444 3 703

Meme Kanseri Ameliyatı Yöntemleri

Bilgi Talep Formu

 

Meme kanseri belirtileri, dünya genelinde kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Memeyi oluşturan süt bezleri ve süt kanallarındaki hücreler kontrolsüz bir şekilde çoğalarak gelişir. Bu hücreler vücutta yayılabilir ve bu yayıldıkları yerde kontrolsüz büyüyen memede kitle oluşturabilir.

Memede Kanser Ameliyatı Nedir?

Meme kanseri teşhisi sonrasında karar verilen ve kanserli hücrenin alınmasına dayanan cerrahi tedavi yöntemidir. Günümüzde geliştirilmiş olan yeni tedavi yöntemleri sayesinde hastalığın ileri aşamalarında da kişinin yaşam süresi uzar.

Meme Kanseri Ameliyatı Neye Göre yapılır?

Meme kanseri tedavi sürecinde pek çok faktör birlikte değerlendirilir. Detaylı meme kanseri taraması, kanserin memedeki konumu, yaygınlığı, lenf bezlerine yayılıp yayılmadığı, kanseri evresi, hastanın genel sağlık durumu, yaşı ve meme yapısı gibi faktörler değerlendirilerek ameliyat kararı verilir.

Meme Kanseri Ameliyatı Yöntemleri

Göğüs kanseri tedavisi için kullanılan ameliyat yöntemleri aşağıdaki gibidir:

  • Meme koruyucu meme kanseri ameliyatı: Hastanın kanserli memesi alınmaz, yalnızca kanserli bölge çıkarılır. Bu yöntem uygulanmadan önce memeye ışın tedavisi uygulanır.
  • Mastektomi: Hastanın kanserli memesinin tamamı çıkarılır.
  • Onkoplastik meme ameliyatı: Kanserin memeden çıkarılması sağlanırken memenin estetik görünümünün korunmasıdır.
  • Sentinel lenf nodu biyopsisi: Kanserin yayıldığı ya da sıçradığı ilk bekçi lenf bezi sentinel lenf nodudur. Bu lenf nodu, ameliyat sırasında özel mavi boyanın verilmesi ile koltuk altı bölgesinde tespit edilir.
  • Koltuk altı lenf bezlerinin temizlenmesi: Güncel uygulanan tedavide ameliyat öncesi ilaçlı tedavi uygulanarak koltuk altı lenf bezlerinde bulunan tümör temizlenmeye çalışılır.

Meme Kanseri Ameliyatı Riskli mi?

Meme kanseri cerrahisi her ameliyatta olduğu gibi anestezi ve ameliyata bağlı olan riskleri içerir. Ancak en doğru tekniğin uygulanması bu riskleri en aza indirir. Nadir de olsa her cerrahi tedavide görülebilecek komplikasyonlar enfeksiyon, kanama, yaranın iyileşme problemleri şeklindedir.

Meme Kanseri Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Meme kanseri belirtileri sonrası memeden kitle alınması hastanın genel sağlık durumu ve uygulanacak ameliyat tekniğine bağlı olarak 1 ile 6 saat gibi bir süreyi kapsar.

Meme Kanseri Ameliyatından Sonra Meme Kanseri Tekrarlar mı?

Meme kanserinde evreleme ile kitle evresi, tipi, uygulanan tedavi şekli ve hücre özelliklerine göre tekrar edebilir. Bu nedenle tedavinin ardından hasta beslenmesine ve yaşam kalitesine dikkat etmeli, rutin kontrollerine mutlaka gitmelidir.

Meme Kanseri Ameliyatı Sonrası İyileşme Süresi Nasıldır?

Meme kanserinde cerrahi tedavi şekline göre iyileşme sürecinde ağrılar görülebilir. Ancak bu ağrılar ağrı kesicilerle engellenebilir. Hasta ameliyattan sonra durumuna bağlı olarak 2 ya da 5 gün sonra taburcu edilir. Hastanın yara iyileşme durumu ve patoloji sonuçlarına göre gerekli görüldüğünde hormonoterapi, kemoterapi, radyoterapi gibi ev tedavi yöntemleri uygulanabilir. Bu süreçle ilgili daha detaylı bilgi için "Meme Kanseri Tedavi Süreci ve Sonrası Bunlara Dikkat!" başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Meme Kanseri Ameliyatı Fiyatları

Meme kanseri ameliyatı fiyatları kanserin evresine, konumuna, boyutuna, hastanın genel durumuna göre uygulanacak yöntem özelinde farklılık gösterir.

Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan meme kanseri ameliyatı fiyatları ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 15.03.2024 13:55Yayınlanma Tarihi: 25.01.2023 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için formu doldurun!