444 3 703

BÜYÜK ANADOLU HASTANELERİ'NDEN KIL DÖNMESİ UYARISI

Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Sedat Ocak, özellikle erkeklerin kabusu olan kıl dönmesini ciddiye almayıp, utanıp doktora gitmeyenlere uyarıda bulunarak, bu sağlık probleminin tedavi edilmediği takdirde ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Kıl dönmesi ve tedavisi hakkında bilgi veren Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Dr. Sedat Ocak, "Kıl dönmesi özellikle erkeklerin kabusu diye baksak da kadınlarda da görülmektedir. Anüs bölgesi, kuyruk sokumu, koltuk altı, kasıktaki kıl köklerinin iltihaplanması kıl dönmesine neden olur. İçi kıl dolu bir kist diye tabir ettiğimiz bu sağlık sorununda kistin patlaması sonucu apse meydana gelebilir. Kıl dönmesi zamanında müdahale edilmediği takdirde de apse ilerleyerek diğer kıl köklerini içine alır ve cilt altı yağ dokusuna doğru ilerleyip yayılabilir bu da şişlik, sertlik, akıntı, kan gelmesi ve ağrı gibi şikâyetlerin yaşanmasına neden olmaktadır. Daha çok 15-35 yaş arasında erkeklerde sıkça görülürse de kadınlarda da oluşmaktadır” dedi.

 

Geç kalmayın bir uzmana başvurun

 

 

Geç kalmadan doktora başvurulması gerektiğini belirten Opr. Dr. Sedat Ocak şunları söyledi: “İnsanlar apse problemi olana kadar bu hastalığın farkına varamıyor. Ya da utanma problemi nedeniyle doktordan uzak duruyor. Aslında kişi dikkatli davransa kıl dönmesi ilk aşamadan itibaren kolayca anlaşılır. İlk zamanlarda çok ciddi şikayetleri olmaz fakat ilerleyen dönemlerde akıntı, ağrı ve kötü koku gibi hayatı zorlaştıran sağlık sorunları ortaya çıkabilmektedir. Bu sorun ile karşı karşıya kaldığınızda ilk yapmanız gereken utanma problemini bir kenara bırakarak bir genel cerrahi uzmanına gözükmemiz gerekmektedir. İlaçla geçmeyen ya da ilerlemiş kıl dönmeleri için mutlaka cerrahi tedavi şarttır. Bunu ‘lazer proktoloji uygulamaları ile anorektal cerrahi ve hemoroid tedavi’ merkezimizde başarıyla gerçekleştiriyoruz. Fistül, hemoroid (basur), pilonidal sinüs ve kıl dönmesi gibi sağlık sorunlarının tedavisinde hata, büyük başarı imkanı ile hastalarımıza kısa süre içinde iyileşmeleri ve iş hayatına dönmelerini sağlıyoruz."

 

 

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 24.10.2024 11:54Yayınlanma Tarihi: 20.04.2018 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER