444 3 703

Meme Kanseri Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?

Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kadir Åžeker, "Meme kanserinde erken tanı çok önemlidir. ‘Benim başıma gelmez’ diye düÅŸünüyor olabilirsiniz fakat belirli periyotlarla muayene hayat kurtarır" dedi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kadir Åžeker, Meme Kanseri hakkında önemli bilgiler verdi. Op. Dr. Kadir Åžeker, Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Meme kanseri aÄŸrısız, ÅŸiÅŸlik ÅŸikâyeti ile baÅŸ gösterir. DiÄŸer kanser türlerinde olduÄŸu gibi genetik geçiÅŸ ön plandadır. Anne, kız kardeÅŸ ya da teyzesinde meme kanseri olan hastalar oldukça risklidir. Bu ÅŸekilde kliniÄŸimize baÅŸvuran meme kanseri olan hastalara gerekli tetkikler yapılarak uygun cerrahi uygulanmakta cerrahi sonrası takip ve tedaviye devam etmekteyiz. Meme kanserinde hastalığın ilerlemiÅŸ olup olmadığı yani evresi çok önemlidir. 

DoÄŸurganlık sayısının artması, çocuÄŸu uzun süreli emzirme meme kanserinden koruyucudur. Hastaların belirli periyotlarla kliniÄŸe baÅŸvurması her ay kendi kendilerine meme muayenesi yapması özellikle âdetin 5-7. günlerinde meme çok uygundur. Hastalarımızın kendi kendilerine meme muayenesi ve varsa memelerinde ki yeni oluÅŸmuÅŸ ÅŸiÅŸlik sonucu kliniÄŸe baÅŸvurmaları önem arz etmektedir. Hastaların kendilerini yaptıkları elle muayenesinde fark edilen yeni bir lezyon veya bir ÅŸiÅŸlikte erken dönemde kliniÄŸe baÅŸvurmaları çok önemlidir. Erken tanı hayat kurtarır." diyerek sözlerine son verdi.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 29.12.2023 13:33Yayınlanma Tarihi: 06.10.2021 00:00
Yorum Ekle


KATEGORÄ°LER