444 3 703

Akıllı Lens Ameliyatı Nedir? Akıllı Lens Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Bilgi Talep Formu

 

Akıllı lens ameliyatı uzak ve yakın gözlüğü kullanmak istemeyen kişiler için uygulanan ameliyat yöntemidir. Bu ameliyat yöntemi ile temel olarak yakın görme kusuru düzeltilir ancak miyop, hipermetrop ve astigmat gibi uzak görme kusurunu düzeltmek adına da uygulanır. Bu ameliyatta kullanılan merceklere trifokal mercek adı verilir. Bu merceğin kullanımına uygun olmayan hastalara EDOF özelliğinde olan akıllı mercekler de uygulanabilir. Peki göz içi mercek ameliyatı nedir? Nasıl uygulanır?

Akıllı Lens Nedir?

Göz özel bir mercek yapısı ile yakın ve uzak görüşü sağlar. Aynı zamanda esnek olan bu mercek şekil değiştirerek görülen farklı mesafelere uzanabilir ve odaklanabilir. Böylelikle hem uzak hem de yakın mesafe görüşü sağlanır. Ancak yaşla birlikte gözdeki bu doğal lensin yapısında bazı değişimler yaşanır ve mercek yakına odaklanamaz hale gelerek esnekliğini kaybeder.

Daha ileri yaşlarda da saydamlık özelliğini kaybederek kişide katarakt yaşanmasına sebebiyet verir. Akıllı mercek de bu doğal mercekle aynı özelliklere sahiptir. Aynı zamanda trifokal lens olarak da bilinir. Hastanın göz tedavisinde kullanıldığında tedavi sonrasında hasta gözlük takmak zorunda kalmaz.

Akıllı Lens Uygunluk Testi Nasıl Yapılır?

Göz içi mercek ameliyatı öncesinde hastanın ihtiyacına göre çeşitli tetkikler ve göz testleri uygulanır. Böylelikle hastanın göz kırma ya da katarakt sorunu olup olmadığı yakından incelenmiş olur. Hastaya 30 dakika süren bir muayene yapılır ve bu muayenede görme keskinliği testi gerçekleştirilir. Ardından biometri ile lensin gücü belirlenir.

HTR, OCT gibi yöntemlerle de göz tansiyonu açısından inceleme gerçekleştirilir. Göz dibi muayenesi ile retinal problem olup olmadığı da incelenir. Tüm bu incelemelerin ardından hasta uygunsa işlem için süreç planlanır.

Akıllı Lens Operasyonu Nasıl Yapılır?

Akıllı lens tedavisi ile katarakt hastalarına çok odaklı lens uygulanır. Bu işlemle hastanın gözlük kullanım gereksinimi ortadan kalkar. İşlem fakoemülsifikasyon yöntemi ile gerçekleştirilir. Bu yöntemle her göz için ayrı günlerde olacak şekilde 10 dakikalık bir işlem uygulanır. Bu işlemde ilk olarak göz uyuşturulur. Ardından gözdeki lens yuvasına çok odaklı göz içi mercekler takılır. Ardından göze bandaj uygulanır. Bu bandaj hastanın gözünde 1 gece kalır ve ertesi gün alınır.

Akıllı Lens Tedavisi Sonrası Bulanık Görme

Akıllı lens ameliyatı sonrası bulanık görme yaşanabilir bir durumdur. Akıllı lens ameliyatı olanların yorumları ve değerlendirmelerinde de dile getirilen bu durum, işlemden sonra göze bandaj takılması ile gerçekleşir. Ancak geçici olduğu bilinmelidir.

Akıllı Lens Tedavisi Sonrası Işık Yansıması

Akıllı lens ameliyatı sonrası ışık yansıması da yaşanabilir bir durumdur. Göz içi mercek ameliyatı yorumları ve değerlendirmelerinde dile getirilen bu durum ameliyat sonrasında kişinin azalmış görüşü bir anda açıldığından doğal olarak ışığa karşı hassas olmasıdır. Bu durum 1 ay sonra geçer. Ancak bazı hastalarda 6 aya kadar sürebilir.

Akıllı Lens Ameliyatı Fiyatları 2022

Göz içi mercek fiyatları merak edilen konulardan biridir. Akıllı lens ameliyatı fiyatları merkez özelinde farklılık gösterir. Göz içi mercek ameliyatı fiyatları merceğin kalitesi ve menşeine göre değişiklik gösterir. Göz içi mercek fiyatı ayrıca hastanın ihtiyacı özelinde de farklılaşabilir.

Akıllı Lens Ameliyatı Kimlere Uygulanmaz?

40 yaş altı hasta grubu bu işlem için uygun değildir.

Akıllı Lens Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

Göz içi mercek kimlere uygulanır?” diye merak ediyorsanız bu işlemin 45 yaşından sonra gözlükten kurtulmak isteyen hastalara ve 5- 6 yaşından sonra kataraktı olan her bireye uygulandığını bilmelisiniz.

Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan akıllı lens ameliyatı ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Bu türden uygulamalar hem Türkiye’de hem de dünya genelinde devlet tarafından karşılanmaz.

Akıllı lens ameliyatının iyileşme süreci 1 ile 3 gündür.

Akıllı lens ameliyatı olanlar işlemden sonra 1-2 saat dinlenmelidir. Gözler bir süre dış etkenlerden de korunmalıdır. İşlemden 2 gün sonra dışarı çıkılacaksa da güneş gözlüğü takılmalıdır. İyileşme sürecinde baş öne eğilmemeli ve bu süreçte ağır kaldırılmamalıdır. Gözler bu süreçte ovuşturulmamalıdır. Göz içi mercek ameliyatı sonrası doktor tarafından verilen damlalar da eksiksiz olarak kullanılmalıdır.

Lensler göze yerleştirildiğinde ömür boyu kullanılabilir.

İşlemden önce hastaya damla anestezi uygulanır ve böylelikle hasta işlem sırasında hiçbir ağrı hissi yaşamaz.

İşlemden sonra kişinin görüşünde hafif bulanıklık olur. Bu nedenle bu süreçte araç kullanımı önerilmez. Ancak işlemden 3 gün sonra araç kullanılabilir.

Bu işlem şeker hastaları ve ayrıca retina problemleri olan hastalara uygulanmaz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 04.11.2024 16:22Yayınlanma Tarihi: 25.01.2023 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için lütfen formu doldurun!