444 3 703

Çocuklarda yüksek ateşe dikkat

 

Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk SaÄŸlığı ve Hastalıkları doktoru "Çocuklarda görülen ve nedeni açıklanamayan yüksek ateÅŸ ciddi sorunlara iÅŸaret edebilir. Mutlaka uzman doktor tarafından geç kalmadan tedavisine baÅŸlanmalıdır" dedi. Covid-19 hastalığının bugüne kadar çocuklarda hafif seyrettiÄŸi biliniyordu, fakat bilim insanları tarafından bulaÅŸ hızını artıran mutasyonlar nedeniyle eriÅŸkinler kadar çocukları da korumayı ve ekstra önlemler almayı tavsiye ediyor.

Bu Belirtilere Dikkat

Bu açıklamalarla birlikte ailelerde çocukları için endiÅŸe ettiklerini belirten Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk SaÄŸlığı ve Hastalıkları doktoru, "Özellikle hava deÄŸiÅŸimlerinin yaÅŸandığı günlerde sıcak ve soÄŸuk deÄŸiÅŸimi, kapalı ortamlarda çok kalınması, çocukların ayrı ortam içinde fazla vakit geçirmeleri gibi durumlarda Covid-19'ın dışında farklı saÄŸlık sorunlarını da ortaya çıkarabiliyor. Özellikle çocukların bu süreçte yaÅŸadığı yüksek ateÅŸ, kas aÄŸrıları, öksürük, uyku düzensizliÄŸi, beslenme sorunu gibi belirtiler covid-19 iÅŸareti olabileceÄŸi gibi farklı ciddi saÄŸlık sorunlarının da habercisi olabilir.

Yüksek AteÅŸ Åžikayetleri Arttı

Özellikle bu süreç içinde ailelerden çocuklarıyla ilgili sıklıkla saÄŸlıkları ile ilgili ÅŸikayetler alıyoruz. Ailelere tavsiyemiz çocukları öncelikle belli bir izolasyon içinde bir saÄŸlık kurumuna baÅŸvurması, gerekli muayene ve testlerin yapıldığından sonra çocuk covid ise bu saÄŸlık sorununa göre tedavi eÄŸer deÄŸilse de mutlaka belirtilerin altındaki nedenler araÅŸtırılarak tedavisine acilen baÅŸlanmalıdır. Vücut ısısının normalden yüksek ölçülmesi olarak tanımlanan ateÅŸ aynı zamanda vücudumuza giren bakteri, virüs ve toksin gibi yabancı maddelerin neden olduÄŸu hastalıklara bağışıklık sistemimizin verdiÄŸi önemli bir yanıttır.

Doktorunuza BaÅŸvurun

Kabaca vücut ısısı 36.5 C – 37.5 C arası seyreder. Koltuk altından ölçülen 37.5 C üzeri, makattan 38 C üzeri, kulaktan ise 37.6 C üzeri vücut ısısı ateÅŸ olarak deÄŸerlendirilir. Yüksek ateÅŸ durumunda çocuÄŸunuzun dinlenmesini saÄŸlayın, kıyafetlerini çıkarın, oda ısısı fazla ise düÅŸürün. Artan vücut ısısı metabolizmayı hızlandırır ve sıvı ihtiyacı da artar bu nedenle çocuÄŸunuzun sıvı alımını arttırın. AteÅŸ 39.5C üzeri ise ılık uygulama yapın. AteÅŸ 38 C ye düÅŸünce ılık uygulamayı kesebilirsiniz. Bu uygulamalara raÄŸmen yüksek seyreden ateÅŸte doktorunuza baÅŸvurun." diyerek sözlerine son verdi.  

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 04.04.2024 12:42Yayınlanma Tarihi: 25.03.2021 00:00
Yorum Ekle


KATEGORÄ°LER