444 3 703

Bişektomi Nedir? Bişektomi Nasıl Uygulanır?

 

Bişektomi halk arasında yanak aldırma, yanak estetiği olarak da bilinir. Bu işlemle kişinin yüz hatlarına daha keskin bir görünüm kazandırılır. Bu işlemle yanak yağları alınarak kişiye daha keskin bir yüz hattı sunulur. Bişektomi, Hollywood yanağı ile birbirinin yerine kullanılsa da bişektomi aslında Hollywood yanağı ameliyatlarının bir parçası olarak uygulanır. Hollywood yanağında yüzün diğer yapılarına da işlem uygulanır ve kişide daha net bir değişim sağlanır. V tipi yüz hattına sahip olmak isteyenler tarafından tercih edilen bu yöntem daha çok U ve kare yüz şekline sahip kişilere uygulanır. Peki kişinin yüz hatlarında altın oranı sağlamak adına uygulanan bişektomi tam olarak nedir? Nasıl uygulanır?

Bişektomi Nedir?

Bişektomi nedir?” sorusu merak edenler için şu şekilde yanıtlanabilir:

Yüz hatlarını daha orantılı kılmak adına uygulanan işlemdir. Bazı kişiler ideal kilosunda olsa dahi yüzünün yapısal olarak yağlı olması nedeniyle kilolu görünebilir. Bu görünüme neden olan yanağın orta bölgesinde bulunan bukkal yağ dokusudur. Yüz kaslarının arasında bulunan bu dokunun boyutu kişinin yüzünün boyutunu doğrudan etkiler. Bu dokunun büyümesi ile yüz hatları daha yuvarlak görünebilir, yanaklar sarkabilir ve çoğu kişinin şikayetçi olduğu bebek yüzü görünümü oluşabilir.

Bişektomi Kimler İçin Uygundur?

Bu işlem 25 yaşını doldurmuş olan tüm kadın ve erkeklere uygulanabilir. Bişektomi yaş sınırı için uygun olan bireyde yüz hatlarının yağ dokusu nedeniyle belirgin olmaması, tombul görünüm gibi şikayetlerin de olması önemlidir. Bunun yanında kişinin sağlıklı olması ve sigara kullanmaması da önemli bir kriterdir.

Bişektomi Nasıl Uygulanır?

Bişektomi ameliyatı ile kişinin yanakları inceltilir, elmacık kemikleri ile çene hattı ön plana çıkarılır. Bu ameliyat ile yanakların iç kısmında bulunan yağ dokusu bir kısmı olacak şekilde alınır. Bu işlem öncesinde kişiye detaylı bir muayene uygulanır. Bu muayenede kişinin beklentileri dinlenir ve neler yapılabileceği konuşulur. Karar verilmesi halinde kişinin ameliyata açlık uygulayarak gelmesi gerekir. Yapılan kan tahlil sonuçlarının uygun olması durumunda da kişiye işlem uygulanır. Lokal anestezi ile uygulanan bu işleme ek olarak kişiye farklı bir plastik cerrahi ameliyat da uygulanacak doktor tarafından genel anesteziye karar verilebilir. Ardından kişi anestezi etkisindeyken yanağın iç kısmına 1 cm kadar kesi açılır. Bu kesinden yanaktaki iç yağ dokusuna ulaşılarak dokunun daha önce belirlenmiş olan kısmı çıkarılır. Bu işlem diğer yanak için de tekrarlanır.

Bişektomi Ameliyatı Öncesi

Bişektomi before after deneyimini yaşamadan önce kişinin bazı noktalara dikkat etmesi önemlidir. İşlem öncesinde kişi beklentilerini açık bir şekilde doktoruna ifade etmelidir. Bunun yanında hastanın rutin bir rahatsızlığı ve kullandığı ilacı bulunuyorsa doktoruna bildirmesi gerekir. Kişinin alerjisi, daha önce geçirdiği ameliyat, sigara ve alkol kullanımı da doktora bildirilmelidir. Bu bilgilerle doktor riskleri ve iyileşme dönemini gözden geçirerek kişi için en doğru işlemi uygulayabilir. Kişi seçtiği doktorun bişektomi örnekleri ve diğer işlemlerini de önceden araştırmış ve incelemiş olmalıdır. Ayrıca işlem öncesinde Hollywood yanağı ücreti hakkında da detaylı bilgi alınmalıdır.

Bişektomi Ameliyatı Sonrası

Bişektomi yaptıranlar da işlem sonrasında bazı noktalara dikkat etmelidir. Kişi işlemden sonra taburcu edilir. Ağız içinde bulunan kesinin enfekte olmaması adına kişiye antibiyotik verilir. Verilen bu antibiyotik düzenli kullanılmalıdır. Ayrıca iyileşme sürecinde ağız temizliğine de ayrıca önem verilmelidir. Ameliyatın ardından en az 120 dakika boyunca basınçlı bandaj uygulamasına devam edilmelidir. Bu uygulamaya ek olarak 72 saat boyunca kişinin soğuk uygulama yapması da önemlidir. Soğuk uygulama 4 saatte bir yapılmalı ve maksimum 15 dakika uygulanmalıdır. Kişi ilk 1 hafta çeşitli fiziksel aktivite ve ağır egzersizlerden kaçınmalıdır. Doktorun önerdiği süre boyunca kişi sıvı ve yumuşak gıdalarla beslenmelidir. İşlem sonrasında kesi 1 hafta içinde iyileşir. Ancak yanak bölgesi 2 ya da 3 hafta boyunca ödemlidir. Bu nedenle soğuk uygulama ihmal edilmemeli ve doktor tarafından önerildiği şekilde uygulanmalıdır. İyileşme döneminde ödeme neden olacak yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır.

Bişektomi Avantajları

Yanak aldırma işlemi olarak da bilinen bişektominin faydaları aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • İşlem süresi kısadır ve kişi aynı gün yaşamına devam edebilir.
  • Genel olarak lokal anestezi altında uygulandığından anesteziye bağlı yan etkiler ve mide bulantısı yaratmaz.
  • Kişinin ince yüz hattına sahip olmasını sağlar.
  • Kişi yaşamının sonraki evrelerinde kilo alsa bile yüz hattı eski haline dönmez.
  • İyileşme süreci hızlıdır ve iz bırakmaz.

Bişektomi Dezavantajları

Genel olarak güvenli bir işlem olarak kabul görse de her cerrahi işlemde olduğu gibi bişektomide de enfeksiyon ve kanama riski bulunur. Nadir olarak da ağız açıklığının kısıtlanması, tükrük bezi hasarı, vücudun anesteziye tepki vermesi, deri altı su toplanması gibi durumlar yaşanabilir.

Bişektomi Ameliyatı Sonuçları

Bişektomi öncesi sonrası arasındaki fark kişi için hızlı bir olumlu sonuç sunar. Hasta işlemde sonra en az 2 saat sonra bandajlanır ve böylelikle bölgedeki morarma önlenir. İşlemden sonra yara izi oluşmaz. Kişi işlem sonrası değişimi az da olsa gözlemleyebilir ancak net sonuçların görülmesi için şişliklerin tamamen inmesi beklenmelidir. Şişliklerin tamamen inmesi de her kişi özelinde farklı bir süreci kapsar.

Bişektomi Ameliyatı Fiyatları

Bişektomi ameliyatı fiyat aralığı uygulanacak işlem ve ek işlemlere göre farklılık gösterir. Bu nedenle öncesinde bişektomi fiyat bilgisi alınmalıdır.

Bişektomi işlem tek başına uygulanacağı gibi diğer plastik cerrahi işlemleri ile de kombine edilebilir. Bu işlemler aşağıdaki gibidir:

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 21.10.2022 00:00Yayınlanma Tarihi: 21.10.2022 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER