444 3 703

Artık rahat bir nefes aldı

Çocukken aldığı darbe sonrası burnu düzensiz geliÅŸen, ÅŸekil bozukluÄŸu oluÅŸan buna istinaden saÄŸlık sorunları yaÅŸayan 36 yaşındaki Samsunlu Caner Makal, Büyük Anadolu Hastaneleri KBB Hastalıkları ve BaÅŸ- Boyun Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Davut Tepe tarafından baÅŸarı bir ÅŸekilde burun estetiÄŸi operasyonu oldu.

Samsun'da özel sektörde çalışan 36 yaşındaki Caner Makal, Büyük Anadolu Hastaneleri KBB Hastalıkları ve BaÅŸ- Boyun Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Davut Tepe tarafından burun estetiÄŸi ameliyatı oldu. Makal, yaÅŸadığı sorunları ve tedavi süreci hakkında bilgiler verdi.

Nefes alıp vermede sorun yaÅŸadığını ve gece uyuma problemi çektiÄŸini dile getiren Caner Makal, "Burnumda kemer diye tabir edilen bir durum söz konusuydu. 12 yaşında burnumdan darbe almıştım. Burnum düzensiz geliÅŸti, ÅŸekil bozukluÄŸu oluÅŸtu, görüntü olarak iyi deÄŸildi ve beni de rahatsız ediyordu. Bu da bende özgüven eksikliÄŸi oluÅŸturuyordu. Doktorum Opr. Dr. Davut Tepe'ye tavsiye üzerine geldim. Kendisi muayene etti ve ameliyat olmam gerektiÄŸini söyledi. BaÅŸta biraz korkularım vardı fakat çevremden edindiÄŸim bilgiler ve doktorumun da verdiÄŸi güvenle operasyonumu oldum. Çok rahat bir ameliyat geçirdim. AÄŸrı, sızı olmadı. Hiç acı çekmedim, korktuÄŸum gibi olmadı. Bu ameliyatı düÅŸünenlere tavsiye ediyorum sıkıntı çekmelerine hiç gerek yok. Rahat bir ameliyat. Bu anlamda doktorun Davut beye ve Büyük Anadolu Hastanelerine göstermiÅŸ oldukları, ilgi ve alaka için teÅŸekkür ediyorum." dedi.  

Ä°YÄ°LEÅžME SÜRESÄ° KISA VE HIZLIDIR

Burun ameliyatlarının açık ve kapalı teknik olarak iki yöntemde yaptıklarını belirten Opr. Dr. Davut Tepe, "Biz burada hastanın da durumuna göre karar vermekteyiz. Daha kiÅŸinin saÄŸlığı ve rahatlığı açısından kapalı uygulamayı tercih etmekteyiz. Kapalı olan teknik burun deliklerinden girilerek yapılmaktadır. Hastanın nefes almasını engelleyen kemik ve kıkırdak eÄŸrilikleri bu yöntem ile düzeltilmektedir. Bu hastamızda olduÄŸu gibi çocuklukta burnuna aldığı darbe sonrası burun geliÅŸimi görüntü açısında da farklılık oluÅŸturmuÅŸ ve kiÅŸinin hem nefes alıp vermesini zorlaÅŸtırmış hem de saÄŸlıksız bir görüntü ortaya çıkarmış. Bu anlamda burun estetiÄŸinde yapılan operasyon da amaç yüzün profiline uygun doÄŸal ve ameliyat olduÄŸu belli olmayan bir burun oluÅŸturmaktır. Ameliyat sonrası iz kalmaz, iyileÅŸme süresi daha hızlıdır ve kısadır” diye konuÅŸtu.  

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 30.09.2024 13:45Yayınlanma Tarihi: 27.01.2021 00:00
Yorum Ekle


KATEGORÄ°LER