444 3 703

Pelvik Organ Sarkması Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Tüm tamir işlemlerinde mesh'in kullanılması şart değildir. Meshler genellikle başarısızlık riski yüksek tekrarlayan durumlarda tercih edilir. Meshler emilebilir veya biyolojik (hayvan doku) olabilir ve zamanla eriyip kaybolabilir, ya da emilmeyen sentetik materyalden yapılmış olup ömür boyu vücutta kalabilir. Meshin artılarını ve eksilerini doktorunuzla tartışabilirsiniz.

Yaklaşık olarak, vajinal cerrahi uygulanan hastaların %70-75'i ve karından cerrahi uygulananların %90-95'inde uzun süreli iyileşme sağlanır. Hastalığın tekrarlaması genellikle kabızlık veya zayıf bağ dokusu gibi altta yatan nedenlerin devam etmesinden kaynaklanır.

Genelde prolaps cerrahisinin çocuk sayısı tamamlanana kadar ertelenmesi tavsiye edilir. Bu süreçte pelvik taban egzersizi veya vajinal pezzer gibi koruyucu yaklaşımlar kullanılabilir.

Pelvik organ prolapsusunun toplumda ne kadar yaygın olduğu kesin olarak bilinmemektedir. Yaklaşık her dört kadından birinde, belirgin belirti göstermeyen hafif derecede sarkma meydana gelir. Menopozun ardından veya rahim alınma operasyonu sonrası, pelvik organ prolapsusunun görülme oranının yaklaşık %30-40 olduğu rapor edilmiştir. Ayrıca, hayatları boyunca her dokuz kadından birinin (%11) sarkma nedeniyle cerrahi müdahale geçirdiği ifade edilmektedir.

KATEGORİLER