444 3 703

Bebeklerde beslenme nasıl olmalıdır?

Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk SaÄŸlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. NeÅŸe Birinci, "Annenin bebeÄŸine verebileceÄŸi en güzel, en büyük hediye anne sütüdür." diyerek anne sütünün önemine dikkat çekti. Anne sütü bebeÄŸinizin saÄŸlıklı geliÅŸmesi için eÅŸsiz bir besin olduÄŸunu ifade eden Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk SaÄŸlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. NeÅŸe Birinci, "BebeÄŸimizi ilk altı ay anne sütü ile besliyoruz. Anne sütüyle beslenmeye en az iki yaşına kadar devam ediyoruz. Çünkü annenin bebeÄŸine verebileceÄŸi en güzel, en büyük hediye anne sütüdür. Bu nedenle bebeÄŸimizi öncelikle anne sütüyle beslemeye devam ediyoruz. 6. ayından sonra ek gıdalara geçiyoruz. Öncesinde bazen Anneanneler, Babaanneler bebek aÄŸlıyor diye aç olduklarını zannederek mamaya baÅŸlayabiliyorlar. Ama bizim için en önemli gösterge bebeÄŸin tartı alımıdır.

KÄ°LO ALIMINA DÄ°KKAT

Kilo alımı yeterli olan yani günde 20-30 gram kilo alan bebeklerin kilo alımı yeterli diyoruz ve anne sütü bebeÄŸine yetiyor anlamına gelmektedir.
Zaten her annenin sütü bebeÄŸine, annede çok ciddi bir problem olmadığı sürece yeterlidir.
BebeÄŸin 6. ayından sonra anne sütünün yanına tamamlayıcı gıdalara geçiyoruz. 1 yaşına kadar bebeÄŸin beslenmesinde ana besin anne sütüdür. DiÄŸer ek besinler sadece çeÅŸitli gıdalarla bebeÄŸi tanıştırmak tattırmak amaçlı verilmektedir.

BEBEĞİNİZE BU BESİNLERİ VERMEYİN!

Ek gıdaya geçiÅŸte anneler mutlaka sakin olmalı acele etmemeli önce bir tatlı kaşığı ile tadımlık baÅŸlıyoruz. Sonra yavaÅŸ yavaÅŸ artırıyoruz. ÇeÅŸitli gıdaları 1 yaşına kadar bebeÄŸimizle tanıştırmalıyız. Yalnız bir yaşına kadar bebeÄŸimize tuz ÅŸeker bal yumurta beyazı bunları vermiyoruz. Bir yaşından sonra tuz ve ÅŸekeri az miktarda kullanıyoruz. BebeÄŸinizi güle güle büyütmenizi diliyoruz. " diyerek sözlerine son verdi.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 29.12.2023 13:24Yayınlanma Tarihi: 24.09.2021 00:00
Yorum Ekle


KATEGORÄ°LER