444 3 703

Lazerle hemoroid tedavisi nasıl yapılır?

Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak, "Söylemekten utanıldığı, son aÅŸamaya gelene kadar doktora gitmekten çekinilen hemoroidin oluÅŸturduÄŸu aÄŸrılar kabusunuz olmasın" dedi.

Günlük hayatı olumsuz etkileyen halk arasında basur olarak da bilinen hemoroidin tedavisinde lazerle tedavi yönteminin de kullanıldığını ifade eden Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak, "Hemoroid, Vücudun makat bölgesindeki damarların birbirine dolanması, yumaklanması ve ÅŸiÅŸmesi sonucunda ortaya çıkan bir problemdir. Uzun süredir kabızlık çekiyorsanız, Dışkınızda kan görüyorsanız, Makat bölgesinde ÅŸiÅŸlik, aÄŸrı ve kaşıntınız oluyorsa, Ailenizde daha önce hemoroid (basur) problemi yaÅŸamış bireyler varsa hemoroid (basur) olma riskiniz yüksektir.

SIK KULLANILIYOR

Son dönemlerde hemoroid tedavisinde cerrahi yöntemlerin yerine daha küçük çapta Minimal Ä°nvaziv dediÄŸimiz yöntemler daha sık kullanılır olmuÅŸtur. Yeni teknolojik geliÅŸmelerin sayesinde artık hemeroid tedavisinde de bazı deÄŸiÅŸiklikler olmuÅŸtur. Bu yöntemlerin başında da lazer ile hemoroid hastalığı tedavisi gelmektedir. Hemoroid hastalığının ikinci ve üçüncü derecedeki Hemoroidlere uygulanmaktadır.

KISA SÜRELÄ° BÄ°R Ä°ÅžLEM

Son teknoloji özel bir lazer cihazı ile hemoroid ÅŸiÅŸkinliÄŸinin içerisine lazer tedavisi uygulanarak hemoroidin sönmesi, mühürlenmesi saÄŸlanmaktadır. Bu ÅŸekilde hemoroidler ortadan kaybolmaktadır. Herhangi bir cerrahi kesi yapılmadığı için ameliyat sonrası dönemde daha az aÄŸrı olmakla birlikte 15-20 dakikalık bir iÅŸlemdir. Akabinde hastanın günlük iÅŸlerine hemen dönmesi daha çabuk ve rahat olmaktadır. " diyerek sözlerine son verdi.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 29.12.2023 13:38Yayınlanma Tarihi: 26.10.2021 00:00
Yorum Ekle


KATEGORÄ°LER