Beyin tümörü ameliyatı sonrası yaşam süresi için hastanın belirli noktalara dikkat etmesi önemlidir. Beyin tümörünün yerleşimine göre ameliyattan sonra hastada bazı fonksiyon kayıpları olabilir. Bu nedenle ameliyat sonrası süreçte hastaya bazı rehabilitasyon programları ve fizik tedavi uygulanır. Buna ek olarak ameliyat öncesi ve sonrası süreçte hastanın psikolojik destek alması gerekir.
Baş ağrısı stres, migren ve yüksek tansiyon gibi çeşitli nedenlere bağlı olabilir. Ancak bunların beyin tümörüyle bir bağlantısı yoktur. Buna ek olarak beyin tümörü ile bağlantılı olan baş ağrısı anidir, çok şiddetli yaşanır ve kontrol edilemez. Bu ağrı aynı zamanda kişide beyin kanamasının habercisi de olabilir. Buna ek olarak bazı durumlarda ağrı şiddetsiz olabilir ancak çok uzun sürebilir. Bu türden durumlarda gerekli tetkikler için mutlaka uzman hekime başvurulmalıdır.
Metastatik beyin tümörlerinde vücudun diğer organlarında bulunan kanserli doku beyine sirayet edebilir. Buna ek olarak tüm kanser türlerinin %25 kadarı beyine metastaz yapabilir.
İyi huylu beyin tümörlerinin uzman bir cerrah ile tamamen alınabilmesi ve iyi sonuçlar vermesi mümkündür. Ancak kötü huylu beyin tümörlerinde tümör ameliyatla tamamen temizlenmezse işlem sonrasında kemoterapi ve radyoterapi uygulaması gerekebilir.
Radyoterapi uygulaması ameliyattan sonraki 1. ayda yapılır. Bu tedavinin amacı tümör hücrelerini öldürmek ya da büyümesini baskılamaktır. Ameliyat edilemeyen kişiler için çok nadir olarak ışın tedavisi uygulanır. Buna ek olarak radyoterapi uygulaması tümörün tipine, boyutuna, hastanın yaşına ve nörolojik bulgulara göre değişir.