444 3 703

Ameliyatsız Bel Fıtığı Tedavisi Yöntemleri Nelerdir?

1 Yorum Bilgi Talep Formu


Ameliyatsız fıtık tedavisi oldukça ilgi gören yöntemlerden biridir. Tıp literatüründe lomber disk hernisi olarak adlandırılan bel fıtığı, doğru tedavi uygulanmadığında kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Bel bölgesinde bulunan omurlardaki diskin yırtılması sonucu sinirlerin sıkışması ve yer değiştirmesi ile gelişen bu rahatsızlık, rahatsız edici ağrılara neden olur. Bu rahatsızlık çeşitli ameliyatsız yöntemlerle tedavi edilebilir. İşte bu uygulamalar ve bilmeniz gerekenler:

Ameliyatsız Gerçekleşen Bel Fıtığı Tedavi Yöntemleri Nelerdir?


Bel fıtığı ameliyatsız tedavi edilebilir. Ameliyatsız olarak gerçekleştirilen bu tedavi yöntemleri kişinin yaşına, sağlık durumuna ve yaşadığı sorunun evresine göre tercih edilir. Her hastaya aynı işlem uygulanmaz aksine tedavi süreci kişiye özel şekillenir. Bu yöntemler şöyledir:

  • Epidural enjeksiyon ile tedavi
  • Epiduroskopi ile tedavi
  • Kriyoterapi ile tedavi
  • Ozon tedavisi ile tedavi
  • Radyofrekans ile tedavi
  • Regresyon ameliyatsız tedavi
  • Robotik lazer ile tedavi

 

Bu yöntemlere ek olarak kişiye özel ilaç tedavisi, fizik tedavi program, enjeksiyon da uygulanabilir. Ayrıca bu süreçte kişinin ihtiyacı doğrultusunda sıcak uygulama, yatak istirahati, rutin hayattaki aktivitelerin düzenlenmesi ve özel egzersizler de önerilebilir.

Radyofrekans ile Tedavi
Ameliyatsız fıtık tedavisi yöntemlerinden biri olan radyofrekans ile tedavi, yan etkisi oldukça az olan bir yöntemdir. Genel anestezinin gerekmediği bu yöntem ameliyatsız uygulanır. Bu yöntemle bölgeye 60 ile 80 derecelik akın verilir ve doku hasarı oluşturulur. Yöntemin başlıca amacı ağrıyı azaltmak, bölgedeki hasarı direkt gidermektir.

Epiduroskopi ile Tedavi
Ameliyatsız sırt fıtığı tedavisi olarak dikkat çeken bir diğer yöntem de epiduroskopi ile fıtık tedavisidir. Bu uygulamaya hekim karar verir. Ancak kişi inatçı bel, bacak ağrıları yaşıyorsa ve durum mikrocerrahiyi gerekli kılacak kadar büyük değilse tercih edilir. Genellikle öncesinde bel fıtığı ameliyatı olmasına rağmen şikayetlerinde azalma olmamış kişilere uygulanır ve etki gösterir.

Ozon Tedavisi ile Tedavi
Ameliyatsız bel fıtığı tedavisi yöntemlerinden bir diğeri de ozon tedavisi bir diğer adıyla oksijen terapisidir. Bel fıtığında kullanılan iki farklı tip ozon tedavisi bulunur. Belden iğne ile fıtık tedavisi ile uygulanan ozon bunlardan biridir. Diğeri de beldeki yan kaslara enjektörle uygulanan yöntemdir. Bu yöntem ile fıtığın hacmi daraltılır.

Kriyoterapi ile Tedavi
Kriyoterapi bel fıtığı ameliyatsız çözüm yöntemlerinden bir diğeridir. Fizik tedavi yöntemi olan kriyoterapi aynı zamanda soğuk terapi olarak da bilinir.

Epidural Enjeksiyon ile Tedavi
Bel fıtığı tedavisi ameliyatsız yöntemlerinden bir diğeri de epidural enjeksiyondur. Yan etkileri minimum olan bu yöntemle bölgedeki öden kaldırılır. Böylelikle disk çevresindeki yangı ve baskı da azalır.

Ameliyatsız Gerçekleşen Bel Fıtığı Tedavisi Aşamaları


Ameliyatsız gerçekleştirilen bel fıtığı tedavileri çeşitli aşamalardan oluşur. Bunlar:

Tedavi öncesi hastanın yaşadığı ağrı durumu ve diğer detaylar öğrenilerek hastadan MR istenir. Bu görüntüler doktor tarafından detaylı olarak incelenir ve muayene gerçekleştirilir. Ameliyatsız uygulanacak tedavi fıtığın hangi bölgede ve ne durumda olduğuna bağlı olarak doktor tarafından belirlenir. Ortalama 15 dakika süren işlem sonrasında hasta rutin hayatına dönebilir. Bu tedaviden sonra 1.ayda kontrol gerçekleştirilir. Bu kontrolde gerekliyse hastaya diyet ve egzersiz programı verilir. 2.ay kontrolünde de hastanın ağrılarında azalma olmadıysa ek olarak tedavi uygulanır. 3.ay kontrolünde de hastadan güncel MR istenir. İlk MR sonuçları ile güncel MR karşılaştırılır.

Ameliyatsız Bel Fıtığı Tedavisi Fiyatları


Fıtık tedavisi ameliyatsız yöntemlerin fiyat aralığı hastaya uygulanacak işlemlere göre belirlenir. Bu nedenle tedavi öncesinde detaylı bilgi alınmalıdır.

Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan bel fıtığı tedavisi ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.
 

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 23.01.2023 00:00Yayınlanma Tarihi: 23.01.2023 00:00
1 Yorum

22 Eylül 2023 tarihinde
Zeynep Şerit

Merhaba ameliyatsız bel fıtığı tedavisi fiyatları nedir bu konuda bilgi almak istiyorum.Tesekkur ederim.

Büyük Anadolu Hastaneleri
22 Eylül 2023 tarihinde

Merhaba. Gerekli bilgilendirme için sizi en kısa sürede arayacağız. Sağlıklı günler dileriz.

Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için formu doldurun!