Güneş kremi seçerken güneş yanığına sebep olan UVA ve UVB ışınlarına karşı koruyucu özelliği olmasına dikkat edilmelidir. Bunun yanında çinko oksit ve titanyum dioksit içeren güneş kremleri tercih edilebilir.
Güneş yanığı vücutta genellikle omuz ve boyun bölgesinde oluşur. Ardından sırt, eller ve kollarda görülür.
Yüzdeki güneş yanığı, cildinizin yoğun güneş ışığına maruz kalması sonucu oluşan ağrılı ve rahatsız edici bir durumdur. Kızarıklık, şişlik, kaşıntı ve kabarcıklar gibi çeşitli semptomlara yol açabilir. Yüzdeki güneş yanığından kurtulmak ve iyileşmeyi hızlandırmak için soğuk suyla yüzünüzü yıkayın veya soğuk kompres uygulayın. Bu, iltihabı ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olacaktır. Aloe vera jeli sürün. Aloe vera, güneş yanığının neden olduğu kızarıklık ve tahrişi yatıştırmaya yardımcı olan doğal bir anti-enflamatuardır. Yüzünüzü nemlendirici güneş yanığına iyi gelen kremler veya losyonla nemlendirin. Cildinizin nemli kalmasına yardımcı olmak önemlidir, çünkü bu iyileşme sürecini hızlandıracaktır.
1.derece güneş yanığı, cildin en üst tabakasını etkileyen hafif bir güneş yanığı türüdür. Kızarıklık, hassasiyet ve hafif ağrı gibi semptomlara neden olur. 1.derece güneş yanığından kurtulmak ve iyileşmeyi hızlandırmak için soğuk suyla duş alın veya güneş yanığı olan bölgeye soğuk kompres uygulayın. Bu, iltihabı ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olacaktır. Aloe vera jeli sürün. Aloe vera, güneş yanığının neden olduğu kızarıklık ve tahrişi yatıştırmaya yardımcı olan doğal bir anti-enflamatuardır. Güneş yanığı olan bölgeyi nemlendirici krem veya losyonla nemlendirin.
Güneş yanığının acısı kişiye göre değişir ve genellikler 2 ya da 5 gün içerisinde azalarak geçer.
Güneş yanığına yoğurt sürmek bilinenin aksine iyi gelmez. Çünkü yoğurt enfeksiyona olan eğilimi artırır ve hasara neden olabilir.
Güneş yanığı nedeniyle medyana gelen kırmızı yanığa karşı E vitaminleri kremler kullanılabilir.