444 3 703

Bacak Estetiği Nedir?

1 Yorum Bilgi Talep Formu

 

Bacak estetiği görselliğin önemli bir parçası olan ve bedende dikkat çeken bacakların daha düzgün ve simetrik görünmesini sağlayan bir işlemdir. Kilo alıp vermeyle birlikte bacaklarda kalınlaşma yaşanır ve bu durum kişinin estetik görünümünü olumsuz etkiler. Ancak bacak bölgesine uygulanan estetik işlemlerle bu görünüm düzeltilebilir ve kişi daha estetik görünen bacaklara sahip olabilir.

Bacak Estetiği Nedir?

“Bacak estetiği nedir?” sorusu merak edenler için şu şekilde yanıtlanabilir:

Bacaklardaki yağ dokusunun yayılımı ve miktarı dikkate alınarak yaşanan duruş bozuklukları ve estetik kusurların düzeltilmesi işlemidir. Bacak diz kapağı, uyluk ve baldır olmak üzere üç bölgeden oluşur. Bu nedenle her bölgede görülen estetik problemler birbirinden farklıdır. Diz kapağının üst kısmı olan uyluk bölgesinde genel olarak bölgenin kalın olması, lokal yağ birikimi ve iç kısımlarda sarkma problemleri görülür. Bacak bölgesinde de çarpık duruş, ayak bileği kalınlığı ve kalın bacak gibi kusurlar görülebilir. Tüm kusurların temelinde çocukluk döneminde kötü beslenme, hareketsiz yaşam, kalıtsal özellikler, sık sık kilo alıp verme ve yerçekimi gibi etkenler yatar.

Bacak Estetiği Çeşitleri Nelerdir?

Bacak estetiği bacak bölgesine göre uygulanır ve farklılık gösterir. Bu uygulamalar aşağıdaki gibidir:

Çarpık bacak estetiği: Çarpık bacak estetiği, baldırdan ayak bileğine kadar olan bölgedeki kemik eğriliği ya da yağ yetersizliği kaynaklı bir durumdur ve estetik görünümü olumsuz yönde etkiler. Bu bölgeye yapılan estetik işlemlerde bacak protezi, yağ enjeksiyonu ve dolgu gibi yöntemlerden faydalanılır.

Kalın bacak estetiği: Kişinin bacaklarındaki kemiklerin kalınlığı, fazla yağ dokusu ya da kas yapısının gelişmiş olması nedeniyle bacaklar kalındır. Bu nedenle bu bölgeye liposuction uygulanarak yağ fazlalığı alınır. Ancak hastanın yaşadığı aşırı kalınlık durumu gelişmiş kas yapısından kaynaklanıyorsa cerrahi işlem uygulanır.

İnce bacak estetiği: Bacakları aşırı ince olan hastalara silikon protezler uygulanarak bacak çevresi 3-4 cm oranında kalınlaştırılabilir. Ancak hastanın vücudundaki herhangi bir bölgeden yağ alınabiliyorsa yağ dolgu malzemesi olarak da kullanılır. Bu yöntemle uygulanan işlemin kalıcılığı 1-2 yıldır.

Diz kapağı estetiği: Uyluk çevresi ve dizde bulunan fazla miktardaki yağlar kişinin çarpık bacaklı görünmesine neden olabilir. Bu nedenle bölgeye liposuction yöntemi uygulanarak fazla olan yağlar alınır.

Bacak Estetiği Ameliyatı Kimler İçin Uygundur?

18 yaş üzeri herkese uygulanabilir.

Bacak Ameliyatı Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bacak estetiği öncesi sonrası dikkat edilmesi gereken bazı kuralları içerir. Ameliyat öncesinde bitki çayı tüketimi, ilaç ve kan sulandırıcı kullanımı mutlaka bırakılmalıdır. Kişi alkol tüketiyorsa belli bir süre alkolden uzak durmalıdır. Sigara kullanımı da yine bu dönemde bırakılmış olmalıdır.

Bacak Estetiği Nasıl Yapılır?

“Bacak estetiği nasıl yapılır*” sorusu merak edenler için şu şekilde yanıtlanabilir:

İlk olarak hastaya belirli tetkikler yapılır. Ardından kişi anestezi muayenesinden geçer ve hastanın ameliyata uygun olup olmadığı değerlendirilir. Liposuction işlemi uygulanacaksa hastaya ağrı ve şişlik önleyici sıvı verilir. İşlemin ardından hasta 1 gün hastanede kalır ve 3 hafta boyunca korse kullanır. İmplant işleminde de cilt altı kanamayı önlemek adına dren uygulanır. Bu işlemle uygulanan estetik operasyon sonrası hastanın rutin hayatına dönmek için 1 hafta beklemesi gerekir.

Bacak Estetiği Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bacak estetiği yaptıranların yorumları ve işlem sonrası dikkat edilmesi gerekenler aşağıdaki gibidir:

  • Sık aralıklarla düzenli bir beslenme stiline geçilmelidir.
  • İşlemin ardından hastanın yıkanmak için 2 gün kadar beklemesi önemlidir.
  • Korse kullanmak zorunda olan hastaların minimum 3 hafta kadar düzenli korse takmaya özen göstermesi gerekir. Korse çıkarıldığında bacaklarda bir miktar morluk görülebilir.
  • Liposuction işlemi gören hastaların işlemden sonra 3 hafta boyunca varis çorabı giyinmesi gerekir.
  • Hastaların ilk hafta hareketleri kısıtlaması ve dinlenmesi önemlidir.

Bacak Estetiği Fiyatları

Bacak estetiği ameliyatı fiyat aralıkları merak edilen konular arasında. Bacak estetiği fiyatları uygulanacak işleme, kullanılan dolgu malzemesi ve implanta göre farklılık gösterir.

Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan bacak estetiği ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 06.10.2022 00:00Yayınlanma Tarihi: 06.10.2022 00:00
1 Yorum

06 Ekim 2023 tarihinde
Derya demirkoparan

Bacak kalınlaştırma estetiği düşünüyorum fiyat nedir?

Büyük Anadolu Hastaneleri
06 Ekim 2023 tarihinde

Merhaba. Gerekli bilgilendirme için sizi en kısa sürede arayacağız. Sağlıklı günler dileriz.

Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için formu doldurun!