444 3 703

Artık rahat bir nefes aldı

Çocukken aldığı darbe sonrası burnu düzensiz gelişen, şekil bozukluğu oluşan buna istinaden sağlık sorunları yaşayan 36 yaşındaki Samsunlu Caner Makal, Büyük Anadolu Hastaneleri KBB Hastalıkları ve Baş- Boyun Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Davut Tepe tarafından başarı bir şekilde burun estetiği operasyonu oldu.

Samsun'da özel sektörde çalışan 36 yaşındaki Caner Makal, Büyük Anadolu Hastaneleri KBB Hastalıkları ve Baş- Boyun Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Davut Tepe tarafından burun estetiği ameliyatı oldu. Makal, yaşadığı sorunları ve tedavi süreci hakkında bilgiler verdi.

Nefes alıp vermede sorun yaşadığını ve gece uyuma problemi çektiğini dile getiren Caner Makal, "Burnumda kemer diye tabir edilen bir durum söz konusuydu. 12 yaşında burnumdan darbe almıştım. Burnum düzensiz gelişti, şekil bozukluğu oluştu, görüntü olarak iyi değildi ve beni de rahatsız ediyordu. Bu da bende özgüven eksikliği oluşturuyordu. Doktorum Opr. Dr. Davut Tepe'ye tavsiye üzerine geldim. Kendisi muayene etti ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Başta biraz korkularım vardı fakat çevremden edindiğim bilgiler ve doktorumun da verdiği güvenle operasyonumu oldum. Çok rahat bir ameliyat geçirdim. Ağrı, sızı olmadı. Hiç acı çekmedim, korktuğum gibi olmadı. Bu ameliyatı düşünenlere tavsiye ediyorum sıkıntı çekmelerine hiç gerek yok. Rahat bir ameliyat. Bu anlamda doktorun Davut beye ve Büyük Anadolu Hastanelerine göstermiş oldukları, ilgi ve alaka için teşekkür ediyorum." dedi.  

İYİLEŞME SÜRESİ KISA VE HIZLIDIR
Burun ameliyatlarının açık ve kapalı teknik olarak iki yöntemde yaptıklarını belirten Opr. Dr. Davut Tepe, "Biz burada hastanın da durumuna göre karar vermekteyiz. Daha kişinin sağlığı ve rahatlığı açısından kapalı uygulamayı tercih etmekteyiz. Kapalı olan teknik burun deliklerinden girilerek yapılmaktadır. Hastanın nefes almasını engelleyen kemik ve kıkırdak eğrilikleri bu yöntem ile düzeltilmektedir. Bu hastamızda olduğu gibi çocuklukta burnuna aldığı darbe sonrası burun gelişimi görüntü açısında da farklılık oluşturmuş ve kişinin hem nefes alıp vermesini zorlaştırmış hemde sağlıksız bir görüntü ortaya çıkarmış. Bu anlamda burun estetiğinde yapılan operasyon da amaç  yüzün profiline uygun doğal ve ameliyat olduğu belli olmayan bir burun oluşturmaktır. Ameliyat sonrası iz kalmaz, iyileşme süresi daha hızlıdır ve kısadır” diye konuştu.  

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 29.12.2023 10:17Yayınlanma Tarihi: 27.01.2021 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER