444 3 703

Beyin Tümörü Ameliyatı Fiyatı Nedir?

5 Yorum Bilgi Talep Formu

 

Beyin tümörü, beynin dokusundaki hücrelerin kontrolsüz çoğalması veya vücudun farklı bölgesinde bulunan kanser hücrelerinin kan dolaşımıyla beyine ulaşıp yayılması sonucu görülür. Baş ağrısı, kusma, görme bozukluğu, kol ve bacaklarda güçsüzlük ve konuşma bozukluğu gibi belirtilere sebep olur. Gerekli tanı ile kararlaştırılan beyin tümör ameliyatı süreci iyi planlanmalıdır.

Beyin Tümörü Ameliyatı Öncesi Hazırlık

Beyin tümörü ameliyatı başarı oranı için ameliyat öncesinde kişinin sağlık öyküsü tüm detaylarıyla dinlenmeli, cerrahi tedavi sürecinin planlanabilmesi için görüntüleme tekniklerinden faydalanılmalıdır. Bu süreçte tümörün nerede olduğu, uygulanacak cerrahi işlemin zorluğu, cerrahi teknik, cerrahi sonrası süreç, beyin tümörü ameliyatı sonrası yaşam süresi detaylı olarak analiz edilmelidir.

Beyin Tümörü Ameliyatı Teknikleri

  • Endoskopik beyin cerrahisi: Kafa tabanı cerrahisi ve hipofiz adenomlarında sık kullanılan yöntemdir.
  • Kraniyotomi: Kafatası kemiği açılarak uygulanan yöntemdir.
  • Mikrocerrahi: Standart yöntemlerden biridir.
  • Ultrasonik aspirasyon: Tümöre ultrason prob yerleştirilerek uygulanır. Ses dalgaları sayesinde tümör parçalanır ve bu parçalar da emilerek alınır.
  • Laparoskopik beyin ameliyatı (nöroendoskopi): Kafatasında küçük bir delik açılır ve tümör görüntülenir. Ardından küçük boyutlarda pens ve makas yardımıyla tümör çıkarılır.

Beyin Tümörü Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

“Beyin tümörü ameliyatı kaç saat sürer?” diye merak ediyorsanız bu ameliyatların 5 ile 14 saat gibi bir sürede gerçekleştiğini bilmelisiniz.

Beyin Tümörü Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Beyin tümörü ameliyatı sonrası iyileşme süreci başarılı geçen bir ameliyat ile yakından ilgilidir. Her ameliyat gibi beyin tümörü ameliyatı da bazı riskleri taşır. Ancak gelişmiş teknolojiyle beyin tümörü ameliyatı riskleri minimum seviyededir. Ameliyat sonrası süreç tümörün beyinde bulunan yerine göre farklılık gösterir. Bu süreçte hasta vücudunda, kollarında, bacaklarında güçsüzlük hissi yaşayabilir. Beyin tümörü ameliyatı sonrası yüzde şişlik de görülebilir. Bazı hastalarda baş dönmesi ve denge kayıpları da görülebilir. Ameliyat sonrası en sık rastlanan şikayetlerden biri de baş ağrısıdır. Beyin tümörü ameliyatı sonrası baş ağrısı birkaç gün sürebilir. Beyin tümörü ameliyatı sonrası iyileşme süreci zaman alan bir süreçtir. İyileşme süreci her hasta özelinde farklı bir zaman dilimini kapsar. Bu süreçte yara bakımı, ilaçların düzenli kullanımı, doktor kontrolü önemlidir.

Beyin Tümörü Ameliyatı Fiyatı

Beyin tümörü ameliyatı fiyatı tümörün bulunduğu yere, uygulanacak ameliyat yöntemine göre farklılık gösterir. Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan beyin tümörü ameliyatı ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 23.01.2023 00:00Yayınlanma Tarihi: 23.01.2023 00:00
5 Yorum

08 Ocak 2024 tarihinde
Narek

Beyin tümörü ameliyatı oldu, tümörün bir kısmı çıkarıldı ve Omaya rezervuarı takıldı, bir komplikasyon var, rezervuar doluyor ve kafanın ventriküllerindeki su dolaşım yolunu tıkıyorrn

Büyük Anadolu Hastaneleri
10 Ocak 2024 tarihinde

Merhaba tüm sorularınızı BAH Alo Doktorum danışma hattına 0532 260 21 31 numaralı telefondan iletebilir, uzmanımızdan en doğru yorumu alabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.


07 Ocak 2024 tarihinde
Narek

Beyin Tümörü Ameliyatı Fiyatı nekadar

Büyük Anadolu Hastaneleri
10 Ocak 2024 tarihinde

Merhaba. Gerekli bilgilendirme için sizi en kısa sürede arayacağız. Sağlıklı günler dileriz.


08 Aralık 2023 tarihinde
Gökhan Çağlar

Hepif bezinde tümör teşisi konuldu iyi huylu ama çok fazla hormon salgıladığı için ilaçla tedavi olmuyormuş amaliyat olması gerekiyor ne kadara malolur

Büyük Anadolu Hastaneleri
08 Aralık 2023 tarihinde

Merhaba. Gerekli bilgilendirme için sizi en kısa sürede arayacağız. Sağlıklı günler dileriz.


12 Eylül 2023 tarihinde
Gürkan akgun

Merhabalar sol köşe timorum mevcut 33x25 akustik norinom SGK li ameliyat ücretleri ne kadar oluyor avaba

Büyük Anadolu Hastaneleri
19 Eylül 2023 tarihinde

Merhaba. Gerekli bilgilendirme için sizi en kısa sürede arayacağız. Sağlıklı günler dileriz.


03 Nisan 2023 tarihinde
Elnare Orucova

Merhabalar, Azerbaycan vatandasiyim, Turk soylu belgem var, Türkiye vatandaşı ile evliyim, bos kaçağı ameliyatı olmalıyım endoskopik cerrahi yöntemle, ameliyat fiyatı ne kadar olur öğrenmek istiyorum mümkünse.

Büyük Anadolu Hastaneleri
04 Nisan 2023 tarihinde

Merhaba. Büyük Anadolu Sağlık Grubu Çağrı Merkezi - 444 3 703 telefonundan iletişim kurabilir ya da bilgi talep formunu doldurarak fiyat ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için lütfen formu doldurun!