C vitamini, yeşil çay, sarımsak, ginseng, ağrı kesici ve aspirin kullanan kişilerde işlem sonrası morarma yaşanma riski yüksektir. Bu nedenle botoks yaptırmak isteyen kişinin işlemden 5-7 gün önce bunları kesmesi gerekir.
İşlem sonrasında botoks enjeksiyonu yapılan kasların 3 gün içinde çalıştırılması önemlidir. Bu işlem sayesinde botoksun kaslardaki aktivitesi kolaylaşır. Uygulama yapılan bölgenin 24 saat boyunca ovuşturulması veya masaj yapılması da sakıncalıdır. Buna ek olarak kişinin 1 gün boyunca makyaj yapmaması da gerekir. İşlemden sonra 3 gün boyunca yüz üstü yatmak ya da ağır egzersiz yapmak da sakıncalıdır.
Botoks genel olarak yan etkiye neden olan bir uygulama değildir. Çok nadir olarak görülebilen yan etkiler aşağıdaki gibidir:
Cildi yenileme işlemi içeren tüm yöntemler botoksun süresini kısaltır. Bu nedenle bazı işlemlerden önce botoksun yapılmaması gerekir. Bu hususta dikkat edilmesi gerekenler aşağıdaki gibidir:
İşlem sonrası sonuçlar 3 ile 15 gün içinde görülebilir. Bu işlemin etkinliği de 4-6 ay devam eder.
Her iki işlemde de kırışıklıkların azaltılması amaçlansa da botoks ve dolgu birbirinden çok farklı prosedürleri içeren iki farklı uygulama. Botoks işlemi, kasların çalışmasını durdurarak kırışık görünümünün azaltılmasına yardımcı olur. Dolgu işlemi ise kırışıklıkların altına kalan bölgelere enjekte edilir. Dolgu işlemi ayrıca yüzün herhangi bir bölgesinde bulunan asimetrilerin giderilmesi amacıyla çene hattı, göz altı, dudak, yanak ve burun gibi bölgelere uygulanabilir.
Botoks işlemi sonucu uygulama yapılan bölgedeki kaslar işlevsiz hale gelir. Bu nedenle düzeltilmesi için işlemin tekrar edilmesi mümkün değildir. Ancak kişi bir şekilde hatalı bir botoks uygulamasına maruz kaldıysa, botoks konusunda uzman bir estetik cerrahla görüşmelidir. Uzman, uygulanan işleme ve yüzdeki asimetriye göre süreci planlar ancak genelde böyle durumlar karşısında hatalı botoks enjeksiyonları etkisinin geçmesi için 3-4 ay işlem yapılmadan beklenmeyi önerir.