444 3 703

Osteoartrit (Kireçlenme) Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Kireçlenmeye iyi gelen yiyecekler; somon, sardalya ve uskumru gibi yağlı balık türleri, yeşil yapraklı sebzeler, zeytinyağı, tam tahıl ürünleri, sarımsak, soğan, kalsiyum zengini besinler, turpgiller, ceviz, badem ve fındıktır. Kireçlenme tedavisine destek olarak bu yiyecekleri tüketmek önemlidir ancak doktorunuzun önerdiği tedavi yöntemlerini uygulamadan sadece beslenmeyle sonuç almak zordur. Beslenme düzeninizi iyileştirmenin yanı sıra doktorunuzun tavsiyelerini de dikkate alarak kireçlenme şikayetlerinizin hafiflemesine katkıda bulunabilirsiniz.

Kireçlenme eklem ve kemik sağlığı üzerinde olumsuz etkilere sahip olan bir durumdur. Bu rahatsızlığı önlemek için dengeli ve sağlıklı beslenme, yeterli su tüketimi, egzersiz ve fiziksel aktivite, ideal kiloyu koruma, eklemleri zorlayacak hareketlerden kaçınma, düzenli doktor kontrolü gibi adımları izlemeniz önerilir.

Kireçlenmeye neden olan hastalıklar osteoartrit, romatoid artrit, gut hastalığı, psöriyatik artrit, ankilozan spondilit, lupus şeklinde sıralanabilir. Bu ve benzeri durumlar eklemlerde aşınma, hasar ve sonunda kireçlenme oluşumuna yol açarak hareket kabiliyetini sınırlayabilir ve yaşam kalitesini düşürebilir. Bu nedenle özellikle risk altındaki kişilerin erken tanı ve uygun tedavi süreçlerine başlamaları önemlidir.

KATEGORİLER