444 3 703

Kolon Kanseri Ameliyatı Fiyatı Nedir?

1 Yorum Bilgi Talep Formu

 

Kolon kanseri ameliyatı, bağırsakta oluşan kanser hücrelerinin çıkarılmasını hedefleyen cerrahi tedavi yöntemidir. Kolon kanserinin geneli iyi huylu polipler olarak başlar. Bu hücre yığınlarından bazıları yani polipler zamanla kansere dönüşebilir. Kişinin durumuna ve kanser oluşumuna göre uygulanan cerrahi işlemler ortalama olarak 1 ile 4 saat kadar sürer. Cerrahi işlemin ardından hasta 4-5 gün kadar hastanede kalır. Hastanın taburcu olduktan sonra tamamen iyileşmesi de 1-2 ay sürer.

Kolon Kanserinde Uygulanan Cerrahi Tedaviler Nelerdir?

Kolon kanseri ameliyatı sonrası yaşam süresi uygulanacak cerrahi işleme bağlıdır. Teşhisi erken evrede gerçekleşen kolon kanserinde uygulanan cerrahi tedaviler aşağıdaki gibidir:

  • Endoskopik mukozal rezeksiyon: Kolonoskopi ile çıkarılamayan poliplerin alınmasıdır.
  • Kolonoskopi ile poliplerin çıkarılması: Erken evre kolon kanserinde hücreler kolonoskopi ile alınır.
  • Parsiyel Kolektomi: Kanserin kolonda olduğu durumlarda uygulanır.
  • Total Kolektomi: Kolon bu yöntemle tamamen çıkarılır.

Kolon Kanseri Ameliyatlarında Kullanılan Cerrahi Yöntemler Nelerdir?

“Kolon kanseri ameliyatı nasıl yapılır?” diye merak ediyorsanız uygulanacak ameliyatın kolon kanseri ameliyatlarında kullanılan cerrahi yöntem özelinde farklılık gösterdiğini bilmelisiniz. İşte bu yöntemler:

  • Açık Cerrahi: Kolonun kanserli kısmı açılan büyük keşiden çıkarılır ve kolon ya da rektumun sağlıklı kısmı yeniden birleştirilir.
  • Laparoskopik Cerrahi: Laparoskopik kolon kanseri ameliyatı, minimal invaziv cerrahi olarak da adlandırılır. İşlem küçük kesilerle gerçekleştirilir.
  • Robotik Cerrahi: Robot yardımlı minimal invaziv cerrahi olarak da adlandırılır. Bu yöntemde hastanın karın bölgesinde birkaç küçük kesi açılarak operasyon gerçekleştirilir. Bu cerrahi yöntemde operasyonu gerçekleştiren cerrah ile konsol kullanan cerrah bulunur.  

Kolon Kanseri Ameliyatı Riskli mi?

“Kolon kanseri ameliyatı riskli mi?” diye merak ediyorsanız her ameliyatta olduğu gibi kolon kanseri ameliyatı sonrası süreçte de bazı riskler yaşayabileceğinizi bilmelisiniz. Ancak teknolojik donanımlarla desteklenen cerrahi yöntemler sayesinde risk oldukça düşüktür. Bu bakımdan riskler cerrahi nedenli ve anestezi nedenli riskler olmak üzere iki farklı gruba ayrılabilir.

Kolon Kanseri Ameliyatı Sonrası Beslenme Nasıl Olmalı?

Kolon kanseri ameliyatı sonrası beslenme süreci büyük bir özenle takip edilmelidir. Kolon kanseri ameliyatı sonrası yemek yumuşak besinler üzerinden olmalıdır. Hasta 3 öğün yemek yerine az ancak sık sık beslenme modelini uygulamalıdır. Porsiyonlar bu dönemde az ve sade olmalıdır. Karışık, fazla acılı, tuzlu, soslu ve baharatlı yemeklerden de kaçınılmalıdır. Yumuşak beslenme süresi doktor tarafından önerilir. Bu süre mutlaka dikkate alınmalıdır. İyileşme döneminde hastanın günde en az 10 bardak su içmesi de önemlidir.

Kolon Kanseri Ameliyatı Sonrası Takip Nasıl Olmalıdır?

Kolon kanseri ameliyatı olanların yorumları ameliyat sonraki süreçte takibin iyi olması yönündedir. Çünkü ameliyattan sonra kalın bağırsakta yeni polip oluşma riski her zaman bulunur. Bu sebeple ameliyattan sonra hasta mutlaka doktor takibinde olmalıdır. Kolon kanseri ameliyatı sonrası tedavi sürecinden önemli bire yere sahip olan doktor takibi en az 10 yıl kadar devam etmelidir.

Takiplerden Ne Beklenir?

Kolon kanseri ameliyatı olanlar ilk 2 yıl boyunca her 4 ayda bir doktor muayenesinden geçer. Takip sürecinde de akciğer grafisi, fleksibl sigmoidoskopi, PET/CT, kolonoskopi, bilgisayarlı tomografi ve ultrasonografi incelemeleri uygulanır.

Kolon Kanseri Ameliyatı Fiyatı           

Kolon kanseri belirtileri ve teşhisi ile karar verilen kolon kanseri ameliyatı fiyatı, kanser dokusunun yerine, boyutuna ve hastanın genel durumuna göre uygulanacak olan cerrahi işleme göre farklılık gösterir.

Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan kolon kanseri ameliyatı ve kolon kanseri ameliyatı yapan doktorlar ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 15.03.2024 13:55Yayınlanma Tarihi: 25.01.2023 00:00
1 Yorum

05 Nisan 2024 tarihinde
Serap Tekin

Merhaba bana kolon kanseri teşhisi konuldu. Işın tedavisi olmadan sadece ameliyat dendi. Fiyat alabilir miyim

Büyük Anadolu Hastaneleri
05 Nisan 2024 tarihinde

Merhaba. Gerekli bilgilendirme için sizi en kısa sürede arayacağız. Sağlıklı günler dileriz.

Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için formu doldurun!