444 3 703

Şeker Hastalığı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Bilgi Talep Formu

 

Şeker hastalığı ameliyatı dünya genelinde yaygın görülen şeker hastalığı (diyabet) tedavisinde kullanılır. Hastanın yaşam kalitesini direkt etkilemediğinden yeterince önemsenmeyen bu hastalık kontrol altına alınmadığında böbrek yetmezliği, kalp damar tıkanıklığı gibi pek çok ciddi rahatsızlığa sebebiyet verebilir ve ölüme neden olan tablolar yaratabilir. Bu hastalığın tedavisi tıp alanında yaşanan gelişmeler neticesinde metabolik cerrahi yöntemler ile oldukça kolaydır. Peki şeker hastalığı ameliyatı nasıl yapılır? İşte bu sorunun yanıtı:

Şeker Hastalığı Ameliyatı Nedir?

“Şeker hastalığı ameliyatı nedir?” diye merak ediyorsanız halk arasında diyabet olarak da bilinen tıp literatüründe metabolik cerrahi olarak adlandırılan bu tedavi yönteminin tip 2 diyabet hastalarına uygulanan bir ameliyat yöntemi olduğunu bilmelisiniz. Hareketsiz yaşam biçimi, genetik sebepler ve dengesiz beslenme nedeniyle oluşan şeker hastalığında hastalarda insülin üretimi bulunur ancak hastalar bu insülini kullanamaz. Bu sebeple kan şekeri her zaman yüksek seviyelerdedir. Bunun sonucunda da hastada organ hasarı görülür. Yine aynı sebepten kan şekerini düşürmeye odaklı bir tedavi uygulanır. Tedavi sürecinde uygulanan bu metabolik cerrahi yöntemiyle de hastadaki insülin sorunsuz kullanılabilir ve kan şekeri yüksekliği sona erer.

Şeker Hastalığı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Şeker hastalığı ameliyatı yapan hastaneler, ameliyatla tedavi yöntemini doktor ve hastanın ortak kararı neticesinde uygular. Bu kararda hastanın genel sağlık durumu, durumun kişinin yaşamına etkisi ve hastanın yaşadığı komplikasyonlar belirleyicidir. Ameliyatın ilk aşamasında hastanın kan değerleri ve diğer verileri doktor tarafından detaylı olarak incelenir. Bu veriler neticesinde de uygulanacak cerrahi müdahalenin şekli belirlenir. Bu ameliyat genellikle metabolik cerrahi yöntemleri olarak adlandırılan bir teknikle ve bir dizi ameliyat şekliyle gerçekleştirilir. Ameliyatın asıl amacı şeker hastalığını tedavi etmek için hormonal değişiklikler sağlamaktır.

Şeker hastalığı ameliyatı yorumları bu hastalık adına uygulanan ameliyat ile obezitenin de tedavi edildiği yönündedir. Yani şeker hastalığı ile birlikte yaygın görülen obezite, uygulanan ameliyat ile diyabet ile birlikte tedavi edilebilir. Bu ameliyatın ilk aşaması mide odaklıdır. Midede açlık hormonunun üretilmesini ve açlık hissinin yaşanmasını sağlayan esnek yapılı bir bölüm bulunur. Bu bölüm cerrahi işlemle alınarak kişinin yemek yeme isteği ciddi oranda azaltılır. Bu aşamanın tamamlanmasının ardından hastanın mide çıkışına inilerek mide ile ince bağırsak arasındaki bölüm 250 cm kadar kesilir ve bu işlem ince bağırsağın son kısmi için de tekrarlanır.

Şeker Hastalığı Ameliyatı Fiyatı

Şeker hastalığı ameliyatı fiyatı uygulanacak işleme göre farklılık gösterir. Tip 2 diyabet (şeker hastalığı) cerrahisi uygulanmasını da hastanın genel durumu, yaşadığı şikayetler belirler.

Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan şeker hastalığı ameliyatı Samsun ve Darıca lokasyonları ile iletişim kurabilir ve şeker hastalığı ameliyatı ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 13.02.2023 00:00Yayınlanma Tarihi: 13.02.2023 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için lütfen formu doldurun!