İlaç, PRP, fizik tedavi, kök hücre ve baston kullanımı gibi ameliyat dışı uygulamalar hastaların genel durumuna göre uygulanır. Fakat bu uygulamalar sonucu ameliyat edilmesi gereken hastalar için süreç hızlandırılmalıdır. Bu tedavinin geciktirilmesi durumunda sağlam olan dizler, kalça, sırt ve bel bölgelerinde bozulmalar ya da kireçlenme durumu yaşanabilir. Bu nedenle gerekli görülen ameliyat zamanında uygulanmalıdır.
Bazı özel durumlarda erken erişkin dönem için uygulama yapılsa da bu işlem ortam yaştan sonrası için uygulanır. Üst yaş sınırı bulunmayan bu işlem kemik gelişimini tamamlamış ya da tamamlamak üzere olan her hastaya uygulanabilir.
Kalça protezi ameliyatı sonrası yürüme ve diğer aktiviteleri gerçekleştirme herhangi bir sorun teşkil etmez ancak bu başarılı geçen bir ameliyatla yakından ilgilidir. Protez uygulamasının başarılı olması da doktorun uzmanlığı ile bağlantılıdır. Ancak bazı durumlarda ameliyat sonrası kişide enfeksiyon durumu yaşanabilir. Bu türden durumlarda gerekliyse protez değiştirilir. Ancak gerekli değilse antibiyotik kullanımı ile durum düzeltilebilir. İşlem sonrasında kişide uzun süren ağrılar nadir olarak yaşanabilir ve bu durum protezin ömrünü büyük oranda kısaltarak proteze bağlı olan ara parçaların erken aşınmasına neden olabilir. Bu durum bazı hastalar için revizyon ameliyatını gerekli kılabilir. Bunun yanında protezin çıkması, protez çevresinde kırıkların yaşanması, sinir ve damar yaralanmaları da görülebilecek komplikasyonlardır. Tüm bu komplikasyonların kimi hastada hiç görülmezken kimi hasta için yaşanabilir.
Kalça protezi ameliyatı fiyatı uygulamayı gerçekleştiren doktorun uzmanlığına, merkeze, merkezin konumuna, kullanılan malzemenin kalitesine ve hastanın durumuna göre farklılık gösterir.