444 3 703

Bel ve boyun fıtığı ameliyatlarında mikro cerrahi yönteminin avantajları nelerdir?

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ä°brahim Akkurt, Bel ve boyun Fıtığı Ameliyatlarında tercih edilen mikro cerrahi yönteminin diÄŸer yöntemlere göre komplikasyon oranının çok düÅŸük olduÄŸunu, hastanın 3 saat sonra ayaÄŸa kalkabildiÄŸini, ertesi gün taburcu olduÄŸunu söyledi.

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi'nde hasta kabulüne baÅŸlayan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ä°brahim Akkurt, mikro cerrahi bel ve boyun fıtığı tedavisinde kullandıkları yöntemin avantajları hakkında bilgiler verdi.

MÄ°KRO CERRAHÄ° NEDÄ°R?

Bel ve boyun Fıtığı Ameliyatlarında tercih ettiÄŸimiz mikro cerrahi yönteminin, açık yöntem ile gerçekleÅŸtirilen arasındaki farkları belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ä°brahim Akkurt, "Ameliyat bölgesinde en fazla 2-2,5 cm'lik bir ameliyat kesisi olur ve hastanın ameliyat bölgesinde dikiş (sutur) olmaz. DikiÅŸlerini aldırmak gibi bir sıkıntısı olmaz. Ameliyat esnasında mikroskop kullandığımız için her hangi bir sinir, omurilik, omurilik zarı yaralanması gibi olaylar en düÅŸük düzeydedir.

KOMPLÄ°KASYON ORANI ÇOK DÜÅžÜK

Hastanın omurilik bölgesinde kullanılan mikroskop ve mikro cerrahi aletler sayesinde bel fıtığı ve omurilik siniri ayrımı ayrıntılı bir ÅŸekilde görülmekte ve bu ÅŸekilde omurilik hasarı yahut felç̧ riski açık bel fıtığı ameliyatlarına göre minimuma hatta sıfıra inmektedir. DiÄŸer yöntemlere göre komplikasyon oranı çok daha düÅŸüktür. Hastanın aÄŸrı ve baskı yapan fıtığı tam olarak çıkarılır ve baskıya maruz kalan sinirin rahatladığı net bir ÅŸekilde gözlenir ve bu ÅŸekilde tekrar fıtık oluÅŸumunun önüne yüksek oranda geçilir.

ERTESÄ° GÜN TABURCU

Hasta ameliyat olduktan 3 saat sonra kendisi ayaÄŸa kalkar ve gerekli ihtiyaçlarını kendisi karşılar ve ertesi gün taburcu olup günlük hayatına geri dönebiliyor. Mikro cerrahi yöntemle ameliyat olan hastanın aylarca istirahat yapmasına gerek yoktur. Ameliyat sonrası 20 ila 30 gün arasında işine yahut normal hayatına dönebilir. Mikro cerrahi yöntemde, açık cerrahiye oranla komplikasyon riski çok düşüktür. Tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Sağlıklı ve mutlu günler diliyorum." diyerek sözlerine son verdi.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 29.12.2023 14:22Yayınlanma Tarihi: 05.12.2021 00:00
Yorum Ekle


KATEGORÄ°LER