444 3 703

Radyofrekans ile Burun Eti Küçültme Fiyatları

1 Yorum Bilgi Talep Formu

 

Radyofrekansla burun eti küçültme yorumları işlemi yaptıracak hasta ve hasta yakınları tarafından sıklıkla aratılan konulardan biridir. Konka burundan çekilen havayı ısıtmak ve nemlendirmek için tasarlanmış yapıdır ve genellikle burun eti olarak da adlandırılır. Bu kısım hava akışını nemlendirerek soğuk havanın ciğerlerimize ulaşmasını engellemeye yardımcı olan sıcak kan damarlarıyla doludur. Burun tıkanıklığı ile horlama problemleri genellikle alt burun etinin (konka) aşırı büyümesi veya konka hipertrofisi nedeniyle oluşur ve genellikle gece daha belirgin hale gelir. Bu sorunların tedavisinde burun etini küçültmek gereklidir ve bunun için çeşitli yöntemler kullanılır.

Burun Eti Büyümesinin Belirtileri Nelerdir?

Konka hipertrofisi genellikle ağız kapalıyken burundan nefes alma zorluğu ile kendini gösterir. Bu durum geceleyin ağız açık uykuya eşlik edebilir. Ağızdan salya akması, horlama, uyurken nefes almayı durdurma ve burun tıkanıklığı gibi semptomlar hem gece hem de gündüz görülebilir veya sadece geceleri ortaya çıkabilir. Konka genişlemesinin yaygın nedenleri aşağıdaki gibidir:

  • Ağır alerjiler
  • Hava değişimleri
  • Hormonal dalgalanmalar
  • İlaç kullanımı
  • Kronik enfeksiyonlar
  • Stres

Radyofrekans ile Burun Eti Küçültme Nedir?

Burun etini radyofrekans yöntemiyle küçültme işlemi geniz eti yada septum deviasyonu gibi problemler sebebiyle nefes almakta zorluk çeken kişilere uygulanan minimal invaziv bir işlemdir. Bu yöntem fazla büyümüş olan burun etini radyofrekans enerjisi kullanarak kontrollü bir şekilde ısıtıp küçültmeyi hedefler. kAlt konka denilen burun boşluklarının yan kısımlarında bulunan ve zengin damar içerikli yumuşak dokulara sahip olan bölgenin mukozası altına özel bir cihaz yardımıyla radyofrekans enerjisi verilmektedir. Bu işlem sonucunda doku içinde oluşan sert iyileşme dokusu, etlerde küçülmeye ve dış uyaranların genişlemesini engellemeye neden olur. İşlem lokal anesteziyle uygulanabilir.

Ortalama 7 hafta sonra bu işlemin ardından burundaki küçülme görülürken, işlem süresi oldukça kısa, yaklaşık 5 ile 10 dakika arasındadır. Burun etine kesik atılmadığı için kanama riski yoktur. Ayrıca hastalar, işlem sonrasında hemen normal yaşamlarına dönebilirler. Konka radyofrekansı ne kadar sürer sorusuna gelince; bu işlem son dönemlerde çeşitli nedenlerle popüler hale gelmiştir ve genellikle 15 dakika içinde tamamlanır. İşlem sonrasında hasta yaklaşık 30 dakika dinlenmelidir ve daha sonra günlük yaşamına hemen geri dönebilir. Genel anestezi gerektiren bir durum yoktur ancak hastada burun eğriliği varsa genel anestezi gerekebilir.

Konka Radyofrekans Ne Kadar Sürer?

Konka radyofrekans tedavi süreci hastadan hastaya değişebilir. Her hastaya en uygun şekilde uygulama yapılır ve hızlı bir şekilde normal hayatına dönebilmesi amaçlanır. Ayrıca tampon kullanımına gerek yoktur. Burnu hemen açılır ve hastaların burun içi temizliğini nasıl yapmaları gerektiği konusunda önerilerde bulunulur.

Radyofrekans ile alt konka küçültme işlemi, burun boşluklarının yan duvarlarında bulunan alt konkaların mukozası altındaki damarları zengin yumuşak dokulara radyofrekans enerjisi verilmesinin ardından, ısı hasarı sonucu oluşan doku büzülmesi ve sertleşme prensiplerine dayanır.

Radyofrekans ile Alt Konka Küçültülmesi

Konka radyofrekans yaptıranlar için işlem sonrasında 4-6 hafta içerisinde oluşan sertleşmiş iyileşme dokusu hem etlerin küçülmesine yardımcı olur hem de dış faktörler ya da vücut pozisyonlarından kaynaklanabilecek genişlemeleri engeller. Konka radyofrekans işleminde, burun içindeki herhangi bir kemik veya dokuyu çıkarmadan konkaların boyutunu küçültmek hedeflenir. Konka içerisine iğneye benzer bir alet yerleştirilip kontrollü bir hasar yaratılır ve radyo frekansları sayesinde dokuya ısı iletilir. Bu yöntem, skar dokusunun oluşmasını sağlayarak konkaların boyutlarının küçülmesini mümkün kılar, bu da nefes almayı kolaylaştırır.

Konka radyofrekans işlemi, son zamanlarda sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir ve genellikle lokal anestezi altında uygulanır. İşlem süresi yaklaşık 15 dakika olup, işlem sonrasında 30 dakikalık dinlenme sürecinin ardından hasta evine dönebilir. Genel anestezi gerektirmeyen bu işlem için ancak eğer hastada alt konka büyüklüğü yanında septum deviasyonu (burun kıkırdak eğriliği) varsa, operasyon genel anestezi altında yapılır.

Tampon kullanılmayan konka radyofrekans işlemi sonrasında hasta hemen evine dönebilir. İşlem sonrası burunda şişlik, morluk ya da şekil bozukluğu oluşmaz ve hasta normal yaşamına hemen devam edebilir. Konka radyofrekans işlemi sonrasında burun kurumasını ve kabuklaşmayı engellemek için nemlendirici spreyler ve kremler kullanılabilir. Septoplasti uygulanan hastalarda da sıklıkla konkaların küçültülmesini içeren prosedürler önerilmektedir. Burun septumundaki eğriliğin konkaların sıkışmasına ve nefes alma zorluğuna neden olabileceği düşünüldüğünde, septoplasti sırasında konka küçültme işleminin de yapılması hava yollarının daha iyi açılmasına yardımcı olur.

İyileşme sürecinde genellikle ağrı veya acı hissedilmez. Fiziksel olarak burunda bir değişiklik oluşmaz ve koku alma duyusunu kaybetme gibi uzun vadeli yan etkiler söz konusu değildir. İşlem sonrasında yaklaşık 3 hafta boyunca burunda kabuklanma görülebilir. Estetik veya fonksiyonel burun operasyonları, kronik sinüzit tedavileri ve burun tıkanıklığı şikayeti olan hastaların başka bir ameliyat sırasında uygulanan Konka radyofrekans işlemi oldukça kolaydır. İşlem esnasında burun etine herhangi bir kesme yapılmadığı için kanama oluşmaz ve bu durum tampon kullanmayı gerektirmez.

İyi bir lokal anestezi sonrasında hasta işlem sırasında ve sonrasında herhangi bir ağrı hissetmez ve hemen günlük yaşantısına dönebilir. Hayat kalitesini ciddi derecede etkileyen burun tıkanıklığı sorunlarının büyük kısmını alt burun eti büyümesi oluşturur ve bu durumun tedavisinde radyofrekans işlemi son derece güvenli ve konforludur. Tek seanslık radyofrekans işleminin başarı oranı yaklaşık %80'dir. Operasyon sonrasında erken dönemde alt konkalarda şişlik ya da mukoza yüzeyinde kabuklanma nedeniyle burunda tıkanıklık artabilir.

Radyofrekans uygulamasının etkileri genellikle 15-20 gün içinde görülmeye başlar ve konkalardaki küçülme 6-8 haftaya kadar sürebilir. Hastaların yaklaşık beşte birinde, radyofrekans işleminden sonraki 2-3 aylık iyileşme sürecinin ardından istenen burun açıklığı tam olarak sağlanamazsa, işlemin tekrarlanması gerekebilir. Radyofrekans işleminin başarı oranı ve etkisinin süresi, kullanılan radyofrekans cihazının teknolojisi, konka içinde uygulama yapılan alanın sayısı ve işlem sırasında alt konka kemiğine dışa doğru baskı yapılıp yapılmaması gibi faktörlerden etkilenebilir.

Başarılı bir radyofrekans uygulamasından sonra, hastaların alerjik rinit veya vazomotor rinit gibi hastalıkları varsa ya da sürekli olarak kuru ve kirli hava, sigara dumanı veya soğuk ortamlarda bulunuyorlarsa ya da damar genişletici ilaçlar kullanıyorlarsa, alt burun etleri bir süre sonra yeniden büyüyebilir. Radyofrekans işleminin tekrarlanması veya endoskopik konka küçültme ameliyatı, bu durumdaki hastalara genellikle tavsiye edilir. Konka radyofrekans işlemi, her uygulamanın yüksek başarı oranına ve tampona ihtiyaç duymaması gibi avantajlara sahip olduğu için, olası tekrarlama riskine rağmen doktorlar ve hastalar tarafından sıkça tercih edilir.

Radyofrekans ile Burun Eti Küçültmesi Nasıl Yapılır?

Konka radyofrekans ameliyatı kulak burun boğaz (KBB) uzmanları ya da plastik cerrahlar tarafından uygulanır. Bu işlem burun etleri (konka) büyüdüğünde veya şiştiğinde ve bu durum solunum sorunlarına veya uyku apnesine neden olduğunda tercih edilir. İşlemin uygulanma aşamaları aşağıdaki gibidir:

  • İşlem genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilir ki bu da hastanın burnunu uyuşturur ve ağrı hissini azaltır.
  • Hastanın burnu, endoskop adı verilen ince bir tüp aracılığıyla incelenir. Bu sayede doktor, burun etlerinin yerini ve büyüklüğünü belirler.
  • Radyofrekans cihazı tarafından üretilen yüksek frekanslı radyo dalgaları, burun etlerine odaklanır. Doktor, radyofrekans cihazını burun etlerinin belirli bölgelerine yerleştirerek burun etlerindeki dokuyu ısıtır ve küçültmeyi hedefler.
  • İşlem sonrasında hastanın bir süre gözetim altında kalması gerekebilir. İyileşme sürecinde genellikle burun tıkanıklığı, burun akıntısı veya hafif ağrı gibi geçici yan etkiler görülür. İyileşme süresi kişiye göre değişiklik gösterebilir ancak çoğu hasta birkaç gün içerisinde normal yaşantısına dönebilir.

 

Burun etinin radyofrekans ile küçültülmesi işlemi minimal invaziv bir prosedür olup ameliyat gerektirmez. Ancak bu işlemin sağlık profesyoneli tarafından dikkatlice değerlendirilip uygulanması gerekmektedir. Radyofrekans prosedürü, cerrahi müdahalelerin yanı sıra, poliklinik koşullarında da lokal anestezi altında kolayca gerçekleştirilebilir. Bu işlem için hastanın burnuna öncelikle pamukla anestezik çözelti konulur ve ardından lokal bir enjeksiyon yapılır. Böylece radyofrekans uygulaması hiç ağrı duymadan gerçekleştirilir. İşlem sonrasında hasta 10 dakika kadar dinlendirilir ve evine gönderilir. Burnunda rahatlama hissini genellikle 2-3 hafta içerisinde fark eder. Bu dönemde, kabuk oluşumunu azaltıcı damlalar ve burun spreyleri kullanılmalıdır; çünkü işlem sonucu oluşabilecek tek istenmeyen durum 2 haftaya kadar sürebilen kabuklanmadır.

Radyofrekans ile Burun Eti Küçültme Fiyatları

Burun etleri radyofrekansla küçültme işlemi ile ilgili merak edilen bir diğer konu da fiyat aralığıdır. Konka radyofrekans fiyat aralığı uygulanacak işleme göre farklılık gösterir. Burun eti küçültme tedavisi hakkında doğru fiyat aralığını öğrenmek için bilgi talep formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

KAYNAK: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4977007/

SIK SORULAN SORULAR

Özellikle konka adı verilen burun etlerinin şişmesi nedeniyle nefes almayı engelleyen hastalar üzerinde uygulanabilir. Horlama ve basit apnesi olan, ayrıca küçük dil ve yumuşak damakta sarkma ve kalınlaşma durumu olan hastalarda; daha az sıklıkla dil kökünde şişlik bulunan kişilere de uygulama yapılabilir. Radyofrekans enerjisinin dokuda oluşturduğu ısı, mukoza altındaki salgı hücrelerinin sayısını azaltır. Bu durum, örneğin alerjik nezleli hastalarda aşırı burun akıntısının azalmasına yardımcı olur.

Doku içine belirli frekansta ve güçte bir elektrotla enerji verilir. İşlem sırasında burnun veya damağın herhangi bir yerinde kesim yapılmaz ve operasyon sonrasında dikiş atılmaz. İşlem süresi yaklaşık 5-10 dakika kadardır ve operasyon sonrasında burna tampon yerleştirilmez.

Alt burun eti büyümelerinin tedavisinde, yaşam kalitesini olumlu yönde etkileyen ve uygulaması son derece güvenli olan radyofrekans işlemi, tek seansta %80 başarı oranına sahiptir. Eğer beklenen sonuçlar alınamazsa, 3 aylık bir aradan sonra prosedürün tekrarlanmasında bir problem yoktur.

Konka hipertrofisi radyofrekans sonrası işlemin en büyük yararı, kontrollü bir yaklaşım sergilediği ve dokulara zarar vermeden içeride etki göstermesidir. Operasyonun ardından hasta acı hissetmez ya da çok hafif bir ağrı duyar. Basit ağrı kesici ilaçlar kullanılabilir. Hasta koku yeteneğini kaybetmez. Burun eti küçültme operasyonu sonrasında gözlerde morluk veya şişlik oluşmaz. Burna alçı uygulanmaz. Operasyondan sonra hasta gözlük takabilir ve güneşe çıkabilir. Hastanın burnunda herhangi bir şekil bozukluğu veya çökme oluşmaz. Radyofrekansla ilişkili olarak burundaki konkalara beslenme sınırlaması yoktur. Hastanemizde radyofrekans işlemi steril ameliyathane koşullarında gerçekleştirilmektedir. Operasyon sırasında hafif bir anestezi verilerek hastanın acı hissetmesi önlenir. Hastalar genellikle operasyondan 3-4 saat sonra evlerine dönebilirler. Operasyon süresince buruna tampon uygulanmaz.

Radyofrekans tedavisi esnasında genel olarak çok az ağrı ya da rahatsızlık duyulur ancak bu durum kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Radyofrekans tedavisi çoğunlukla lokal anestezi altında yapıldığı için, hastalar ağrı hissetmezler. Doktor, radyofrekans cihazını burnun içindeki konka ya da burun eti dokusuna yerleştirir ve yüksek frekanslı radyo dalgaları ile dokuyu ısıtarak ve sıkıştırarak küçültür. Lokal anestezi uygulaması sırasında hasta genellikle acı veya ağrı hissetmez ama basınç, sıcaklık veya hafif rahatsızlık hissedebilir. İşlem sonrasındaki dönemde bazı hastalar hafif burun tıkanıklığı, akıntısı ya da hafif bir ağrı hissi yaşayabilirler. Bu yan etkiler genellikle hafif ve geçici olup, işlem sonrası doktorunuzun yönergelerini titizlikle uygulamak rahatsızlığı hafifletebilir. Radyofrekans tedavisi, cerrahi müdahaleye ihtiyaç duymayan bir işlem olup, çoğunlukla hızlı bir iyileşme süreci sağlar. Eğer işlem esnasında veya sonrasında herhangi bir ağrı ya da rahatsızlık hissederseniz, bu durumu doktorunuzla paylaşın; çünkü doktorunuz size daha fazla konfor sağlamak adına gereken önerilerde bulunabilir.

Bu işlem, özellikle burun etlerinin şişmesi sonucu nefes almayı zorlaştıran hastalar üzerinde gerçekleştirilir. Konka hipertrofisi çoğunlukla alerjik reaksiyonlara sahip olan kişilerde görülür, ancak alerji olmaksızın da ortaya çıkabilir. Horlama ve basit apne vakalarında da uygulanabilir. Dokuda radyofrekans enerjisi ile oluşturulan ısı, mukoza altındaki salgı hücrelerinin azalmasına yol açar. Bu durum, alerjik nezlesi olan hastalarda istenmeyen yoğun burun akıntısının azaltılmasını sağlar.

Birkaç hafta boyunca zorlu aktivitelerden kaçınmak kanama ve şişmeyi engeller. Yatakta başınızı yüksek tutmanız ve önü düğmeli giysiler giymeniz burundaki tahrişi önlemeye yardımcı olur, böylece iyileşme süreciniz daha rahat geçer.

Radyofrekans, kanamasız ve ağrısız bir işlem olup, burun etinde küçülme sağlar. Bu yöntem, burun etinin büyüklüğünden dolayı tedavi arayan hastalar tarafından sıklıkla tercih edilir. İşlemin kısa sürmesi ve hasta için aynı gün içinde normal yaşamına dönme imkanı sunması bu yöntemin avantajlarındandır. Ayrıca, anatomik bütünlük korunarak hiçbir yerde kesi yapılmaz. Kanama durumu olmadığı için genellikle lokal anestezi ile uygulanır. Ancak burun kıkırdağının eğri olduğu durumlarda genel anestezi gerekebilir. Birkaç hafta içinde iyileşme süreci tamamlanır ve tedavinin sonuçları görülmeye başlar.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 06.03.2024 16:07Yayınlanma Tarihi: 06.03.2024 14:02
1 Yorum

13 Nisan 2024 tarihinde
Nurettin Bilmez

Nefes almada zorluklar yaşıyorum. Rodyofrekans fiyatı ile ilgili bilgilendirilmek isterim.

Büyük Anadolu Hastaneleri
15 Nisan 2024 tarihinde

Merhaba. Gerekli bilgilendirme için sizi en kısa sürede arayacağız. Sağlıklı günler dileriz.

Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için lütfen formu doldurun!