444 3 703

Mide Ağrısına Ne İyi Gelir?

Meyan kökü, rezene ve melisa çayı tüketerek hem midenizi rahatlatabilirsiniz.

Papatya, sıcak su torbası, taze nane çayı, limonlu su, zencefil, limonlu soda, rezene (yemeklerden sonra 1 çay kaşığı çiğnenebilir.) ve pirinç suyu mide krampları üzerinde etkilidir.

Sık tekrar eden ve uzun süren mide ağrısı genellikle safra kesesi ve on iki parmak ülseri ile bağlantılıdır. Bu nedenle doğru tanının konulması için 2 günden fazla süren ağrı durumunda doktora görünülmelidir.

Bol su tüketmek, zencefil, nane ve nişasta diyeti ile hem ishal hem de mide ağrısı hafifletilebilir. Nişasta diyeti nişasta açısından zengin olan beyaz ekmek, pirinç, elma suyu ve muz tüketilmesidir.

Uzun süren ve geçmeyen mide ağrısı peptik ülser kaynaklı olabilir. 

Midede yaşanan ağrı kaburgaların hemen altında karnın üst kısmında hissedilir. 

Kıvrandıran mide ağrısı sırta, göğüs bölgesine ve bazı durumlarda da sağ yan ağrısına neden olur. Sırta vuran mide ağrısı, midede yaşanan ağrılar mideyi kasılmaya zorlar ve bu durum mide spazmına neden olur. Mide spazmı ise sırt ve bel bölgesinde ağrı yaratır.

Sırta vuracak şiddette yaşanan ağrı ciddiye alınmalı ve mutlaka doktora gidilmelidir.

Acılı yemekler, baharat, çikolata, çok yağlı ve salçalı yemekler, hazır çorbalar, kahve, kızartmalar, kola, limon, portakal, sarımsak, simit susamı, soğan, turşu ve aşırı tuz bu ağrının yaşanmasına neden olabilir.

Zencefil çayı, nane çayı tüketmek, ılık su içmek midenin hızlı rahatlamasına yardım eden yöntemlerdendir.

Günün son öğününde aşırı yemek, yiyecekleri hızlı çiğnemek gece yaşanan mide ağrılarının genel nedenlerindendir. Bunun yanında mide asidi, reflü ve gaz birikmesi gibi faktörler de gece ağrılara neden olabilir.

Şiddetli mide ağrısında tıbbi tedavi önemlidir.

KATEGORİLER