444 3 703

GGT Yüksekliği: GGT Yüksekliği Nedir? Değeri Kaç Olmalıdır?

Bazı ilaçların çeşitli hastalıkların tedavisi sırasında kullanımı kanınızdaki GGT değerlerinin artmasına neden olabilir. GGT yüksekliği yapan ilaçlar arasında nöroloji ve epilepsi ilaçları, hiperlipidemi tedavisinde kullanılan ilaçlar, belirli antibiyotikler, mide rahatsızlıkları için kullanılan ilaçlar, mantar enfeksiyonları için antifungal ilaçlar, depresyon tedavisinde kullanılan ilaçlar ve testosteron içeren hormon ilaçları bulunur.

“GGT yüksekliğine ne iyi gelir?” diye merak ediyorsanız alkol tüketiminin genellikle GGT seviyelerinin yükselmesine yol açabildiğini bilmelisiniz. Bu nedenle alkol alımını azaltmak veya tamamen durdurmak GGT seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir. Ayrıca, sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemek de GGT seviyelerini azaltmaya yardımcı olabilir. Düzenli egzersiz yapma, dengeli ve sağlıklı beslenme ve sigara kullanmama gibi faktörler GGT seviyelerini düşürmede etkili olabilir. Ancak GGT seviyelerini azaltmak için kesin bir yöntem belirlemek adına doktorunuza başvurmanız gerekir. Doktorunuz sizin için en uygun tedavi yöntemlerini belirler.

GGT yüksekliği genellikle karaciğer hastalıklarının bir belirtisidir. Alkol bağımlılığı, hepatit, safra taşı, pankreatit ve karaciğer tümörleri gibi durumlar GGT seviyelerinin artmasına neden olur. Ayrıca kalp hastalığı ve diyabet riski de GGT yüksekliğine bağlı olarak artabilir. Bununla birlikte GGT yüksekliği tek başına bir hastalığa yol açmaz. Ancak var olan bir durumun belirtisi olabilir veya belirli sağlık risklerini artırabilir. Bu nedenle GGT seviyeniz yüksekse bunun altında yatan nedeni bulmak için doktorunuza danışmanız gerekir.

KATEGORİLER