444 3 703

Jinekomasti Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bilgi Talep Formu

 

Estetiğin son yıllarda önem kazanması ile birlikte kadınlar kadar erkekler de estetik dokunuşlara ihtiyaç duymaya başlamıştır. Jinekomasti, erkekler tarafından en sık tercih edilen estetik işlemlerden biridir. Erkeklerde meme küçültme cerrahisi ya da erkeklerde göğüs küçültme ameliyatı olarak da anılır.

Jinekomasti (Erkeklerde Meme Küçültme Ameliyatı) Nedir?

Jinekomasti nedir?” sorusu merak edenler için aşağıdaki şekilde yanıtlanabilir: Jinekomasti, erkeklerde meme dokusunun alınan gıdalar ya da hormonal nedenlerle normalden daha fazla büyümesidir. Bu büyüme genellikle östrojen fazlalığı ile yaşanır. Bu sebeple ilk olarak endokrin muayenesi mutlaka önerilir. Tehlikeli olmasa da meme hacminin artmasına bağlı olarak erkeklerde meme kanseri riskini az da olsa artıran bir durumdur. Bunun yanında sık bir şekilde yaşanan bu büyüme genellikle iyi huyludur. Sağlık açısından genel bir risk içermese de kişinin estetik kaygı taşımasına neden olacağından önemli bir ameliyattır.

Jinekomasti Ameliyatı (Erkeklerde Meme Küçültme Ameliyatı) Kimlere Uygulanır?

Jinekomasti ameliyatı, kadın tipi meme büyümesi yaşayan erkeklere uygulanır. Erkeklerde meme hacminin artması hormonlu gıdalar, tarım ilaçları, kortizon, aşırı alkol tüketimi, steroid kullanımı, karaciğer hastalıkları gibi nedenlerle yaşanır. Bu büyüme kimi zaman ağrı hissine de neden olabilir. Bunun yanında nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte genellikle androjen- östrojen oranında bozulmadan kaynaklı bir hormonal dengesizlik sonucu da ortaya çıkmaktadır. Erkeklerde jinekomastiye neden olan hastalıklar ise hipofiz tümörleri, böbrek üstü bezi ile karaciğer hastalıkları, böbrek yetmezliği, tiroit rahatsızlıkları, testis tümörleri, akciğer kanseridir.

Jinekomasti Ameliyatı (Erkeklerde Meme Küçültme Ameliyatı) Nasıl Uygulanır?

“Jinekomasti nasıl geçer?” diye merak ediyorsanız doğru teşhis ve uygun hastanın belirlenmesinin cerrahide önemli olduğunu bilmelisiniz. Tanılamada fiziki muayene tek başına yeterlidir ancak yeni oluşan olgularda hassasiyet ve memede ağrı olması durumunda hormon seviyesi için kan tetkikleri, böbrek, tiroid ve karaciğer fonksiyon testleri, ultrasonografik veya mamografi inceleme gerekli olabilir.

Jinekomasti ameliyatı ile fazla büyümüş meme dokusunun alınması ve göğse normal bir görünüm kazandırılması amaçlanır. Ameliyat kararı muayene ve tetkik uygulamalarının ardından verilir. Erkeklerde meme küçültme cerrahi işlemle ya da liposuction ile yapılır. Liposuction işlemi orta ve az seviyede sarkıklık üzerinde etkilidir. Bu işlem için yarım cm’lik kesi atılır. Bu kesi ile iğne benzeri cihazla yağ alınır.

Meme başının altında bulunan doku belli bir ölçünün üzerindeyse ya da ciddi bir sarkıklık söz konusuysa cerrahi işlem uygulanır. Cerrahi işlem için meme altından 1-1.5 cm’lik bir kesi atılır. Bu kesi ile meme dokusu alınır.

Jinekomasti Ameliyatının (Erkeklerde Meme Küçültme Ameliyatı) Avantajları Nelerdir?

Jinekomasti ameliyatı nedir?” sorusu kadar bu işlemin sağladığı avantajlar da merak edilir. Bu işlemle kişiye rahatsızlık veren görünüm düzeltilir ve kişi daha estetik göğüs hatlarına sahip olur.

Jinekomasti Ameliyatı Fiyatları Nelerdir?

Jinekomasti ameliyatı fiyatları kişinin meme yoğunluğuna ve bu yoğunluğa göre uygulanacak ameliyat tekniğine göre farklılık gösterir.

Jinekomasti İçin Hangi Doktora Gitmeliyim?

“Jinekomasti için hangi doktora gitmeliyim?” diye merak ediyorsanız hastanelerin estetik ve plastik cerrahi bölümlerine başvurabilirsiniz.

Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan jinekomasti ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.
 

Ergenlik dönemindeki jinekomasti genellikle geçicidir ve bu hastaların %90’ında 3 yılda düzelme görülür. Yetişkin erkeklerde ise cerrahi tedavi gereklidir.

Meme başı sarkıklığının belli bir ölçünün altına inmesi önemlidir. Meme dokusunun hacminin50-100 cc arası ve meme dokusunun 200-300 cc’lere ulaşması kriterdir.

Yasal olarak 18 yaş sınırı bulunur.

Bu süreçte kilo almaktan kaçınılması yeterlidir.

İşlemin ardından hastalara 2-3 hafta süreyle kullanılması gereken jinekomasti korsesi verilir.

Tekrarlanma beklenmez ancak hastanın kilo almaması son derece önemlidir.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 07.03.2023 00:00Yayınlanma Tarihi: 07.03.2023 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için lütfen formu doldurun!