444 3 703

Hemoroid tedavisinde kesisiz, ağrısız yöntem

Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak, "Günümüz teknolojisinin getirdiÄŸi kolaylıklarla hemoroid tedavisi, kesisiz, aÄŸrısız, kanamasız bir ÅŸekilde uygulanmaktadır" dedi.

Hemoroidin, vücudun makat bölgesindeki damarların birbirine dolanması, ÅŸiÅŸmesi sonucunda ortaya çıkan bir saÄŸlık problemi olduÄŸunu belirten Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak,  "Kadın, erkek demeden sıkça görülen saÄŸlık problemlerinden biri olan halk arasında basur olarak tanımlanan hemoroid, kanama ve aÄŸrıların düÅŸük olduÄŸu durumlarda yaÅŸam tarzında yapılan deÄŸiÅŸiklikler ile kendiliÄŸinden geçsede bazı vakalarda ise hastanın günlük hayatında büyük sorunlara yol açabiliyor.

BU BELÄ°RTÄ°LERE DÄ°KKAT

Anüs etrafında ortaya çıkan ÅŸiddetli kaşıntı ve rahatsızlık hissi, aÄŸrılı yumru veya ÅŸiÅŸlik, oturmakla birlikte artan aÄŸrı, dışkıda kan gibi belirtilerle ortaya çıkan hemoroid, özellikle iÅŸ hayatında bazı problemlere yol açabiliyor. 20 yaşından önce nadiren görülen hastalık çoÄŸunlukla 45 ila 65 yaÅŸ arasındaki kiÅŸilerde görülmektedir. Genellikle kiÅŸinin kronik kabızlık durumu ve tuvalette geçirdiÄŸi sürenin çok uzun olması gibi nedenlerden ötürü damarların ÅŸiÅŸmesine ve kan akışı problemlerinin baÅŸlamasına etken olmaktadır.

UTANÇ OLARAK GÖRMEYÄ°N

Hastalar tarafından mahrem, ayıp ya da utanç kaynağı olarak görüldüÄŸü için pek çok kiÅŸinin bu saÄŸlık sorununun çözmesinin önüne geçiyor. Yapılan araÅŸtırmalara göre hemoroid yapısında büyüme ve sarkma yaÅŸayan kiÅŸilerin yalnızca yüzde dördünün doktora rahatça baÅŸvurabildiÄŸi ifade ediliyor. Hemoroid (basur) problemini yaÅŸayanların mutlaka bir saÄŸlık kuruluÅŸuna, çekinmeden baÅŸvurmasını ve detaylı bir muayeneden geçmesini tavsiye ediyoruz. Hemoroid tedavisinde ilaçlı tedavi ya da cerrahi tedavi gibi yöntemler yapılan deÄŸerlendirilmeden sonra uygulanmaktadır. Günümüzde artık teknolojinin de getirdiÄŸi kolaylıklarla kesisiz, aÄŸrısız, kanamasız hemoroid tedavisi baÅŸarı ile yapılmaktadır" diyerek sözlerine son verdi.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 29.12.2023 14:21Yayınlanma Tarihi: 02.12.2021 00:00
Yorum Ekle


KATEGORÄ°LER