Enfeksiyon tamamen yok edilmezse apse aynı yerde ya da başka bir yerde yeniden oluşabilir. Doğru şekilde ilaç kullanımı enfeksiyonun devam etme olasılığını ve belirtilerinin sürekli hale gelmesini önlemeye yardımcı olabilir.
Apsenin en belirgin belirtisi genellikle büyük bir sivilceye veya açık bir yaraya benzeyen ağrılı, sertleşmiş bir cilt alanıdır. Apse çevresindeki deri kızarıklığa sahip olabilir ve dokunulduğunda hassasiyet ve sıcaklık hissedilebilir. Ayrıca bölgeden irin akması da gözlemlenebilir. Diğer belirtiler arasında enfekte olan bölgenin etrafındaki şişlikler derinin sertleşmiş dış tabakası ve enfeksiyon ciddi ise ateş veya titreme bulunabilir.
Her apse tıbbi bir müdahale gerektirmeyebilir. Daha hafif apseler kendiliğinden veya evde uygulanabilecek çeşitli yöntemler ile düzelebilir. Küçük bir apsenin boşalmasını teşvik etmek için etkilenen bölgeye sıcak ve nemli bir kompres uygulayabilirsiniz. Bu aynı zamanda şişliklerin azalmasına ve iyileşme sürecinin başlamasına yardımcı olur. Hafif apselere yönelik diğer tedavi seçenekleri arasında seyreltilmiş çay ağacı yağı ve hindistancevizi ya da zeytinyağı karışımının kullanılması bulunmaktadır. Epsom tuzlu sıcak suya batırılan bir bez kompresi günde birkaç kez apsenin üzerine nazikçe konulursa kurumasına yardımcı olabilir.
Perkütan apse drenajı, genelde karın bölgesindeki boşlukta veya organlarda ya da ultrason yardımıyla veya doğrudan yapılan apse boşaltma işlemi ile tespit edilemeyen apseler için kullanılır.
Mastit apse drenajı memede de dahil olmak üzere vücudun her yerinde meydana gelebilir. Eğer meme üzerindeki apse yüzeyseldir ve lokal anestezi altında poliklinik koşullarında boşaltılabilir. Derin apseler için hastanın ağrısız bir şekilde tedavi edilebilmesi amacıyla sedasyon ve lokal anestezi ile boşaltma işlemi gerçekleştirilir.
Kuyruk sokumu apseleri genellikle kıl dönmesi veya pilonidal sinüs apsesi olarak ortaya çıkar. Çok ağrılı olan bu apseler genellikle gözle görülebilir ve elle muayene edilebilir.