444 3 703

Böbrek ve İdrar Yolu Taşlarından Holmium Lazer ile Kurtulabilirsiniz!

Bilgi Talep Formu

 

Böbrek taşı tedavisi cerrahi teknolojisinde yaşanan gelişmeler neticesinde daha nitelikli olarak gerçekleştirilebilir. Böbrek yollarında meydana gelen taşlar ciddi bir sağlık problemidir. Bu taşlar genellikle açık cerrahi yöntemi ile tedavi edilir. Ancak teknolojide yaşanan gelişmeler neticesinde taşlar artık endoskopik, laparoskopik veya perkütan yani kapalı yöntemlerle tedavi edilebilir. Holmium lazer yöntemi de bunlardan biridir.

Holmium Lazer Nedir?

“Holmium lazer nedir?” diye merak ediyorsanız böbrek taşlarının tedavisi ve ürolojik pratikte prostat ameliyatlarında kullanılan yüksek teknolojili ışın demeti olduğunu bilmelisiniz.

Holmium Lazerle Taş Kırma Yöntemi Kimler İçin Uygundur?

Bu yöntem idrar kanalında veya böbrekte 3 cm’den küçük olan her taş için uygulanabilir. Özellikle kanama bozukluğu yaşayan ve diğer yöntemlerden faydalanamayan hastalar için idealdir.

Holmium Lazerle Taş Kırma Yöntemi Kimler İçin Uygun Değildir?

Holmium lazer taş yükü fazla olan hastalar için uygun değildir. Bu hastalar için 2 seans şeklinde uygulama yapılır. Bunun yanında idrar yolu darlığı olan hastalara da uygulanması zordur.

Holmium Lazer ile Böbrek Taşı Tedavisi Nasıl Olur?

“Holmium lazer ile böbrek taşı tedavisi nasıl olur?” sorusu da merak edilen konular arasında. Bu işlem genel anestezi altında uygulanır. İşlem sırasında hasta herhangi bir acı hissi yaşamaz. Ulaşılan taş, lazer enerjisi ile toza dönüştürülür. Peki böbrek taşı tedavisi ne kadar sürer? İşlem süresi taşın büyüklüğüne bağlı olarak 1 ile 3 saat arasındadır.

Holmium Lazer Cihazı ile Taş Kırmanın Avantajları Nedir?

Holmium lazer cihazı ile yapılan işlemlerde daha az ağrı, kanamasız uygulama, daha kısa hastanede kalış süresi gibi avantajlar bulunur.

Hastanede Kaç Gün Kalınır?

İşlem sonrasında hastalar aynı gün veya durumuna göre ertesi gün taburcu edilir.

Holmium Lazer Cihazı ile Taşlar nasıl temizlenir?

Holmium lazer ile böbrek taşı kırma yöntemi, taşların önemli bir kısmını işlem sırasında toza dönüştürür ve taşlar toz halinde dışarı alınır.

Holmium Lazer Yönteminde Kırılmayan Taş Olur mu?

Böbrek taşı tedavisinde yeni yöntemler arasında olan holmium lazer ile her tür sertlikte olan taşlar kırılır.

Holmium Lazer ile Böbrek Taşı Tedavisi Fiyatları Nedir?

Holmium lazer böbrek taşı tedavisi fiyatları taşın büyüklüğüne, sayısına, yerleşim yerine göre farklılık gösterir. Böbrek taşı ameliyatı fiyatları için randevu alabilirsiniz.

Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan Holmium lazer taş kırma cihazı ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 20.03.2023 00:00Yayınlanma Tarihi: 20.03.2023 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için formu doldurun!