Zencefil kronik hazımsızlık semptomlarına karşı yardımcı olabilir. Kronik hazımsızlık genellikle mide üst bölgesinde tekrarlanan ağrı ve rahatsızlık ile tanınır. Hazımsızlığı tetikleyen faktörlerden biri midenin geç boşalması olarak kabul edilir. Yapılan çalışmalar zencefilin midenin boşalma hızını artırabileceğini göstermiştir. Dolayısıyla zencefil hazımsızlık ve buna bağlı mide rahatsızlıkları olan kişilere fayda sağlayabilir.
Zencefil adet sancılarını önemli ölçüde hafifletebilir. 2009 yılında gerçekleştirilen bir araştırma zencefilin ağrı kesici özellik taşıdığını bulmuştur. Bu sonuçlar umut vaat edici olsa da daha geniş kapsamlı ve fazla sayıda bilimsel çalışmaların yapılması gerekmektedir.
Zencefil kolesterol seviyelerini azaltmada yardımcı olabilir. Yüksek LDL (kötü) kolesterol seviyeleri kalp hastalıkları riski ile ilişkilendirilmiştir ve alınan besinler LDL seviyelerini belirgin şekilde etkileyebilir. 2018'de gerçekleştirilen bir araştırmada her gün 5 gram zencefil tozu tüketen 30 kişinin üç ay içinde LDL kolesterol seviyelerinde %17,4'lük bir düşüş olduğu gözlemlenmiştir. Ancak bu etkileyici sonucun katılımcılarda çok yüksek dozda zencefil tüketimi sonucunda elde edildiği unutulmamalıdır.
Kemoterapi kaynaklı mide bulantısında zencefilin etkili olup olmadığı konusu kesin bir sonuca varmak için daha geniş çaplı araştırmalar gerektirir. 1-1,5 gram zencefil kemoterapi sonucu oluşan mide bulantısını, cerrahi sonrası rahatsızlık hissini ve sabah bulantısını hafifletebilir.
Zencefil hamilelik sırasında yaşanan mide rahatsızlıklarında yardımcı olabilir. Zencefil genellikle güvenli kabul edilse de hamilelik döneminde yüksek dozlarda alınmadan önce doktor tavsiyesi alınmalıdır.