444 3 703

İdrar yapmakta zorluk çeken her kişi prostat mıdır?

 Ä°drar yapmakta zorluk çeken her kiÅŸi prostat mıdır?

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Üroloji Uzmanı Op. Dr. Gürkan Özkan, idrar yapmakta zorluk çeken, idrar yapamama gibi sorunları yaşayan kişiler de bu durumun prostat hastalığı belirtisi olarak yorumlandığını ifade etti.

Büyük Anadolu Hastaneleri Üroloji Uzmanı Op. Dr. Gürkan Özkan, İdrar yapmakta zorluk çeken her kişi prostat mıdır? sorusuna yanıt vererek hastalık hakkında bilgiler verdi.

YAŞANAN ŞİKAYETLERE DİKKAT
Prostat hastalarının genelde idrar yapmakta zorluk çektiğine, idrar yapamama gibi sorunları yaşadığına dikkat çeken Op. Dr. Gürkan Özkan, "İdrar kanalı darlıklarında sık, zor ve ince idrar yapmayla kendini gösterir. Yani bütün idrar zorluğu olan hastalar prostat değildir. İltihabi durumlarda, kaza, yaralanma gibi durumlarda yada geçirilmiş idrar yolu prostat ameliyatları ve sondadan dolayı bu şikayetler olabilir.

ÖMÜR BOYU TEDAVİ GÖREBİLİRLER
Bu hastalığın tedavisinde ömür boyu hastalar 3-5 ayda bir de olsa idrar kanalı genişletme tedavisi olmak için hastaneye yatmak zorunda kalabilirler. Günümüz teknolojisinde daha iyi, daha modern yöntemlerle ömür boyu bu sıkıntıdan kurtulabilirler. Önce mesane daha sonra böbrek fonksiyonları bozularak ömür boyu böbreklerimizde kalıcı hasar gelişebilir.

SON SÄ°STEM TEDAVÄ°
İyi neticeler, yüz güldürücü sonuçlar alıp hastaneden hastayı kurtarmak için yapılan son sistem tedavi de üreteral stent yerleştirmektir. Buradaki özellik idrar kanalın olduğu yere stent konularak hastanın bir daha o darlıktan dolayı hastaneye gitmesi ve doktor tedavisi alması ihtiyacı ortadan kalkmasıdır.
Kısa ve lokal anestezi ile olan bir tedavidir. Dolayısıyla her türlü her yaÅŸta hastaya uygulanabilmektedir. Hasta ameliyattan sonra normal hayatına devam etmekte ve hiçbir sıkıntı kalmamaktadır." diyerek sözlerine son verdi.  

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 03.06.2021 00:00Yayınlanma Tarihi: 03.06.2021 00:00
Yorum Ekle


KATEGORÄ°LER