444 3 703

Katarakt Ameliyatında Anestezi Uygulanır mı?

Bilgi Talep Formu

 

Katarakt ameliyatı neredeyse tamamen ayakta tedavi prosedürü olarak gerçekleştirilir. Genellikle bir anestezi uzmanı veya hemşire anestezist tarafından uygulanan sistemik sedasyona ek olarak lokal anestezik verilmesini içerir. Göz cerrahı işlemden önce gözlerinizin durumunu değerlendirmek adına sizi bir dizi testten geçirir. Bu test sonuçlarına göre de ameliyatta hangi tekniğin uygulanacağına karar verilir. Bu testlere ek olarak tıbbi geçmişiniz, şikayetleriniz, görüşünüz ve metabolik hastalığınızın olup olmadığı da değerlendirilir. Ameliyatta lokal anestezi uygulanır. Lokal anestezinin etkisinde olan hastalar herhangi bir ağrı hissetmez. Peki katarakt ameliyatı ne kadar sürer? Ortalama 20 dakika süren ameliyatın ardından hastalar taburcu edilir. Genel anestezi ise genellikle çocuklarda tercih edilir.

Katarakt Ameliyatı Öncesi Yapılan Tetkikler Nelerdir?

  • Gözün arka tabakasını göstermeye yarayan Optik Koherens Tomografi (OCT)
  • Kornea topografisi (haritası)
  • Biyometri testi
  • Endotel Sayımı

Katarakt Ameliyatı Riskli midir?

Katarakt ameliyatı riskleri de bulunur. Bu nedenle mutlaka alanında uzman bir göz hekimi tarafından uygulanmalıdır. Ameliyatı geciktirilmiş ve önceden gözüne darbe almış kişilere uygulanan ameliyatlar da riskli olabilmektedir.

Hastalar Ne Kadar Sürede İyileşir?

Katarakt ameliyatından sonra ilk gün hasta görmeye başlar. Ameliyat günü puslu bir görüş yaşanır. Katarak çok ilerlememişse 1. günden itibaren başlayan görüş 2. ve 3. günde daha da netleşir. Ancak katarakt sert bir yapıdaysa ameliyattan sonra kornea ödemi yaşanabilir. Bu ödemin çözülmesi de 1 hafta ile 10 gün kadar sürebilir.

Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan katarakt ameliyatı ile ilgili merak ettiklerinizi ve fiyat bilgisini öğrenebilirsiniz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 27.09.2022 00:00Yayınlanma Tarihi: 27.09.2022 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için formu doldurun!