer Seans Fiyatı

Thulium lazer fiyat aralıkları da merak edilen konular arasında. Thulium lazer prostat ameliyatı fiyatı işlem özelinde farklılık gösterir. Ameliyattan önce fiyat bilgisi alabilirsiniz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 14.02.2024 10:20Yayınlanma Tarihi: 31.08.2022 00:00
2 Yorum

14 Aralık 2023 tarihinde
Ayhan Bilir

Benign prostat teşhisi konulan prostatıma thuliyum lazerle müdahale edilmesini düşünüyorum. 64 yaşındayım ve prostat büyüklüğü normalin 2 katıdır. Böyle bir operasyon yaklaşık hangi fiyat aralığındadır.

Büyük Anadolu Hastaneleri
14 Aralık 2023 tarihinde

Merhaba. Gerekli bilgilendirme için sizi en kısa sürede arayacağız. Sağlıklı günler dileriz.


23 Ekim 2023 tarihinde
Erol PİŞKİN

Merhaba ThuLEP ameliyatı hakkında bilgi almak istiyorum

Büyük Anadolu Hastaneleri
01 Kasım 2023 tarihinde

Merhaba. Gerekli bilgilendirme için sizi en kısa sürede arayacağız. Sağlıklı günler dileriz.

Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için formu doldurun!