444 3 703

Skolyoz Ameliyat Fiyatı Nedir? Nasıl Yapılır?

2 Yorum Bilgi Talep Formu

 

Skolyoz ameliyatı, teşhisi konulan eğriliğin kontrol altına alınamaması ve ilerlemesi gibi durumlarda tercih edilen bir cerrahi tedavi yöntemidir. Bu yöntem omurgadaki eğrilik sebebiyle şiddetli ağrı yaşayan, bağırsak fonksiyonlarında problemler ortaya çıkan ve kaslarında güç kaybı görülen kişiler için uygundur. Cerrahi yöntem yetişkinlere omurgayı sabitleyen işlemlerle uygulanır. 10 yaş altı hastalar için de eğriliği durduran özel üretilmiş çubuklar kullanılır. Cerrahi işlemden uygulanan hastalar 1 haftalık bir gözlem süresinden geçer. İlk ayı tamamlayan hastalar sosyal yaşamına dönebilir.

Skolyoz Ameliyatı Nedir?

“Skolyoz ameliyatı nedir?” sorusu merak edenler için şu şekilde yanıtlanabilir:

Skolyoz ameliyatı yapan doktorlar bu cerrahi tedavi yöntemini omurgadaki eğriliğin egzersiz, fizik tedavi ve korse gibi yöntemlerle tedavi edilmemesi durumunda tercih eder. Kişinin ameliyat edilmesi için omurgadaki eğriliğin 45 derecenin üzerinde olması önemlidir. Kişinin skolyoz ameliyatına ihtiyaç duyup duymadığı ameliyat dışı tedavilerden fayda sağlanmaması, eğrilik nedeniyle sırt ve bacak ağrılarının şiddetlenmesi ve eğriliğin 45 derece üzerine ilerlemesi ile yakından ilgilidir.

Omurga Eğriliği (Skolyoz) Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Skolyoz ameliyatında kullanılan yöntem hasta özelinde belirlenir. Bu yöntemlerden biri spinal füzyon işlemidir. Bu işlemde omurgadaki eğriliği düzeltmek adına iki veya daha fazla omur kemiği skolyoz ameliyatında kullanılan malzemeler ile birleştirilir ve tek bir kemik haline getirilir. Bu yöntemle hastanın omurgasına vida ve çubuklar yerleştirilerek düzeltilme sağlanır. Bu işlemin ardından da bu bölgeye grefti adı verilen küçük kemik parçaları yama şeklinde yerleştirilir. Böylelikle omurga kemiklerinin bir araya gelmesi ve kemikle büyüyerek tek bir kemik halini alması sağlanır. Ameliyat kemik olgunlaşması devam eden çocuk hasta için uygulanacaksa ipli skolyoz veya uzatılabilen sistemler uygulanır. Uzatılabilen sistemlerde kullanılan vida ve çubuklar omurgaya sabitlenir. Ancak sabitlenen bu sistemin omurga büyümesi uyum sağlaması için uzunluğunun her 6-12 ayda bir cerrah tarafından ayarlanması gerekir. Skolyoz ameliyatı sonrası hareket kısıtlılığı tam olarak 12 ay kadar sürer. Ancak ameliyatın ardından hasta 12-24 saat içinde hareket ettirilir. 3 ya da 5 gün gibi bir sürede de taburcu edilir. Hasta hareket kısıtlamaları verilerek 1 ay sonra rutin hayatına dönebilir. Peki skolyoz ameliyatı kaç saat sürer? Eğrilik durumu yalnızca bel veya sırt bölgesindeyse ipli skolyoz uygulanır ve bu işlem 4-5 saat sürebilir. Ancak eğrilik hem bel hem de sırt bölgesindeyse işlem 7-8 saat sürebilir.

Omurga Eğriliği (Skolyoz) Ameliyatı Riskli mi?

Skolyoz ameliyatı riskleri ameliyata karar verilmesi aşamasında merak edilen konular arasındadır. Omurga bölgesine uygulanacak cerrahi işlemler bölgenin sinir kökleri nedeniyle hassas bir süreci kapsar. İşlem sırasında bir sinirin zarar görmesi felç ve nörolojik sorunlara neden olabilir. Diğer spinal cerrahi işlemler gibi skolyoz ameliyatında da mesane sorunları, enfeksiyon, kan kaybı ve sinir hasarı gibi komplikasyonlar yaşanabilir. Bunun yanında cerrahi ile ilgili olan ek riskler kemiklerin düzgün kaynaşmaması ve omurga dengesinin kaybı şeklinde olabilir.

Omurga Cerrahisinde Robotik Skolyoz Ameliyatı

Robotik skolyoz ameliyatı, işlem sonrası riskleri en aza indirmek adına geliştirilmiş modern teknolojilerden biridir. Robotik omurga cerrahisi ile omurga ameliyatları güvenilir sonuçlarla uygulanır. Bu cerrahi ile uygulanan ameliyatlarda işlem yüksek doğruluk ile gerçekleşir. Hastanın omurga anatomisine en uygun ameliyat şekli planlanır ve böylelikle felç, sinir yaralanması gibi riskler en aza iner. Vida ve implant gibi aletler doğru yerleştirilir.

Skolyoz Ameliyatı Sonrası Yapılması Gerekenler

Skolyoz ameliyatı nasıl yapılır?” sorusu kadar ameliyat sonrası yapılması ve yapılmaması gerekenler de merak konusudur. Skolyoz ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur. Öncelikle skolyoz ameliyatı sonrası iyileşme süreci her hasta özelinde farklıdır. Bu süreci hastanın genel sağlık durumu, uygulanan ameliyat türü gibi faktörler etkiler. Bu süreçte hastalar ilk birkaç hafta eğilmemeli, araç kullanmamalı, ağır kaldırmamalı ve aşırı fiziksel hareketlerden uzak durmalıdır. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da skolyoz ameliyatı olanların yorumları ve değerlendirmelerinde belirtilen enfeksiyondur. Enfeksiyon riskini önlemek adına ameliyat uygulanan bölge kuru ve temiz tutulmalıdır. Bu süreçte doktorun reçete ettiği ilaçlar da eksiksiz kullanılmalıdır. Ameliyat sonrası süreç için korse önerildiyse korse düzenli kullanılmalı ve risk barındıran hareketlerden uzak durulmalıdır. Doktor tarafından evde uygulanacak talimatlar verildiğinde bu talimatlar uygulanmalıdır.

Skolyoz Ameliyatı Fiyatı

Skolyoz ameliyatı fiyatları cerrahi işlem hastanın durumu özelinde yapıldığından uygulanacak yönteme göre farklılık gösterir. Skolyoz (omurga eğrilikleri) teşhisi aldıysanız bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan skolyoz cerrahisi ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 16.01.2023 00:00Yayınlanma Tarihi: 16.01.2023 00:00
2 Yorum

28 Aralık 2023 tarihinde
Mert Özdemir

Merhaba omurgamda 35 derece eğrilik var.Sol göğüs kısmında bozukluk(eğrilik) var.Ameliyat önerildi.Hastanenizde ameliyat yapılıyormu?Güncel fiyat ne kadar?

Büyük Anadolu Hastaneleri
29 Aralık 2023 tarihinde

Merhaba. Gerekli bilgilendirme için sizi en kısa sürede arayacağız. Sağlıklı günler dileriz.


26 Aralık 2023 tarihinde
Veysel celep

Kızımda 38 derece omurga eğriliği var, kızım 17 yaşında.Ameliyat öneriliyor hastanenizde yapılıyormu, güncel tahmini masrafları ne kadar.Teşkkür ederim.

Büyük Anadolu Hastaneleri
27 Aralık 2023 tarihinde

Merhaba. Gerekli bilgilendirme için sizi en kısa sürede arayacağız. Sağlıklı günler dileriz.

Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için formu doldurun!