444 3 703

Burun Estetiği (Rinoplasti)

Estetik burun uygulamalarında kemerli burun Türkiye’de yaygın olarak düzeltilen burun türleri arasındadır. Ancak kemerli burun şikâyetleri estetik uygulamalarda yaşanan gelişmeler neticesinde kolaylıkla giderilebilir. Bu tür burun yapıları için kemik ve kıkırdaktaki fazlalık törpülenir ya da çıkarılır. Ancak son dönemlerde yaşanan gelişmeler neticesinde hastanın kemeri törpülenmeden burun yüksekliği komple azaltılabilir.

Septum, burundaki boşluğu ortadan ikiye ayıran bir kısımdır. Septumun ön kısmı kıkırdak arka kısmı da kemikten oluşur. Septum deviasyonu olarak adlandırılan durum da burunun orta hattında bulunan kemik ya da kıkırdak dokunun bir tarafa doğru eğik olması ve nefes alma sorunları yaratmasıdır. Bu durum burun estetiği sırasında ameliyat edilebilir.

Burun ameliyatı fiyatları kadar estetiğin doktorunun nasıl seçileceği de merak edilen konular arasındadır. Burun estetiği olmak isteyen kişiler ilk olarak işlemi bir kulak burun boğaz uzmanına mı yoksa plastik cerrahi uzmanına mı yaptıracağını belirlemelidir. Çünkü burnun fonksiyonel cerrahi uygulamaları kulak burun boğaz uzmanının ve estetik görünümü de plastik cerrahi uzmanının alanıdır. Bu belirlemenin ardından kişi işlemden beklentisini net bir biçimde belirlemesi önemlidir. Ardından doktorla detaylı bir planlama süreci gerçekleştirilmelidir.

Burundan ameliyat burun ucu özelinde de gerçekleştirilir. Burun ucu estetiği, burun ucunda bulunan kıkırdaklara şekil verilen bir işlemdir. Bu işlem sonrasında kişinin burnu ile dudağı arasındaki açı artırılabilir ya da azaltılabilir.

Ameliyatsız burun estetiği de mümkündür. Ameliyatsız burun estetiği için en sık kullanılan yöntemler aşağıdaki gibidir:

Burun dolgusu: Belirgin bir yapıda olmayan burun kemerleri için uygulanan ameliyatsız estetik yöntemidir. Ameliyatı tercih etmeyen hastalar tarafından da sıklıkla tercih edilen bu uygulamanın etkileri uzun vadede kalıcı değildir.

Burun ucu botoksu: Burnun dudak bölgesi ile birleştiği bölgeye botoks işleminin uygulanmasıdır. Uygulanan botoks bölgedeki kasın gevşemesini ve burnun ucunun yükselmesini sağlar. Bu işlemin etkisi de kısa sürelidir.

Bu uygulamalar yapılacak operasyona göre değişir. Septum eğriliği ve farklı sorunlar bulunmuyorsa işlem 2-2,5 saat kadar sürebilir.

Bu uygulamalar için geçerli olan bir mevsim bulunmaz. Ancak sıcak havalarda terleme nedeniyle burun alçısı kolaylıkla gevşeyebilir. Bununla beraber son yıllarda kullanılan malzemeler hava geçirgenliğini kolaylıkla sağlar ve böylelikle bu türden sorunlar yaşanmaz. Burun estetiğini yaz aylarında olmak isteyen hastaların dikkate alması gereken bazı durumlar da bulunur. İyileşme sürecinde güneşten uzak durulmalıdır. Bu işlem uygulanan bölgedeki deri renginin koyulaşmasına neden olabilir. Bu nedenle güneşten korunmak adına güneş koruyucu krem ve şapka kullanılmalıdır. Yaz aylarında sıklıkla kullanılan güneş gözlüklerinden de bu dönemde uzak durulması gerekir. Ayrıca deniz ve havuza bu dönemde girilmemesi de önemlidir.

Açık ya da kapalı burun ameliyatı sonrasında burunda yaşanan travmanın şekline göre morarma görülebilir ya da hiç yaşanmaz. Oluşan morarmalar da 1 hafta içerisinde sararır ve zamanla gözle görülmeyecek bir renk alır. Ameliyattan sonraki 2.gün de şişlik ve ödem görülür. Bu ödem ve şişlikler de 1 haftada geçer.

KATEGORİLER