444 3 703

Ameliyatsız Estetik Uygulamalar Nelerdir?

Bilgi Talep Formu

 

Cilt estetiksiz uygulamalarla da daha genç ve canlı bir görünüme sahip olabilir. Ameliyatsız estetik uygulamalar bunun en doğru yoludur. Ameliyatsız estetik uygulamalar, cerrahi bir işlem gerektirmediğinden anestezi kullanımını ve işlem sonrasında bir süre dinlenmeyi gerektirmez. Böylelikle işlem yaptırdığınızda rutin hayatınıza kolaylıkla dönebilirsiniz. İşte ameliyatsız gerçekleşen estetik uygulamalar:

Botoks

Ameliyatsız uygulamalardan biri de botokstur. Peki botoks nedir ne ise yarar? Botoks işlemi genel olarak yüz bölgesinde bulunan kırışıklıklar üzerinde kullanılır ve genel olarak dudak kenarındaki çizgiler, alın ve kaz ayağı bölgesinde etkili olur. Özellikle kaşlar botoks uygulaması ile kaldırılarak gözlere daha dinamik bir görünüm kazandırılır. Ayrıca alın ve kaş arası bölgesi de bu işlemle gençleştirilebilir. Böylelikle yüz botoksu öncesi sonrası arasında fark edilir bir gençleşme olur. Bu işlemin etkisi ortalama 5 aydır. Bu sürenin sonunda işlemin tekrarlanması gerekir. Oldukça basit bir işlem olan botoks ortalama 10 dakika kadar sürer ancak bu süre işlem yapılacak bölgeye göre de farklılık gösterir. Uygulama için belli bir yaş sınırı yoktur ancak 30 yaşından itibaren önerilir. Botoks işlemi ayrıca terleme tedavisi için de kullanılır. Bu tedavinin bir parçası olarak da koltuk altına, ayak tabanına ve avuç içine uygulanabilir. İşlemin ardından bölgede bulunan mimik kasları kasılarak yüz hareketleri yapılmalıdır. Bu işlemin etkisinin uzun sürmesi adına gereklidir. İşlemin ardından ilk birkaç saat boyunca eğilmemek ve uzanmamak da ayrıca önemlidir.

Dolgu uygulaması

Yüze dolgu uygulaması botoks uygulamasında farklıdır ve yüzdeki hacmi artırmak adına uygulanır. Peki, yüz dolgusu nedir? Gerekli olan bölgenin doldurularak hacim etkisi yaratma işlemidir. Çökük olan ve yüzde belirgin olması gereken bölgelere uygulanır. Bu işlem genel olarak yüz bölgesinde dudak, burun, elmacık kemiği ve çene için kullanılır. Dolgunun ince ve kalın olmak üzere 2 farklı çeşidi bulunur. İnce dolgular genel olarak gözaltında yer alan çizgilerde kullanılırken daha kalın olan ve kemik yapısına benzeyen dolgular çene hattı gibi bölgelere uygulanır. Dolgu işleminin dikkatle ve kaliteli malzemelerle uygulanması önemlidir. Çünkü dolgu damara denk gelirse istenmeyen etkiler ve şekil bozuklukları yaşanabilir. En çok kullanılan dolgu türü hyalüronik asit dolgularıdır. Bu madde ile yapılan dolguların etkisi botoks gibi bir süre sonra geçer. Bu etkinin geçmesi dolgunun uygulandığı bölge, bölgenin hareketliliği ve dolgunun malzeme kalitesi ile yakından ilgilidir. Ancak bu işlemin etkisi ortalama 1 yıl kadar sürer.

Dolgu işlemleri hakkında sıklıkla merak edilen konulardan biri de “Orta yüz dolgusu nedir?” sorusunun yanıtıdır. Midface dolgu olarak da adlandırılan orta yüz dolgusu, orta yüz bölgesine uygulanır ve bölgenin daha genç ve estetik durması amaçlanır. Ameliyatsız burun estetiği olmak isteyenler burun bölgesine de dolgu işlemi yaptırır. Genel olarak burun ucu ve altında çukur olması durumunda tercih edilen bu işlem geçicidir ve tekrarlanması gerekebilir. Dudak dolgusu da sık yapılan işlemler arasındadır. Dolgu işlemi ayrıca ellere, göğüslere, göz altına da uygulanabilir.

PRP

PRP saç tedavisi, yüz ve ellere uygulanır. Peki, PRP nedir? Trombositten Zengin Plazma olarak da adlandırılan bu işlem, kişinin kendisinden alınan kanın özel bir tüpe aktarılarak santrifüj işlemi uygulanması ve bileşenlerine ayrıştırılarak kişiye yeniden uygulanmasıdır. Herhangi bir yabancı madde içermemesi ve kişinin kanından uygulanması nedeniyle PRP faydaları çoktur.

Mezoterapi

Mezoterapi cildi nemlendiren, yenileyen ve kalitesini artıran işlemlerden biridir. Peki, mezoterapi nedir, ne işe yarar? Cildi daha canlı ve kaliteli kılmak adına uygulanan bu işlemde farklı içeriklerle hazırlanmış sıvı uygulanır ve bu sıvı cildin nemlenmesine yardım eder hyalüronik asit içerir. Saç mezoterapi şeklinde de yapılabilen bu işlemle saçların dökülmesi önlenebilir. Saç mezoterapi yaptıranlar yeniden saç çıktığını bildirir. Cilt mezoterapi yaptıranların yorumları da işlemdeki vitamin mineral kompleksleri ve hyalüronik asit malzemelerin cildi canlandırdığı, parlak kıldığı ve yenilediği yönündedir. Bu işlemde uygulanan sıvının içeriği hasta özelinde hazırlanır ve 3-4 seans kadar uygulanır.

Dermapen

Cildi yenilemek adına uygulanan işlemlerden bir diğeri de dermapendir. Peki, dermapen nedir, ne işe yarar? İçinde çok sayıda küçük iğne olan özel bir başlıkla cilde iğneleme uygulanan bir işlemdir. Bu işlemin amacı, iğneler ile cilt altındaki kolajeni uyarmaktır. Uyarılan kolajen daha sıkılaşır ve iyileşir. Dermapen öncesi sonrası etki iyileşmenin bitimi ile gözlemlenebilir ve bu süre 1 haftadır. Dermapen yaptıranlar akne izlerinden, ciltteki renk değişikliklerinden, güneş lekelerinden, kuruluktan ve kırışıklıklardan kurtulmak adına bu işlemi tercih eder. Peki dermapen kimlere yapılmaz? Bu işlem hamilelere, işlem yapılacak bölgede açık yarası bulunan, egzama ve sedef gibi cilt hastalığı bulunan kişilere uygulanmaz.

Soğuk Lipoliz

Yağ dokusu hedef alınarak uygulanan soğuk lipoliz, seanslar halinde uygulanır. Peki soğuk lipoliz nedir? Soğuk lipoliz, cilt altında bulunan yağ hücrelerini hassas ve kontrollü bir şekilde soğutma işlemidir. Bu işlemle yağ hücreleri daraltılır ve bozulması sağlanır. Bu işlemin sonrasında kişinin vücudu yağları işler ve ölü yağ hücrelerini tamamen ortadan kaldırır. Soğuk lipoliz yorumları yağ dokusunu azaltmadan etkili olduğu yönündedir.

Fraksiyonel RF

Fraksiyonel RF işleminde dermapen cihazı gibi ince iğnelerden oluşan bir başlık kullanılır. Cilde uygulanan bu iğnelerde radyofrekans enerjisi bulunur. Bu enerji ile cilt uyarılarak bölgenin büzüşmesi sağlanır. Bu büzüşmenin bir sonucu olarak da cilt sıkılaşır ve daha diri görünür. Seanslar halinde uygulanan bu işlemin etkisi 1-2 yıl kadardır.

Akustik Dalga Tedavisi

AWT selülit tedavisi olarak da bilinen bu işlemde cilde verilen dalgalar yardımı ile yağ dokusu parçalanır ve bölgesel olarak incelme, sıkılaşma sağlanır. AWT selülit tedavisi yaptıranlar ve uygulayanlar bu işlem için genellikle karın, bacak ve basen bölgelerini tercih eder. AWT yaptıranların yorumları incelendiğinde işlemin ağrısız olduğu görülmekte. Ayrıca 3-4 ve ihtiyaca göre daha fazla seanslar halinde uygulanmakta.  

İp Askı

Ameliyatsız ip askı uygulaması oldukça popüler olan işlemler arasındadır. Bu işlemde derinin altında ip geçirilir ve yüzde bulunan sarkıklıklar gerilir. Yüze ip askı işleminde cilt direkt olarak ipin altına sokulur. Yüze ip askı yaptıranlar için işlem cilt şakak bölgesine, alında saçlı derinin içine asılır. Yüze ip askı öncesi sonrası süreçteki kalıcılık 4-5 yıl kadardır.

Örümcek Ağı ile Cilt Germe Yöntemi

Örümcek ağı yüz germe yaptıranlar için uygulanan işlemde cilt altına ağ şeklinde ip konulur. Bu işlemle cilt altında bulunan kolajenin derinin altına yerleştirilen ip etrafında büzüşmesi amaçlanır. Örümcek ağı yüz germe öncesi sonrası ciltte gerilme ve sıkılaşma sağlanır.

Somon DNA

Mezoterapinin bir şekli olan bu işlemde uygulanacak olan sıvı hem tek başına verilebilir hem de bazı vitamin ve minerallerle karıştırılarak uygulanabilir. Somon DNA yaptıranlar bu işlemi 2-3 seans halinde yaptırabilir. Somon DNA faydaları ise cilde parlaklık kazandırma, diri ve canlı bir görünüme kavuşturmadır.

Leke Tedavisi

Leke tedavisi zor bir uygulamadır. Bu nedenle tek seansta leke tedavisi yerine çoklu seanslar halinde gerçekleştirilir. Çünkü bazı lekeler dirençli bir yapıda olabilir.

Kimyasal Peeling

Ameliyatsız işlemlerden biri diğeri de kimyasal peelingdir. Peki kimyasal peeling nedir? Bu işlem, derinin üst tabakasını bazı kimyasal maddelerle soyarak alttaki sağlıklı ve yeni cildi çıkarma işlemidir. Kimyasal peeling sonrası kahverengi lekeler yok edilerek deride yenilenme sağlanır. Kimyasal peeling yaptıranlar ciltte lekelenmeye neden olabilecek durumlardan ve güneşten korunmalıdır.

Selülit Tedavisi

Selülit de zor işlemlerden biridir. Kalıcı selülit tedavisi için vakum ya da lenf drenajıyla masaj yapılır. Ancak selülit tedavisi yaptıranlar işlemden sonra hem beslenmeye hem de egzersiz yapmaya özen göstermelidir.

Lazer Tedavileri

Dermatoloji lazer tedavisi sık uygulanan tedavi seçeneklerinden biridir. Peki lazer tedavisi nasıl yapılır? İşlemle derinin kusurlu bölgesi belirli bir ısı ile soyulur.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 14.02.2024 10:25Yayınlanma Tarihi: 07.09.2022 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için lütfen formu doldurun!