Günlük kalsiyum ihtiyaçlarını karşılamak için dengeli ve sağlıklı bir diyet uygulanmalıdır. Süt ürünleri gibi süt, yoğurt ve peynir günde en az 2-3 porsiyon olarak tüketilmelidir. Ayrıca et, tavuk veya balık çeşitleri ile taze sebzeler beslenme planına eşit şekilde dahil edilmelidir. Hamilelik ve emzirme süreçleri ile kemik yapımının yoğun olduğu ergenlik döneminde artan kalsiyum gereksinimini karşılamak amacıyla kalsiyum içeren besinlere özellikle dikkat edilmelidir.
Kalsiyumun ana kaynaklarından olan gıdaların içerdiği kalsiyum miktarları şu şekildedir: 1 bardak süt yaklaşık 300 mg, 1 kase yoğurt 400 mg, 1 kutu beyaz peynir 75 mg, bir porsiyon balık 200-300 mg arasında, kalsiyum yüksek sebzeler ise 50-200 mg arasında kalsiyum içerir. Her besin grubundan dengeli ve sağlıklı bir şekilde tüketim yaparak, günlük kalsiyum ihtiyacınızı kolaylıkla karşılayabilirsiniz.
Kalsiyum eksikliği bulunan bireyler, kalsiyum emilimini olumsuz etkileyen hastalığı olanlar, süt ürünleri alerjisi veya benzeri sebeplerle ya da kişisel tercihler nedeniyle kalsiyum içerikli besinler tüketemeyenler, doktor tavsiyesi üzerine kalsiyum destekleri kullanmalıdır. Ancak, kalsiyum eksikliği olmayan bireylerin bilinçsizce kalsiyum takviyesi kullanmaları, kanındaki kalsiyum seviyesinin normal sınırların üzerine çıkmasına ve çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu yüzden, kalsiyum desteği ancak doktor tavsiyesi ile alınmalıdır. Eğer kan testinizde kalsiyum mineral seviyenizin düşük veya yüksek olduğunu fark ederseniz veya kalsiyum eksikliği semptomları yaşıyorsanız bir sağlık kuruluşuna başvurup kontrollerinizi yaptırabilirsiniz.