444 3 703

Böbrek Taşı Ameliyatı Fiyatları Nedir?

3 Yorum Bilgi Talep Formu

 

Böbrek taşı ameliyatı, rahatsızlığı bulunan hastanın kristalleşmiş taşları cerrahi tedavi yöntemiyle alınmasıdır. Börekteki taşın büyüklüğü, bulunduğu yer göz önünde bulundurularak uygulanan bu tedavi yöntemi endoskopik yöntemle yani kapalı olarak gerçekleştirilir.

Böbrek Taşı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Böbrek taşı ameliyatı, genel anestezi altında uygulanır. İlk idrar yolundan böbreğe doğru uzayan tüp yerleştirilir. Bu tüple böbreğe sıvı verilmesi ya da sıvı akışı sağlanır ve ameliyattan sonraki gün alınır. Tüpün takılması ile hastalar yüz üstü yatırılır. Hastanın sırtına kesi açılarak böbreğe uzanan yol oluşturularak böbrek içine girilir. Ameliyatın bu aşamasında portatif röntgen cihazları yol göstericidir ve böbrekte bulunan taşlar parçalanarak alınır. Peki böbrek taşı ameliyatı kaç saat sürer? İşlem genellikle 2-3 saat kadar sürer. Ancak bu süre hastanın genel durumuna göre daha uzayabilir.

Böbrek Taşı Ameliyatı Öncesi Hazırlık

Ameliyattan hasta önce anestezi doktoru tarafından muayeneden geçer. Ek olarak hastaya bazı testleri, kalp elektronu ve akciğer filmi de uygulanır. BU aşamada hastanın idrarında enfeksiyon olup olmadığı da incelenir. Ek olarak hastanın kullandığı kalp, tansiyon veya şeker ilaçları sorgulanır. Ameliyattan 6-8 saat önce hasta yeme ve içmeyi bırakır.

Böbrek Taşı Ameliyatı Sonrası Hastalar Nasıl Takip Edilmelidir?

Böbrek taşı ameliyatı sonrası hastalar komplikasyonlar nedeniyle yakından takip edilir. Bu takipte tansiyon, solunum sayısı, ateş, nabız, idrar rengi ve miktarı, kan sayımı, kreatinin, elektrolitler ve solunum incelenir. Böbrek taşı ameliyatı sonrası beslenme ameliyattan sonra anestezinin etkisi geçene kadar ağızdan olmaz.

Böbrek Taşı Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

“Böbrek taşı ameliyatı riskli mi?” diye merak ediyorsanız her ameliyat gibi böbrek taşı ameliyatında da bazı riskler olduğunu bilmelisiniz. Böbrek taşı ameliyatı olanların yorumları incelendiğinde idrar yolu enfeksiyonu, yüksek ateş, kanama ve böbreğe komşu organlarda yaralanma gibi riskler olduğu görülür. Ancak gelişen ameliyat yöntemleri sayesinde bu riskler en aza indirilir.

Böbrek Taşı Ameliyatı Kimlere Uygulanamaz?

Böbrek taşı belirtileri ile yapılan incelemelerde teşhis alan kişiye ameliyat uygulanması için hastanın anesteziye uygun olması önemlidir. Bu neden anestezi için uygun olmayan hastalara uygulanmaz. Bunun yanında kan sulandırıcı alan hastalar, böbrek tümörü hastaları ve hamile hastalar da bu ameliyat için uygun değildir.

Böbrek Taşı Ameliyatı Fiyatı Nedir?

Böbrekte taş tedavisi için uygulanan ameliyat fiyatları da merak edilen konular arasında.

Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan ameliyat ve böbrek taşı ameliyatı fiyatları ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 27.01.2023 00:00Yayınlanma Tarihi: 27.01.2023 00:00
3 Yorum

24 Mart 2024 tarihinde
Adnan ocakcı

Merhaba üç ay önce karnımda ağrı nedeniyle hastaneye gittim tas var denildi biri kanalda 8mm diğeri 1cm böbrekte göründü 1 aydan beri kanaldaki taşı ses dalgasıyla kırmaya çalışıyorlar ama sonuç başarısız rırs yöntemiyle kırma ücreti ne verebilirmisiniz

Büyük Anadolu Hastaneleri
26 Mart 2024 tarihinde

Merhaba. Gerekli bilgilendirme için sizi en kısa sürede arayacağız. Sağlıklı günler dileriz.


05 Şubat 2024 tarihinde
Ceylan özçelik

Ameliyat fiyatı sorucam

Büyük Anadolu Hastaneleri
06 Şubat 2024 tarihinde

Merhaba. Gerekli bilgilendirme için sizi en kısa sürede arayacağız. Sağlıklı günler dileriz.


16 Haziran 2023 tarihinde
Cafer camcı

Bobrek kanalında 7mm tas var ameliyat olmak istiyorum fiyat öğrenebilirmiyim

Büyük Anadolu Hastaneleri
22 Haziran 2023 tarihinde

Merhaba. Gerekli bilgilendirme için sizi en kısa sürede arayacağız. Sağlıklı günler dileriz.

Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için formu doldurun!