444 3 703

Laparoskopik Mide Fıtığı Ameliyatı Fiyatı

2 Yorum Bilgi Talep Formu

 

Mide fıtığı ameliyatı, cerrahi tedavisi mümkün rahatsızlıklardan biri olan mide fıtığı için uygulanır. Hiatal herni olarak da adlandırılan bu rahatsızlık genellikle 50 yaş ve üzeri kişilerde midenin üst kısmını saran kasların erimesiyle görülür. Tıp alanındaki teknolojik gelişmeler takip edilerek uygulanan laparoskopik mide fıtığı cerrahisi, mide fıtığında olumlu sonuçlar elde edilmesini sağlar.

Laparoskopik Mide Fıtığı Ameliyatı Nedir?

Laparoskopik mide fıtığı ameliyatı, hiatal herni yani mide fıtığında kalıcı tedaviyi sağlayan cerrahi tedavi yöntemidir. Görülme sıklığı yaşla birlikte artan mide fıtığı, yetişkinlerin %10’unda görülür ve 60 yaş üzeri kişilerin hemen hemen %50’sinde farklı derecelerde görülür. Cerrahi tedavi yöntemiyle genişlemiş ve gevşemiş diyafram yarığı dikilerek daraltılır. Cerrahi tedaviye ilaç tedavisine yanıt vermeyen hastalarda gerekli incelemeler yapılarak karar verilir. Bazı durumlarda mide fıtığının tekrarlamaması adına işlem yapılan bölgeye sentetik yama yerleştirilir. Ameliyatlar genellikle kapalı mide fıtığı ameliyatı şeklinde uygulanır.

Laparoskopik Mide Fıtığı Ameliyatının Avantajları Nelerdir?

Laparoskopik cerrahi yöntemle uygulanan mide fıtığı ameliyatının hastaya sağladığı avantajlar aşağıdaki gibidir:

  • Ameliyat sonrası ağrı hissi azdır.
  • Hastanede yatış süresi kısadır.
  • Mide fıtığı ameliyatı sonrası iyileşme süreci kısadır ve hasta rutin hayatına kısa sürede dönebilir.

Laparoskopik Mide Fıtığı Ameliyatı Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?

Cerrahi tedavi öncesinde uzman doktorla görüşme yapılır ve ameliyattan önce uygulanması gerekenler netleştirilir. Hastaların ameliyattan 1 hafta önce kan sulandırıcı ilaçlar, alkol ve sigara tüketimini bırakması önemlidir. Ameliyat gününde de hastalar kişisel hijyenini sağlayarak hastaneye gitmelidir.

Mide Fıtığı Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

“Mide fıtığı ameliyatı kaç saat sürüyor?” diye merak ediyorsanız ameliyat süresinin hastanın genel sağlık durumuna bağlı olarak değişiklik gösterebileceğini ve ortalama sürenin 45 dakika ile 1 saat arasında olduğunu bilmelisiniz.

Laparoskopik Mide Fıtığı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Ameliyat günü hastaya ameliyat sonrası hasta için sakinleştirici ilaçların verileceği damardan kateter yerleştirilir. Ameliyat öncesinde hastaya genel anestezi uygulanır. Böylelikle hasta herhangi bir ağrı veya acı hissine maruz kalmaz. Ameliyatta hastanın karın üzerinden 1 cm kadar birkaç delik açılır ve laporoskopi aletleri yerleştirilir. Ardından karnın içine karbondioksit gazı verilerek karın boşluğu genişletilir ve karın içi kamera ile izlenir. Elde edilen görüntüler neticesinde de işlem uygulanır. Hasta ameliyattan sonra bir süre müşahede altında tutulur ve gerekli kontrollerin yapılması sonrasında taburcu edilir.

Laparoskopik Mide Fıtığı Ameliyatı Hasta İçin Faydaları Nelerdir?

Mide fıtığı ameliyatı olanların yorumları incelendiğinde hastaların ameliyattan önce yaşadığı ve şikayetçi olduğu göğüste yanma hissinin %90 oranında azaldığı görülür. Bunun yanında kronikleşmiş olan solunum yolu hastalıklarının da ameliyatı sonrası %85 oranında düzeldiği gözlemlenmekte.

Mide Fıtığı Ameliyatının Olası Yan Etkileri Nelerdir?

“Mide fıtığı ameliyatının riskleri nelerdir?” sorusu merak edenler için şu şekilde yanıtlanabilir:

  • Mide fıtığı ameliyatı yorumları incelendiğinde ameliyat sonrası hastaların bir kısmında yutma güçlüğü yaşandığı görülür. Ancak bu şikayetlerin 1 ile 3 ay arası gibi bir sürede kendiliğinden geçtiği de hastalar tarafından bildirilir.
  • Bazı durumlarda 3 aylık sürenin sonrasında bazı hastalarda yutma güçlüğü devam edebilir. Bu durumda da hastaya endoskopiyle yemek borusunu genişletme işlemi uygulanır.
  • Bunun yanında ameliyatın ardından hastaların %2’sinde geğirme ve kusmada güçlük çektiği de görülebilir. Ancak bu durum da 2 ile 4 hafta gibi bir sürede kendi kendine geçer.
  • Mide fıtığı ameliyatı sonrası omuz ağrısı da olası yan etkiler arasındadır. Tüm laparoskopik ameliyatlar gibi mide fıtığı ameliyatı sonrasında da hastalar birkaç gün omuz ağrısı yaşayabilir.
  • Ameliyatın ardından bağırsak hareketleri yavaşladığından hasta şişkinlik ve gaz sorunu yaşayabilir. Beslenme düzeninin oluşması ile birkaç hafta içinde geçer.

 

Obezite ve Mide Fıtığı İlişkisi

Aşırı kilolu olan kişilerde mide fıtığı nedeniyle reflü görülme oranı %40-50 civarıdır. Çünkü obezite hastalığı nedeniyle karın içi basınç artar ve aşırı yağ birikimi ile birlikte reflü şikayetleri oluşur. Bu basıncı artıran midenin aşırı dolmasıdır.

Mide Fıtığı Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mide fıtığı ameliyatından sonra bazı noktalara dikkat edilmelidir. Mide fıtığı ameliyatı sonrası yutkunma zorluğu olası bir durumdur. Bu nedenle bu süreçte beslenmeye özen gösterilmelidir ve doktor tarafından önerilen beslenme kurallarına uyulmalıdır. Bu hususta mide fıtığı ameliyatından sonra yapılması gerekenler arasında ilk dikkat edilmesi gereken sıvı beslenmeden katı beslenmeye geçiş evresinde özenli olunmalıdır. Dikkat edilmesi gereken bir diğer durum da karın içi ani basınç yükselişlerinin midede fıtığın yenilenmesine sebep olabileceğidir. Bu nedenle ameliyat sonrası dönemde kusma, geğirme ve öğürme gibi karın içindeki basıncı artırabilecek vücut tepkilerini tedavi edilmelidir.

Mide Fıtığı Ameliyatı Kaç Günde İyileşir?

“Mide fıtığı ameliyatı sonrası kaç günde iyileşir?” diye merak ediyorsanız hastaların 1-2 gün hastanede kaldığını, 1 hafta içinde rutin yaşamına dönebildiğini bilmelisiniz.

Mide Fıtığı Ameliyatı Sonrası Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Mide fıtığı ameliyatından sonra beslenme sürecine dikkat edilmelidir. Mide fıtığı ameliyat sonrası beslenme düzeninde ilk 2 hafta sıvı beslenme tavsiye edilir. Bu süreçte sebze, meyve ve elma suyu gibi sıvı gıdalarla hastanın ihtiyacı olabilecek besin değerleri sağlanır. Mide fıtığı ameliyatı sonrası diyet sürecinde katı beslenmeye geçişte de hastanın aceleci davranmaması gerekir. Bu süreç yoğurt, puding ve püre gibi yoğun sıvı besinlerle yönetilmelidir. Ardından muz, makarna, haşlanmış sebze gibi katı gıdalara geçilmelidir. Bu süreçte mide fıtığı ameliyatı sonrası yemek listesi uygulanmalı, alkol ve gazlı içeceklerden uzak durulmalıdır.

Laparoskopik Mide Fıtığı Ameliyatı Fiyatı

Mide fıtığı ameliyatı ücreti merak edilen konular arasındadır. Laparoskopik yöntemle uygulanan mide fıtığı ameliyatı hastanın genel sağlık durumuna ve uygulanacak ek işlemlere göre farklılık gösterir. Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan laparoskopik mide fıtığı ameliyatı fiyatı hakkında daha detaylı bilgi edinmek için bilgi talep formunu doldurabilir ve laparoskopik mide fıtığı ameliyatı ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Midedeki epitel tabaka hasara uğradığında ve bu durum kronikleştiğinde ameliyat şarttır.

Mide fıtığı ameliyatı her ameliyat gibi bazı komplikasyonları içerir. Bu komplikasyonlar ameliyat sonrasında yutma güçlüğü, midede ağrı, kramp, kusma ya da geğirmede güçlük şeklinde görülebilir. Ancak hepsi genellikle birkaç ay içerisinde kendiliğinden geçer.

Ameliyatın ardından hastalar 1-2 gün hastanede kalır.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 14.01.2023 00:00Yayınlanma Tarihi: 14.01.2023 00:00
2 Yorum

13 Mayıs 2024 tarihinde
Ahmet

Mide fıtığı ameliyatı ne kadara malolur selamlar

Büyük Anadolu Hastaneleri
13 Mayıs 2024 tarihinde

Merhaba. Gerekli bilgilendirme için sizi en kısa sürede arayacağız. Sağlıklı günler dileriz.


24 Ekim 2023 tarihinde
Yasin Onay

Merhaba hastaneniz de endoskopi ile kapsül ph metre ölçümü yapılmakta mıdır. Eğer yapılıyorsa fiyatlar hakkında bilgi alabilir miyim.

Büyük Anadolu Hastaneleri
01 Kasım 2023 tarihinde

Merhaba. Gerekli bilgilendirme için sizi en kısa sürede arayacağız. Sağlıklı günler dileriz.

Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için lütfen formu doldurun!